witko witko komentáře u knih

Vichr smrti Vichr smrti Steven Erikson (p)

Nechápu jak to autor dělá, ale každá knížka je lepší než ta předešlá. Můj údiv nad jeho vypravěčským uměnín nemá hranic.

02.05.2015 5 z 5

Lovci kostí Lovci kostí Steven Erikson (p)

Mnohé bylo již řečeno. Každá kniha je lepší a lepší.

10.04.2015 5 z 5

Půlnoční vlny Půlnoční vlny Steven Erikson (p)

Další vynikající příběh ze světa Malazu. U dialogů Tehola s Bugem jsem se neskutečně bavil. Ani Šurk Elalle nemá chybu, ty postavy jsou tak živý!

31.03.2015 5 z 5

Zlatá kniha komiksů – Václav Šorel Zlatá kniha komiksů – Václav Šorel Václav Šorel

Příjemné vzpomínání na mladistvá léta, kdy většina komiksů byla v ABC.

31.03.2015 4 z 5

Rychlopalba Rychlopalba Štěpán Kopřiva

Kopřiva = autor mnoha tváří. Při čtení této detektivky jsem si vzpoměl na Velínského bezděčného detektiva Otu Finka. Humorná kriminálka z českého prostředí, která se velmi dobře čte. Doufám že přibudou další případy, protože taková krimi mi tady prostě chybí. A proto Štěpáne, neváhej a piš!

11.03.2015 5 z 5

Dóm řetězů Dóm řetězů Steven Erikson (p)

Další kamínek zapadl do mozajky, z které se klube velké dílo.

10.03.2015 4 z 5

Kra Kra Pavel Obluk

Nebylo to vyloženě dobrý ani špatný. Takový průměr. Nemůžu se zbavit dojmu, že jsem to už někdy nečetl, jen jiné prostředí. A konec? Ten mne vyloženě překvapil.

02.03.2015 3 z 5

V říši vlka – Tulák 2 V říši vlka – Tulák 2 David Gemmell

Čtivá fantasy. Tulák má mé sympatie, dobře odvyprávěný příběh ze známeho světa Drenaje.

28.02.2015 3 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Jak někdo řekl přede mnou, četlo se to samo. Druhý případ Harryho mi přišel lepší prvního.

25.02.2015 4 z 5

Městečko Pines Městečko Pines Blake Crouch

Mě se kniha líbila. Ze začátku jsem to hltal a byl jsem zvědavý jak to vlastně je. Finálové vysvětlení mne trošku zklamalo, ale převažuje to, že kniha na mne působila tajemně a nutila mne číst dál a dál.

23.02.2015 4 z 5

Valhala Valhala František Novotný

Tato kniha mne dostala svou komplexností. Dobře provázaný děj, paralelní svět v němž se mihne i spousta reálných postav naší historie. Byť začátek knihy se mi četl trošku těžce, než jsem si zvykl na autorův styl psaní, od druhé knihy ( Další den Valhaly) mne to absolutně pohltilo.

18.02.2015 5 z 5

Smyčka se stahuje Smyčka se stahuje Louis L'Amour

Další příběh z Divokého západu se odehrává "v předvečer" bitvy u Litle Big Hornu a tak se také zde lehce mihnou indiáni z kmene Siouxů. Jako vše, od Louise, se to čte téměř samo. Jen je škoda že nakladatelství Alpress vydává jen jednu knihu ročně. :-( Je spousta příběhů, jenž čekají až je přečtu a nemám možnost. Že by četba v originále?

06.01.2015 5 z 5

Aktivní kovy Aktivní kovy Štěpán Kopřiva

Jízda hlášek a akce, která mne neskutečně bavila.

03.01.2015 4 z 5

Jakeův problém Jakeův problém Kingsley Amis

Dlouho jsem se nutil knihu vůbec dočíst. Nebavila mne a byla to pro mne otázka cti ji vůbec dočíst do konce.

27.12.2014 1 z 5

Sílící bouře Sílící bouře David Weber

Těšil jsem se na další skvěle popsané vesmírné bitvy, leč se tak nestalo. Převládají politické intriky a ty čím dál víc otevírají prostor pro další zajímavé události pro vesmír, ve kterém Mantichora a její noví spojenci budou stát. Těším se na ně a jsem zvědav, jestli nebudu zklamán.

29.11.2014 4 z 5

Sex, drogy & cyb'n'roll Sex, drogy & cyb'n'roll Petr Heteša

Heteša tak jak ho mám rád.

21.11.2014 4 z 5

Stezky krve Stezky krve Ivana Kuglerová

Vynikající fantasy, v té době kdy vyšla prvně tato kniha, od začínající autorky.

06.11.2014 4 z 5

Zákon prérie Zákon prérie Charles P. Whitte (p)

Nebylo to špatný, ale ten konec. Moc rychle uťaté, jako by byl autor limitovanej určitým počtem stránek.

21.10.2014 3 z 5

Darebáci Darebáci W. Rabbit

Western, kde hlavními hrdiny jsou dezertéři z armády Jihu. Jo, čtivý, krátký, ale na odreagování výborný.

21.10.2014 4 z 5

Excelsior, gentlemani! Excelsior, gentlemani! Michael Bronec

Sbírka steampunkových povídek mne příjemně překvapila. Dýchá z ní kouzlo 19.století okořeněné magickými prvky. Zajímavě pojaté věci. Nejvíce se mi líbila povídka od L.Hermy Starý Jack, ztvárňující vzdušné loďstvo vzducholodí se světem na letájících ostrovech, v tomto případě Tortugy, kam letí hlavní hrdina hledat unesenou dceru jednoho zazobaného majitele doků. Dále mne zaujala povídka D.Tučky o pochodujícím městě... I když, když se tak na to dívám, každá má něco do sebe. Oslovili mne i autoři od kterých jsem ještě nic nečetl a určitě si od nich ještě něco přečtu. Kdo má rád hlavně dobrodružství, neváhej a čti! ·

17.10.2014 5 z 5