witko komentáře u knih
Vynikající, strhující čtení. Kdo má rád space opery, ať neváhá a přečte si ji. Mě osobně trochu vadil rozměr knihy, při čtení se mi špatně držela, buď místo rukou mám přední nohy nebo jsem si příliš zvyknul na čtečku.
Víc mne tahle kniha bavila než první díl. Pro mne čtivější. Geary se musí neustále mít na pozoru, tentokrát i před osvobozeným velitelem Aliančních lodí ze zajetí. Další problém, zdá se, mu bude dělat koprezidentka Viktorie.
Nebylo to špatné, ale po mediální masáži jsem čekal víc. Nenechám se odradit a do dalších dílu jdu určitě. Tentokrát vím do čeho jdu a třeba budu mile překvapen.
Dobře čtivý western s fantasy a hororovými prvky. Potěšila narážka na OldShaterhanda a Vinetoua. Chřestýš jsi jde neomilně za svým cílem, a to jsou penize a touha přežít. kniha splnila má očekávání.
Další serie co může být zábava číst. Legenda Jack Geary se stane velitelem zbytků Alianční flotily a snaží se v podstatě udržet co nejvíce lodí a posádky na živu, když z bezvýchodné situace musí dostat své podřízené do vlastního vesmíru. Občas by stálo za to, přečíst si o válečném konfliktu i z pohledu strany Syndikátu.
Příjemné překvapení, česká space opera, začínající autor.... Opravdu mne to příjemně překvapilo. Mám rád Davida Webera a myslím si že Kotouče tento autor oslovil a snažil se napsat knihu v duchu Honor Haringtonové. Trochu jsem to srovnával, nemohu si pomoci, ale výsledek není vůbec špatný. Určitě bych chtěl další knihy z tohoto "vesmíru". Nenechám si ujít i další knihy od autora.
Bul jsem příjemně překvapen, šel jsem do toho s tím, že ne všem se líbila. Já patřím k těm, kterým se líbila. Slabší rozjezd, ale potom jsem se nemohl utrhnout. Kniha mne pohltila a jestli bude pokračování, nenchám si ho ujít.
Další výborný příběh vyšetřovatele Lincolna Rhymea. O zvraty a napětí není nouze. Místy byl pro mne autor již čitelný, ale o to víc jsem si užíval, když mne vyvedl z omylu. Jo, Deaver se čte opravdu dobře.
Příjemné pokračování Frantových dobrodružství. Tentokrát pronásleduje tajemného ruského šlechtice, který chce pomocí ovládnutí živlů ovládnout svět. Frantovi nezbývá, než mu v tom zabránit. Příběh je vyprávěn několika povídkami, které nás provázejí téměř přes půlku světa. Určitě bych uvítal i další Frantova dobrodružství. