wir

Kniha poskytuje poměrně ucelené novodobé dějiny našich sousedů, nejen samotného Katyňského masakru. ¨Čtenář alespoň s minimálními znalostmi 2. světové války si dokáže dát některé okolnosti 2. SV do nových souvislostí. Za mě čistě, osobní názor, po přečtení této knihy: "Jestli má někdo pocit, jak se s námi díky Mnichovské zradě "zametlo", nechť si přečte tuto knihu, zjistí, že některé národy musely zkousnout dle mého mnohem více."

Díky této knize byl člověk vtažen do doby ne tak vzdálené a přesto tak dávné. Na příběhu několika generací je popsána historie tohoto kraje. Připomíná mi to autora W. Smithe, ten rovněž na sáze jedné z rodin popisuje ještě mnohem delší časový úsek. Kdo ví, třeba by se autorka mohla “inspirovat”.
Doplňuji, autorka se “inspirovala” a na pulty knihkupectví by měla dorazit “2”.

Taková běžná “Carterovina”. Více slov netřeba, kdo jeho knížky zná, ví...

Naprostý souhlas s negativními komentáři přede mnou. Do nadpisu je dle mého názoru zcela účelově zahrnuta Katyň, přestože jenom celé této situaci v knize zmínka na dvě věty...
Jako vzpomínky vojáka by knize slušel jiný více reálný název, ale to by se asi kniha příliš neprodávala...

Myslím, že není potřeba psát více než, Flanagenova klasika.-) Doufám, že v ní bude dále pokračovat.

Začátek pozvolný, ale postupně kniha “nabírá grády”. Zajímavá myšlenka.

Chvíli mi trvalo se do knihy začíst. Kniha, dle doslovu autorky, splnila svůj účel...Člověk se moc často nezamýšlí nad rasovou segregací v USA.

O co míň slov může člověk ke knize říci, o to víc slz člověk při čtení uronií ..

Kniha rozhodně nezklamala. Už se chystám na další autorovu knihu. Obě byly zatím super oddcyhvoky .-)

Jedna z mála knih, kde musím říci, film lepší než kniha. Není to však zapříčiněno knihou, nýbrž báječným filmem.

Knihu jsem spíše proletěla než přečetla, nějak jsem si nedokázala představit, že někdo žije v prostředí, ve kterém popisuje autorka, ... Ale některé tipy nebyly od věci.

Na knize nejvíce oceňuji autorův záměr popsat nejen samotnou nehodu, ale i aspekty, které ji předcházely, ať už politické, tak technologické.

Co by člověk dělal v kůži Libby, těžko říct a myslím, že každý ve skrytu duše po přečtení knihy doufá, že to ani nikdy nezjistí...

Kniha "donutí" člověka přemýšlet nejen nad krutostí věznitelů, ale rovněž i nad přístupem jednotlivých vlád k osvobození rukojmí. Pro mě byl tento aspekt knihy asi více podnětný k přemýšlení než samotné věznění, které je, co do své krutosti v dnešní době již obecně známo.

Kniha poskytuje ‘’jiný pohled na věc’’. Někdy dle mého názoru zbytečně obsáhlá, ale přečtení rozhodně nelituji.

Obrovský respekt všem letcům, kteří jsou v knize zmiňováni.

Čtivá kniha, jejiž přídavná hodnota pro mě tkví ve skutečnosti, že žiju v Ostravě a tudíž si člověk přímo vybavuje jednotlivé místa. Části psané z válečné Ostravy mi odkryli část dějin, o které moc nevím.

Knížky je podle mě zbytečně dlouhou, až na koanci chytne větší spád. Nemůžu však říct, že by nebavila, jen se do ní člověk nezačet jedním dechcem.

Tady asi stačí napsat jediné... Flanaganova klasika ... Kdo ho kdy četl a oblíbil si ho, pochopí.

Kniha přestavuje zajímavý pohled do doby 30. let. Zajímavý je nejen příběh samotné atletky, ale i pohled na sportování žen v té době a obecně na společnost té doby.