whiolet whiolet komentáře u knih

Sexy profesor Sexy profesor Vi Keeland

Tato kniha byla o něco slabší, ačkoliv měla ten správný "náboj", vadilo mi tady víc plactivych scén a predtvidatelny děj. Jinak hlavní postavy byly fajn.

18.12.2020 3 z 5

Nesnáším tě Nesnáším tě Vi Keeland

Nečekala jsem, že me zrovna taková kniha bude tak moc bavit. Ty dialogy mezi hlavními postavami, mě dost často rozesmály. A Reed byl prostě Ten chlap, že jo. Bylo to fajn čtení, jen teda strhávam bod za posledních cca 20 stran, ty na mě byly až moc sluníčkove, i když, to se dalo asi čekat ;)

14.12.2020 4 z 5

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

(SPOILER) Je těžké hodnotit tuhle knihu. Zdá se mi, že 4 hvězdičky jsou pro ní až moc dobré, naopak 3 zase až moc málo.
Dlouho mi trvalo než jsem se začetla, takže jsem si knihu dávkovala po malých částech a četla jí (i přestože mě bavila) celkem dlouho.
Ocenila bych více ze světa kolem pomerancovniku a méně z Ynysu.
Ead byla skvělá hlavní postava, naopak Sabran mi byla nesympaticka, a ta jejich citová linka mě celkem iritovala.
Tane a svět kolem ní, byl úžasný, jenže Nyclas, který v tom jejím světě, také žije,byl pro mě zbytečná a otravná postava.
Lothe byl srdcař, jeho dějovou linku jsem vždy hltala.
Prostě kniha byla lepší průměr, měla světle i šedé momenty. Kniha ma být primárně o dracich, ale na můj vkus jich je tam dost málo( a připravte se, že vam chvili potrvá zjistit který je dobrý a který špatný,to je taky nářez), více je to o Ynyskem trůnu a intrikach. Škoda. Čekala jsem něco velkolepého.

11.12.2020 4 z 5

Na chalupě s moderním fotrem Na chalupě s moderním fotrem Dominik Landsman

Tohle bylo slabé, bohužel. Ačkoliv kniha měla spoustu humorných scén, nějak mě nerozesmála.

04.12.2020 2 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

První díl byl vážně super, takže jsem se na pokračování i dost těšila, jenže druhý díl jsem četla skoro po roce, takže jsem už spoustu věcí vypustila a trochu se motala v ději. Ostatně ten děj v knížce byl na můj vkus pomalý a dost mě i nudil. Neskutečně mě štval Kaz. On totiž nějakým zázrakem dokáže, aby ze všech udělal hlupáky a vyvázl i s jeho bandou z toho nejlíp, jenže to byla taková nuda! A furt ty jeho kecy o tom jak je zkaženej hajzl...ale jeho činy teda nic moc.
Možná to bylo tou pauzou, možná mnou nebo dokonce knihou, ale do čtení jsem se musela nutit, takže za mě průměrná kniha s nudným dějem.

01.12.2020 3 z 5

Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti Dominik Landsman

Sleduju autora na instagramu, takže mi jeho humor není cizí, tady jsem se, bohužel zasmála málokdy. Občas toho bylo až moc, a místo, aby mi to připadalo vtipné, bylo to spíš trapné. Jindy jsem se však od srdce zasmála a připomněla si i svoje příhody se synem :)

28.11.2020 3 z 5

Prázdniny v Evropě Prázdniny v Evropě Ladislav Zibura

Musím se přiznat, že výlet po Evropě se mi moc líbil, jelikož tentokrát pan Zibura na dva měsíce odjel objevovat více zemí než ja za celý život, neměla jsem šanci se nudit, a tak mi jeho humor zprijemnoval cesty do práce.
Zatímco knihy minulé občas spadly do nudného stereotypu, tady se to nestalo, protože jednoduše prejel zase jinam.
Bylo to fajn čtení.

24.11.2020 4 z 5

Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Možná, že kdybych tuhle knihu četla, když proběhla vlna "upíří mánie" byla bych z ní nadšená.
Možná už jsem přeci jen starší ročník a tohle pro mě spíš bylo průměrné čtení.
První polovina knihy byla celkem fajn, ta druhá už začala stagnovat. Tana udělala pro mě spoustu nepochopitelnych rozhodnutí a láska hlavních hrdinů mi přišla, taková umělá.
Přesto je to co se upíří tématiky týče jedna z těch lepších knih.

