whiolet whiolet komentáře u knih

Deset tisíc nebí nad tebou Deset tisíc nebí nad tebou Claudia Gray (p)

První polovina knihy mě celkem bavila a já si užívala nové dimenze, jenže v druhé polovině knihy jsem začala ztrácet přehled a do čtení se musela nutit.
I když mi druhý díl přišel o něco lepší než díl první, pořád je to podle mě průměrné čtení.

14.01.2019 3 z 5

Impérium Impérium Roman Bureš

Třetí díl byl bezesporu daleko lepší než díl druhý.
Díky novým postavám a více akce jsem si čtení opravdu užila.
Serena i Viktor zde dostaly méně prostoru a to mě mile překvapilo.
Za mě tedy fajn čtení.

23.12.2018 4 z 5

Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Osm povídek. Osm různých lidí. Osm různých nahlédnutí do jejich životů.
V knize byly jak silné příběhy,tak i ty slabší, přesto ve mně po dočtení zůstal příjemný pocit,a tak si myslím, že si autor zaslouží 4 hvězdičky.

29.11.2018 4 z 5

Černé léto 2 Černé léto 2 Dan Simmons

Druhým dílem příběh graduje a končí. Opět to bylo skvělé čtení, jen mi hlava nebere, že 150 stránek tohoto příběhu se muselo vydat zvlášť. To bylo opravdu zbytečné.

09.11.2018 5 z 5

Otec prasátek Otec prasátek Terry Pratchett

Zvláštně praštěná knížka,která nebude šetřit vaše bránice. Pro mě to bylo nenáročné a fajn čtení.

14.10.2018 4 z 5

Probuzení Simona Spiera Probuzení Simona Spiera Becky Albertalli

Velmi milá a oddechová knížka. Simon a jeho svět je něco tak mně známého,že by mě překvapilo,kdybych hodnotila jinak.

02.09.2018 5 z 5

Nejsem jako vy Nejsem jako vy Jodi Picoult

Další emotivně nabitá knížka od této autorky. Co dokáže blbý (náhodný) slet událostí a Jacobův syndrom,i o tom je tahle kniha.

04.08.2018 5 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Sympatická postava? Ani jedna, cele to na me pusobi nerealne. Oproti zmizele me tato kniha nenadchla

18.07.2018 3 z 5

Den co den Den co den David Levithan

Byla to taková ta milá oddechová knížka, co neurazí v jakémkoliv období a v jakékoliv náladě.
Jsem zvědavá na film.

11.07.2018 3 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

To, že herec těžký život má, jsem tak nějak věděla už předtím než jsem knihu začala číst, avšak po přečtení knihy mám pocit, že chudák herec má život z nás všech nejtěžší a nejsmutnější.
Autorka vypráví s lehkostí a vtipem,ale na mě přeci jen kniha působila tak nějak hořko sladce.

26.06.2018 3 z 5

Slepí ptáci Slepí ptáci Ursula Poznanski

Jsem zvyklá na detektivky, které se řítí rychlostí vlaku a nedají vám spát. Bohužel tady jsem se dočkala spánku i během čtení této knihy. Děj se vlekl, postavy byly nudné a rozuzlení málo uvěřitelné.

14.06.2018 2 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Tak tohle bylo hodně zvláštní...
Hlavní hrdinka má bojovat za život svého syna v říší mrtvých, a ačkoliv je na boj vycvičená trvá jí minimálně sto stránek než sáhne po zbrani a začne jednat.
Sympatické postavy? Ani jedna.
No dobře, bylo mi líto Eriky protože jsem matka,ale jinak to bylo celé takové o ničem.

11.06.2018 3 z 5

Vegetariánka Vegetariánka Han Kang

Jsem na vážkách. První dvě povídky mě strašně bavily,ale ta třetí mi vzala veškerý požitek z knížky, takže bych spíš hodnotila 3+.
Kniha je bizarní,ale co čekat od Asijské autorky :) Četlo se to dobře, jen opravdu je škoda toho konce.

02.06.2018 4 z 5

Kosmonaut z Čech Kosmonaut z Čech Jaroslav Kalfař

Jsem tak nějak na vážkách. Nemám ráda knihy o vesmíru, na druhou stranu hovory s Hanušem mě příjemně překvapily.
Jakubovo dětství (za éry osvobození od komunistického režimu), mi přišlo zajímavé, ale návrat zpět do Čech z vesmíru byl nudný a nezáživný.
Suma sumárum je to průměrná knížka, nic dech beroucího.

24.05.2018 3 z 5

Dcera Dcera Kiera Cass

Pokud potřebujete něco nenáročného a hodně holčičího tohle je dobrá volba.
Kniha se čte velmi dobře a Eadlyn je dobře napsaná hlavní hrdinka, která zjišťuje, že být královnou neznamená nasadit si korunu,ale hlavně dělat těžká rozhodnutí.

19.05.2018 4 z 5

Před pikolou za pikolou Před pikolou za pikolou Linda Green

Kdyby se kniha smrskla na 50 stránek vůbec by jí to neuškodilo ba naopak!
Zbytek knihy je jen plkání a obviňování. Autorka mohla z knihy dostat víc, bohužel,takhle je to celkem ztráta času.

Musím se ,ale přiznat, že knize se nedá upřít fakt, že poukazuje na to,abychom se více věnovali svým dětem.
Více je hlídali a odložili přitom své telefony, nebo se může stát, že nám je klidně unese vyšinutá sousedka a to je pro mě jako matku ta nejhorší noční můra!

08.04.2018 2 z 5

Svědkyně ohně Svědkyně ohně Lars Kepler

Oproti Hypnotizérovi byla tahle kniha přece jen slabší, přesto se od ní nešlo odtrhnout a četla se skoro sama.
Trochu mi vadilo, že jsem podvědomě tušila kdo je vrah a moje podezření se ukázalo jako správné, to se mi ještě u severské krimi asi nestalo :(
Jinak kniha rozhodně stojí za přečtení.

03.02.2018 4 z 5

Prokletý rod Palmisanů Prokletý rod Palmisanů Rafel Nadal (p)

Kniha, která neurazí,ale ani nenadchne.
Od příběhu jsem čekala daleko víc. Nápad byl dobrý,ale zpracování knihy už tolik ne.
Průměrné čtení.

29.01.2018 3 z 5

Upíři na staré Rusi Upíři na staré Rusi Alexej Konstantinovič Tolstoj

Připomnělo mi to Drákulu od Brama Stokera, kdy upíři byli noční bestie, které žíznily po vaší krvi a srdce se jim probodávala kůlem.
Tři krátké a zajímavé povídky, které se perfektně hodí na cesty díky malému vydání.

26.01.2018 4 z 5

Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Opět další kniha, této skvělé autorky, která vás přinutí zamyslet se nad společností kolem vás.
Příběh se četl dobře, postavy nebyly nudné, a každá měla svůj názor na věc, o to byla kniha zajímavější.
Super čtení.

18.01.2018 5 z 5