wikiniki Online wikiniki komentáře u knih

Dům na úskalí Dům na úskalí Agatha Christie

Takový Agathin průměr, ale i tak dobrá kniha.

13.04.2014 4 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Opět krásný, i když v porovnání s přechozími díly, v určtiých pasážích nudnější příběh z Bradavic. Po celou dobu jsem nesnášela Umbridgeovou. Percy mě velice zklamal a to jsem ho moc ráda. Harryho Ronovo i Hermionino chování se vyvíjí spolu s jejich věkem a to se mi na tom líbí. Puberta jako vyšitá. První lásky, pusy. Už to nejsou ty malé děti, ale dospívající lidé, kteří mají svojí hlavu a nenechají si poradit. Dostaly mě popisy ja Fénixova řádu, tak ministerstva kouzel a odboru záhad.

11.03.2014 4 z 5

Ďáblovy kosti Ďáblovy kosti Kathy Reichs

Velmi napínavý a poutavý příběh. Kathy a Temperence mě opět nezklamaly.

07.03.2014 5 z 5

Mrtvá v knihovně Mrtvá v knihovně Agatha Christie

Tentokrát jsem sáhla po originálu a nemám slov. Opět úžasná detektivka. Teď mám v plánu přečíst si knížku i v češtině, abych si doplnila informace, které mi unikaly.

21.02.2014 4 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Jedna z nejlepších knih od Christie, kterou jsem četla. Děj byl úžasný, napínavý a konec fantastický a nečekaný.

19.02.2014 5 z 5

Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Úžasná kniha a to i přesto že je plná neštěstí a negativních věcí. Nejdříve mi dělalo problém se začíst, ale nakonec mě kniha pohltila. Žádná jiná kniha mě ještě tak nedojala, jako Sophiina volba.

Princezniny deníky Princezniny deníky Meg Cabot

Ideální oddychová knížka. Ráda se k princezně Mii zase jednou vrátím.

18.02.2014 5 z 5

Encyklopedie Agathy Christie: život, dílo, postavy, adaptace Encyklopedie Agathy Christie: život, dílo, postavy, adaptace Matthew Bunson

Pěkně zhrnutý život, dílo a literární postavy. Všechno je pěkně přehledné a rychle dohledatelné. Jak tu píšou ostatní - ideální "příručka" k dílům Agathy.

18.02.2014 5 z 5

Pygmalión Pygmalión George Bernard Shaw

Pro mě zajímavý nápad i děj. Postavy jsem si oblíbila. Doufám, že se k tomuto dílu někdy vrátím.

18.02.2014 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Opět nemám slov. S pohádkových knížek se postupně stává víc a víc strašidelný příběh (a je to dobře). Ale na kouzlu Bradavic to nic nemění.

15.02.2014 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Opět skvělý zážitek z Bradavic. Napínavý děj a nečekaný konec...prostě opět super :)

08.02.2014 5 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Další úžasný Bradavický příběh. Opět jsem se od něj nemohla odrthnout.

30.01.2014 5 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Přečteno jedním dechem.
Po knížce jsem sáhla až poté, co jsem viděla zfilmovanou verzi, ale nelituju, že jsem zvolila tento postup. Myslím, že jak knižní, tak zfilmovaná verze má své kouzlo a každý si tam najde to své. Jediné, co mě mrzí, že jsem po knížce nesáhla daleko dřív, jakožto dítě, které prakticky na příbězích Harrho Pottera vyrostlo. Už se těším až si udělám čas na další Bradavické příběhy ;)

21.01.2014 5 z 5

Pavoučí kosti Pavoučí kosti Kathy Reichs

Knížka se četla dobře, i když jsem se místema ztrácela v ději. Ale Kathy opět nezklamala a napsala čtivou knihu.

10.11.2013 4 z 5

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Dobrá kniha, takové ideální odpočinkové čtení.

31.10.2013 4 z 5

Divadlo Járy Cimrmana Divadlo Járy Cimrmana Zdeněk Svěrák

Tomuto se prostě nedá nic vytknout, dokonalá kniha a dokonalý Cimrmanovský humor, který vás nenechá na chvíli si odpočinout od smíchu.

31.10.2013 5 z 5

V hotelu Bertram V hotelu Bertram Agatha Christie

Agathiny knížky nikdy nezklamou. Tahle se čte skoro sama, je opravdu perfektně napsaná.

21.05.2013