whiolet whiolet komentáře u knih

Sirotek č. 8 Sirotek č. 8 Kim van Alkemade

Od knihy jsem nic neočekávala a byla jsem možná i díky tomu velmi mile překvapena.
Příběh byl zajímavý, a už od první stránky mě přímo pohltil,kniha se tedy četla skoro sama.
Musím však souhlasit, že je škoda takového konce, který ve mně vyvolal pocit, že autorka nevěděla jak a v jakém místě příběh ukončit.

31.12.2017 4 z 5

Cukrářova dcera Cukrářova dcera Laura Madeleine

Další kniha, která ve mně zanechala rozpačitý pocit.
Dějová linka z roku 1910 byla příjemná, na chvíli mě přenesla do Paříže a já se zamilovala do cukrářského umění.
Oproti tomu dějová linka z roku 1988 byla nudná a nicneříkající.
Hodnotila bych knihu 3+,ale to tady bohužel nejde,takže příběh ode mě dostane průměrné tři hvězdičky.

23.12.2017 3 z 5

Nezkrotná Nezkrotná Kristin Cast

Příběh by měl gradovat a přitom se autorkám záhadným způsobem povedlo, že díl od dílu je to čim dál tím větší pubertální slátanina.
Zoe si hraje na chudinku i když si vše způsobila sama (teď mluvím o její trojce kluků), dvojčata a jejich dětinské oslovování ségra mi už leze krkem a krvelační červení upíři jsou najednou kámoši?!

19.12.2017 3 z 5

Pekařova dcera Pekařova dcera Sarah McCoy

Kniha mi svým stylem připomněla Vypravěčku a i když tady mě dějová linka s Rebou nijak moc nebavila, kniha jako celek byla prostě výborná.
Její čtení mi neuvěřitelně rychle utíkalo a bavilo mě až do posledního receptu. Zasloužených 5*.

08.12.2017 5 z 5

Vyvolená Vyvolená Kristin Cast

Mám z knihy divný pocit.
Chvíli mě příběh bavil a vzápětí se z něj vyklubal překombinovaný odpad, kde hlavní hrdina chce dostat stůj co stůj cenu za "plačtivou debilku" roku!
No nevím co si mám myslet,ale další díl si přečtu a jsem zvědavá co se z toho vyklube

06.12.2017 3 z 5

Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení Dárek z pravé lásky: 12 zimních políbení * antologie

Ideální knížka do tohoto nevlídného počasí.
Opravu jsem si jí moc užila. Ano byly tam dvě povídky, které bych označila jako průměrné,ale naštěstí měly málo stránek.
Takže pokud se vám nechce ven a hledáte trochu romantiky, udělejte si horkou čokoládu a směle do čtení :)

20.11.2017 4 z 5

Označená Označená Kristin Cast

Pubertální knížka, která je spjatá s upíry,ale víte, co? Bavilo mě to.
Děj ubíhá rychle a hladce, postavy jsou sympatické a prostředí zajímavé.

11.11.2017 4 z 5

To by se zvěrolékaři stát nemělo To by se zvěrolékaři stát nemělo James Herriot (p)

Díky čtenářské výzvě jsem se dostala k této knížce a musím se přiznat, že byla fajn.
Takovéto lidské povídání ze zemědělského prostředí, ke kterému mám velmi blízko.

09.11.2017 4 z 5

Dívky z trajektu Dívky z trajektu Lone Theils

Přišlo mi, že autorka zapomněla, že píše detektivku a zajímala se o veškeré dění kolem Nory (zbytečné vyprávění o tom co si dala hlavní hrdinka k jídlu atd.).
Celé rozuzlení příběhu bylo přitažené za vlasy a romantická linka mě nijak neoslovila.
Z mého pohledu se nejedná o bestseller,ale o průměrnou knihu.

09.10.2017 3 z 5

Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

Trvalo trochu déle než se kniha rozjela, ale jakmile se to stalo nešlo se o ní odtrhnout. Pedofilie je ožehavé téma a autorka se s tím moc nemazlila, a to se mi líbilo.
Co se mi,ale nelíbilo byla věčně otravná Rebecca, bože jak ta mi lezla celou dobu na nervy! Také mi vadil konec s bratrem,ale toho si autorka schovává asi na další knihu

24.09.2017 4 z 5

První jsem viděla film a smála sem se jako blázen, takže na knížku jsem se upřímně těšila.
Bohužel jsem zklamaná, knihu jsem přečetla s velkým sebezapřením. A, že bych se smála na celé kolo? No,ta to opravdu nehrozilo..

20.09.2017 3 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Nápad dobrý,ale zpracování celkem klišoidní místy až nudné.
Za mě tedy takový průměr

14.09.2017 3 z 5

Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Nikdy jsem nečetla detektivku ve které by bylo tolik sexu a tak málo detektivní zápletky,takže tuto knihu spíše řadím do sekce "Červená knihovna".
Příběh mě moc nebavil, všechno to pro mě bylo málo uvěřitelné, osoby nesympatické a napětí žádné.

02.09.2017 3 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Oproti prvnímu dílu byl druhý díl slabý místy až nudný.
America zde neustále žárlila na Maxona,ale tajně chodit za Aspenem jí nevadilo. Dlouho jsem nečetla knížku,kde by si někdo tak zbytečně šlapal po štěstí.
Celá tahle kniha mi přijde jako nastavovaná kaše a je to dost velká škoda, jelikož první díl měl krásně našlápnuto na svěží romantickou sérii,bohužel druhý díl je průměrné čtení

06.08.2017 3 z 5

Smršť Smršť Johan Theorin

Kniha měla dobře našlápnuto. Ponurá atmosféra, stavení kde si mrtví podávají ruce a jedna sebevražda, ze které se vyklube vlastně vražda a odhalí špínu z minulosti.
Bohužel autor nevyužil celý potenciál příběhu a bylo to z mého pohledu takové nedotažené, průměrné. Škoda.

03.08.2017 3 z 5

Kniha zrcadel Kniha zrcadel Eugen Ovidiu Chirovici

Tak jsem zase sáhla po knize, kterou mi spousta lidí doporučovala a jsem zklamaná.
Děj se nekonečně vlekl, když přišlo "velké" odhalení žádně emoce ,to ve mně nevyvolalo. Ve finále jsem z knihy vlastně dost rozpačitá, jelikož se snažila nastínit hledání pravdy za pomocí 4 protagonistů, kteří vyvolali spousty otázek,ale odpovědí se nám dostalo jen na málo z nich.
Pro mě to nakonec byla jedna nekončící nuda.

17.07.2017 3 z 5

Můj dědeček by mě popravil Můj dědeček by mě popravil Nikola Sellmair

Jsem lehce zklamaná.
Kniha byla ze začátku velmi silně napsaná,avšak ke konci, kde se Jennifer zaobírá svým životem vysoce nastavená laťka upadla do průměrné hladiny.
Každopádně to nemění nic na faktu, že kniha skvěle líčí jiný pohled na nacisty a na éru po ní...kdy skoro každý Němec měl v rodině někoho kdo podporoval tento režim,ale nemluvilo se o tom ,ba o víc dělalo se jakoby to vůbec nikdy nestalo.

12.06.2017 3 z 5

Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Citlivě napsaná kniha plná životních mouder.
Pokud se chystáte na dovolenou a nechcete číst nic náročného,tahle kniha vás dostane.

26.05.2017 4 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Líbil se mi styl psaní. Joe byl skvělý stalker s duší psychopata, který si všechny své činy dokázal obhájit.
Beck mi,ale přišla jako totální husička a to mi kazilo celkový dojem z knihy.

09.05.2017 4 z 5

Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

Kniha se srdceryvným příběhem, kde autor zapomněl hrát na city a knihu napsal nezáživně. Nemohla jsem se celou dobu zbavit dojmu, že kniha byla napsána jen tak aby se neřeklo,že jsem ni dlouho nevydal, a jelikož vždy chytne za srdce,když umře mladý člověk, tak proč toho nevyužít?
Bohužel autor knihu napsal stylem, který mi vůbec neseděl a dokonce mě ani nerozbrečel a to je co říct,při tomhle tématu!!

05.05.2017 2 z 5