whiolet whiolet komentáře u knih

Poslední šachmat Poslední šachmat Gabriella Saab

Kniha je poutavá a dobře stravitelná.
Ačkoliv to není jednoduché a odpočinkové čtení, četlo se to dobře.
Hlavní hrdinka miluje šachy a ty jí dodávají sílu i v Osvětimi,kde zažije nejednu bolest.
Na knize se mi líbilo, že se v ní míchaly fiktivní postavy s těmi skutečnými a dohromady to skvělé zapadlo.

20.06.2023 4 z 5

Manuál zralé ženy Manuál zralé ženy Halina Pawlowská

Ačkoliv to paní Pawlowská se slovíčky opravdu umí a dokáže bravurně rozepsat i totálně banální příběh, přesto,to s jejími povídkami bylo jako na houpačce.
Někdy se zasmějete,jindy máte naopak pocit, že to psala zatrpklá ženská, která chce mít už hlavně klid :D
Takže tento počin hodnotím spíše průměrně.

10.06.2023 3 z 5

Má lady Jane Má lady Jane Cynthia Hand

Originálně a Vtipně napsaná knížka o dětech Jindřicha VIII.
Když se odprostite od historických nesrovnalostí a dáte šanci magii v příběhu, zaručeně vás to bude bavit.
Je to super čtení kde o vtipné momenty není nouze,do toho trochu té romantiky a neotřelé dialogy a helemese příjemná oddechovka je na světě.

10.06.2023 4 z 5

Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Jako vždy příjemná oddechová knížka.
Ačkoliv jsem čekala, že Hyacint bude trochu jiná i přesto mě bavila její povaha.

04.06.2023 4 z 5

Koruna z čarodřeva – Svazek 2 Koruna z čarodřeva – Svazek 2 Tad Williams (p)

Nečekejte žádnou zběsilou jízdu, která je bude napěchována akcí,ale spíše pomalý běh, který vás občas něčím překvapí.
Nebylo to špatné jenom jsem od druhé knížky čekala už něco víc.

31.05.2023 3 z 5

Pod štítem magie Pod štítem magie KayLynn Flanders

Fantasy spíše pro mladší čtenáře,nebylo to sice špatné,ale dost předvídatelné a pro mě bohužel ničím zajímavé.
Uvidíme zda další díl bude už trochu ostřejší a i ta chemie mezi hlavními postavami by mohla naberat ty správné grády.

14.05.2023 3 z 5

Stříbrná čarodějnice Stříbrná čarodějnice Paula Brackston

Oproti prvnímu dílu, mě tenhle druhý díl moc nenadchnul.
V knize se prolínají dva příběhy, první je Serena (ta mě bavila hodně), která je čarodějka z doby Keltů, druhá je Tilda, které tragicky umře manžel, a ona se sama odstěhuje na odlehlou velšskou chatu, kde se začnou dít zvláštní věci.
Kniha průměrná chvílemi zajímavá, chvílemi mě nudila.

15.02.2023 3 z 5

Liliana Liliana Anna Szafrańska

Super čtení. Sympatické prostředí i hlavní postavy. Love story, co má hlavu a patu.

20.12.2022 4 z 5

Únosně výstřední: 77 příběhů ze života cestovatele Únosně výstřední: 77 příběhů ze života cestovatele Vladimír Váchal

Zajímavé čtení. Miluji cestopisy, takže zklamaná nejsem, ačkoliv ano pár výtek by se jistě našlo :)
Autorovi chybí schopnost vtáhnout vás do děje, rozesmát vás a dovolit si při čtení nějakou hlubší emoci.
Spoustu poznámek pod čarou leckdy kazí dobrý dojem ze čtení, avšak i přesto všechno hodnotím knihu kladně.

28.11.2022 3 z 5

Kluci ze hřbitova Kluci ze hřbitova Aiden Thomas

Zajímavý příběh, ale jako celek mi to dohromady moc nesedlo.
Škoda.
Pochopila jsem to hlavní sdělení, tj. jak rodina a blízké okolí má problémy přijmout jinou orientaci, natož trans, ale tohle sdělení bych více ocenila v nějakém psychologickém dramatu než v lehké fantasy knize.

27.11.2022 3 z 5

Bouřná vrána Bouřná vrána Kalyn Josephson

Na první dil super rozjezd. Svět a magie vran originální, hlavní hrdinové sympatický jenbta romantická linka mě zklamala, jinak knihu hodnotím pozitivně.

22.11.2022 4 z 5

Rebelové vln Rebelové vln Sara Raasch

Kniha mě moc nebavila, postavy se mi pletly děj mi přišel nezáživný a nudný.

16.11.2022 2 z 5

Co když jsme to my Co když jsme to my Becky Albertalli

Lehké zklamání. Bylo to jako dostat barevnou cukrovou vatu, která nemá žádnou chuť.

20.10.2022 3 z 5

Nečekaná láska Nečekaná láska Julia Quinn

Super! Opět příjemná oddechova knížka, kde oba aktéři jsou k sežrání. Já jsem spokojená a těším se na další díl od této autorky.

31.07.2022 5 z 5

Šedí bastardi Šedí bastardi Jonathan French

Tohle mě moc nebavilo. Hrdinové sice byly opravdu jiní než u klasické fantasy, což bylo super, ale měla jsem fakt problém si je oblibit a soucítít s nimi.
Na vulgarismy jsem zvyklá (tímto zdravím Kotletu), ale tady mi spíš vadily.

22.07.2022 3 z 5

Opravdové zločiny Opravdové zločiny Lucie Bechynková

Jsem fanoušek podcastu, takže jsem se na knihu velmi těšila, avšak musím dát za pravdu těm, co píší, že v knize ty detaily prostě chyběly.
Spoustu z těch příběhů už znám z podcastu, takže se moc překvapení nekonalo, na druhou stranu nelituji toho čtení, protože jsem si případy hezky oživila a se zaujetím znovu přečetla.

18.07.2022 4 z 5

Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Nebylo to vůbec špatné, ale ke konci jsem se přeci jen lehce nudila.

01.07.2022 3 z 5

Zrazená Zrazená Kiera Cass

Tohle mě absolutně nebavilo, hlavni hrdinka mi přišla nezajímavá, a děj jakbysmet, jediný kdo to zachraňoval byl Etan.

05.06.2022 2 z 5

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Oproti předchozí knize autorky mě tahle zase tak moc nebavila, Becca byla až moc ztrestena a něco mi v knize chybělo.
Přesto to byla fajn oddechovka u které jsem se několikrát zasmála.

26.05.2022 3 z 5

Světlo věcí konečných Světlo věcí konečných James Islington

Já nevím, nadšená z posledního dílu tedy moc nejsem. Děj byl utahaný, a ke konci už jsem fakt byla ráda, že to čtení mám za sebou.

10.04.2022 3 z 5