21.11.2020 3 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Poslouchala jsem příběh jako audioknihu. Pět pohádek bylo fajn, bylo to opět kouzelné setkání se světem kolem Harryho Pottera, ale vůbec mě nebavily poznámky pod čarou, chcete-li poznámky Albuse Brumbála. To bylo nudné a zbytečně to ubíralo na atmosféře, lepší by bylo víc pohádek než tohle. Škoda.

21.11.2020 4 z 5

Lisey a její příběh Lisey a její příběh Stephen King

Mohla to být DARDA, mohl to být fakt ZASEJRENEJ a dobrej příběh, ale stalo se z toho pro mě úplně něco jinýho.
Tohle byla moje nejslabší a nejnudnější kniha od Kinga.
Číst to bylo skoro za trest. Jediný co bylo fajn byl konec, bohužel.

15.11.2020 2 z 5

Zimní čarodějnice Zimní čarodějnice Paula Brackston

Po přečtení knihy Na smrt od Kariky jsem potřebovala něco odlehčeného, sympatického a se šťastným koncem.
Tohle všechno i víc mi tato kniha dala. Bylo to moje první setkání s autorkou a musím říct, že její styl psaní se mi líbí.
Ano, možná tam mohlo být víc magie, ano možná byla chvílemi Morgana dětinska, ale jako celek to bylo fajn.
Jen teda oslovování "mamka a taťka" zrovna v téhle knize, bylo pro mě dost divný.

12.11.2020 4 z 5

Na smrt Na smrt Jozef Karika

Brutální kniha, a připravte se rovnou na to, že vás emočně vysaje a donutí přemýšlet jak, takové hrůzy mohly, tak dlouho procházet!
Jenže, to mluvím hlavně o druhé části knihy, protože ta první je o něčem jiném. V první části knihy se nejprve seznámíme se šesti kamarády a nahlédneme do jejich života v Ružomberku. Po jedné děsivé události se jejich cesty rozdělí a my můžeme sledovat vývoj hlavních dvou postav. Viktora, který se stane členem mafie a Karla, který studuje jako doktor v Mnichově a díky shodě náhod a kamarádům se dostane k nacistům.
Bez první knihy asi nepochopíte, že aby se člověk stal čím je ,je důležité, kdo na něj má vliv. A tak je z Viktora rázem člověk uvazlivejsi, ale v krajním případě neváhá člověka zmlátit, nebo zabít. Pak tu máme Karla, který věří v nacistické ideály ( Žid není člověk, ale při pitvě je mu dost podobný) a díky lékařským schopnostem, dokáže být chladný a dosti produktivní.
Přesto mě první kniha za srdce moc nevzala, a tak jsem byla zvědavá co přinese díl druhý.
Přejezd Židů do Berkenau byl silný moment a pak už se to jen víc a víc stupňovalo, nebudu lhát, několikrát jsem se rozbrečela, musela se jít uklidnit, abych pak mohla znovu pokračovat ve čtení, jelikož našich 5 kamarádů a jejich děti zažijí v táboře úplně všechno! Bezdůvodné, umlácení, smrt na drátech, pokusy s dvojčaty, pokusy s barvou oči, přechod do plynové komory, práce s mrtvými.
Druhá část vás rozloží, totálně.
Na Karikovi se mi líbí styl psaní, kdy ani z jednoho nedělá hrdinu ,ba ani padoucha. Viktor dělal hrozné věci, ke kterým ho situace donutila, Karel dělal věci ještě horší, to bezesporu ano, ale i on měl nějaké svědomí (i když mu moc nenaslouchal) a rodinu, ale nemyslete si, že bych Viktorovi nefandila, aby ty svině dostal všechny.
Díky za příběh plný surovosti, co vás připraví o ideály, díky za to, že autor vystihl tu beznaděj a hrůzu, díky za tuhle knihu.

07.11.2020 5 z 5

Před bouří Před bouří Zuzana Hartmanová

Super!
Je vážně strašná škoda, že, aby se o české knize vědělo musí Vám ji buď doporučit kamarád anebo booktuber, a u toho posledního zmiňovaného vázne jedna věc a to, že většinou se doporučují knihy přes "tlačenku" a tak se Vám lehce stane, že všude skvěle propagovana kniha je těžký průměr a tak vy, čirou náhodou najdete něco, čemu by se pozornost věnovat měla, ale bohužel, nestalo se tomu tak. Je to smutný, protože i čeští autoři umí dělat fantasy např. Naslouchac, Poloviční král, Vladimír Šlechta a jeho Pohraničí a myslím si, že i Před bouří se k nim může směle přidat.
Svět v knize byl zajímavý, čtení utíkalo rychle o sympatické postavy tam taky není nouze, jen bych možná vysvětlila už na začátku Co se stalo, a netrousila jen drobečky "zpátky do minulosti", protože je to dost matoucí. Tak jako démon/Bůh a pro mě vlastně anděl :D Jinak knihu doporučuji a těším se na pokračování.

