witko witko komentáře u knih

Šeroprostor Šeroprostor Ann Aguirre

Klasická červená knihovna ve sci-fi oblečku. Nejdřív ho nenávídí, pak ho miluje aby pak zmizela, na čež si uvědomí že bez něj nemůže být, plus happy end.

08.10.2015 3 z 5

Vlci severu Vlci severu Libor Machala

Poměrně čtiví děj z drsného severu. Překvapila mne postava Eskymo Welzla. Až jsem měl nutkání si o něm něco zjistit. :-)

27.09.2015 4 z 5

Led Led Pavel Korněv

Poměrně zajímavý svět, téměř akce střídá akci a hrdina co si získal mé sympatie. Určitě si přečtu další díly.

24.09.2015 4 z 5

Black Hills Black Hills Dan Simmons

Celkem se mi kniha líbila, ale jak tu už někdo zmiňovak, ten konec. Několik posledních stránek si mohl autor odpustit.

09.09.2015 4 z 5

Soumrak světů Soumrak světů Miroslav Žamboch

Tak jako každá sbírka povídek, i tato obsahuje horší a ty lepší. Z mého pohledu ty lepší převažovaly.

18.08.2015 3 z 5

Potulný kovboj Potulný kovboj Louis L'Amour

Po přečtení tohoto westernu mám chuť se podívat na filmové zpracování. Další dobrý western.

12.08.2015 5 z 5

Armagedon ve slevě Armagedon ve slevě Seanan McGuire

Ačkoliv nejsem cílová skupina a ke knize jsem přistupoval s mírnými předsudky, musím říct že se příjemně četla a pěkně to odsejpalo. Nicméně mi dělal problém všechno Verity věřit.

12.08.2015 3 z 5

Poutník z Mohameda Poutník z Mohameda Leoš Kyša

Poměrně dobrá čtivost, akce a spád.

06.08.2015 4 z 5

Pekelná šleha Pekelná šleha Martin D. Antonín (p)

Moc jsem se na tento díl těšil, ale převažovalo zklamání. Lepší pasáže střídaly ty horší, kterých mi přišlo o trošku víc.

31.07.2015 3 z 5

Bojovník Drango Bojovník Drango Gert Fritz Unger

Nemáš peníze? Jdi hrát poker, zaručeně vyhraješ a jsi v plusu. Jako hrdinové Ungerových příběhů. Kniha dobrá leda tak na zahnání nudy.

12.07.2015 1 z 5

Světlo pulsaru Světlo pulsaru Aleš Pitzmos

Celkem slušně napsaná space opera. Rychle jsem se začetl a najednou jsem zjistil, že už je konec. Chvilkam mi vadilo opakování (flashbacky) Desmondových vzpomínek. Autor usoudil, že bez nich by to nedávalo smysl?

12.07.2015 4 z 5

Capricorn 70 Capricorn 70 * antologie

Celkem povedený výběr povídek.

10.07.2015 4 z 5

Marshal se dvěma revolvery Marshal se dvěma revolvery Gert Fritz Unger

Jedna hvězda za konec příběhu. Jinak se mi to nečetlo dobře. Neustálé opakování že má maršál dva revolvery mě už unavovalo, i jiné dějové věci. Ztráta času.

05.07.2015 1 z 5

Terra nullius Terra nullius * antologie

Zajímavá sbírka sci-fi povídek o lidech vylepšenými různými implatáty.

03.07.2015 4 z 5

Kellkini Kellkini Gert Fritz Unger

Krátký, jednoduchý příběh, nenadchnul, ale ani nezklamal.

27.06.2015 3 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Než jsem se prokousal začátkem knihy, která mi spíše připomínala lekce chemie, jsem si říkal, co jsem si to koupil za knihu. Naštěstí jsem byl zvědavej, proč má kniha takové dobré ohlasy a pokračoval ve čtení. Musím říct že jsem dobře udělal. Stálo to za to.

21.06.2015 4 z 5

Mrtvá šelma Mrtvá šelma Jiří W. Procházka

Ano, tahle detektivka je další výborný kousek. Dobře se četly hlavně slovní přestřelky mezi oběma hlavními hrdiny. Dobrý nápad psát ve dvou a smekám. Těším se na další díl.

14.06.2015 5 z 5

Démon z East Endu Démon z East Endu Petra Slováková

Kniha plná zajímavých nápadů. Dobrá sourozenecká dvojice i nějaké parní výdobitky. Příjemně se to četlo.

09.06.2015 4 z 5

Daň pro ohaře Daň pro ohaře Steven Erikson (p)

Musel jsem s touto knihou docela bojovat. nečetla se mi tak lehce jako ty předchozí díly, nicméně konec stál za to.

04.06.2015 4 z 5

Born to Run: Zrozeni k běhu Born to Run: Zrozeni k běhu Christopher McDougall

Mám chuť si jít rovnou zaběhat, jak mne ta kniha naladila.

29.05.2015 5 z 5