31.10.2020 4 z 5

Smrt na Nilu Smrt na Nilu Agatha Christie

Občas si ráda něco od Agáty Christie přečtu, jelikož zrovna detektivky s jejím hrdinou co nosí knír, jsou prostě nadčasové.
Bohužel Smrt na Nilu mě zklamala. Postavy nesympatické. Děj dost nudný a konec předvídatelný.

31.10.2020 2 z 5

Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Kniha se stala mojí srdcovou záležitosti, a to hned z několika důvodů.
Bydlím v Plzni, na Šumavu jezdím moc ráda a houbaření miluji.
Díky knize jsem se dozvěděla i spoustu zajímavostí z říše Hub, příběh mě zaujal, moje podezření se bohužel potvrdilo, bylo to zajímavé a hluboké čtení (i když se to tak na první pohled nemusí zdát).

28.10.2020 4 z 5

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

Tak jo, pojďme si to trochu shrnout a utřídit si myšlenky, jelikož jsem pořád na emoční vlně díky této knize.
Negativa- pokud přečtěte recenze dřív než ji začnete číst, budete mít od knihy velká očekávání. To je v pořádku, má přece dost vysoké hodnoceni, jenže... Prvních 150 stránek se v ději spíše jen motáte. Moc postav. Velký nový svět, a chvílemi i nezáživný děj, ale nebojte pak se to s nástupem Umbry Mortis změní a bude to parádní jízda!
Další negativum je pro mě překlad. Ačkoliv ho dělala stejná osoba jako Dvory, tady mi vadily některé slovní obraty. Krkolomné věty nebo popisování děje.
Pozitiva: Cca po 200 stránkách už se to slušně rozjelo a totálně mě ten jejich svět pohltil. Postavy v knize, jak ty hlavní i ty vedlejší byly prostě napsaný s citem. Bryce byla dokonalá hlavní hrdinka a Umbra mortis byl prostě boží! A ty jejich dialogy? No tak, na ty jsem se vždycky těšila.
Kniha ve mně dokázala vyvolat smích i pláč a sakra, když tohle kniha dokáže musím jí dát pět hvězd :)

25.10.2020 5 z 5

Ráj mrtvých dětí Ráj mrtvých dětí Roxann Hill

Nevím jestli je to tím, že jsem teď dost četla fantasy nebo něčím jiným, ale tohle mě brutálně nebavilo.
Vadilo mi na knížce asi všechno, sorry, ale tolik ran, kolik schytá tady hlavní vyšetřovatelka ,nedostal snad nikdy nikdo v žádný jiný detektivce. Atraktivní kněz, který má mimochodem skvělou postavu je taky dost podezřelý. A na konec tu máme pachatele... tak tady jsem tu pointu celého příběhu moc nepochopila.
Za mě to byla nuda. Dočetla jsem to jenom proto, že knížky prostě dočítám.

14.10.2020 2 z 5

Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

(SPOILER) Do prvni půlky mě kniha bavila daleko víc než druhý díl, ale pak to bohužel začalo upadat. Očekávala jsem prvotřídní bitvu, a ta se nakonec nekonala. Jude se chovala jak uplakanek, a konec mě teda dosti zklamal. Posledních sto stránek bylo, jak narychlo udělaný oběd- neurazí, nenadchne.
Na druhou stranu je to celá fajn série, zamilovala jsem si Cardana a ocenila bych víc scén s ním než s Jude. Škoda.

12.10.2020 4 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

(SPOILER) Mě tedy více bavil první díl. Ve druhém díle se dost dlouho nic nedělo a vše se točilo jen kolem politiky. Ocenila bych také více z podmořského světa a také i více milostných scén.
Cardan je skvělá postava, těším se čím nás ještě překvapí, protože ten konec, to bylo teda něco.

10.10.2020 4 z 5

Medová smrť Medová smrť Hanni Münzer

(SPOILER) Kniha se četla dobře, jenže čím déle jsem jí četla, tím více mě na ní štvalo věcí.
Jako první historické nesrovnalosti.
Jako druhé značné množství postav.
Jako třetí( a tím bych to ukončila) Deborah. Co s tou holkou je, že po smrti matky spí s jejím milencem? A celkově to její myšlení... jako hlavní hrdinka mi k srdci nepřirostla
Bohužel knihu musím zařadit mezi lepší průměr.

06.10.2020 3 z 5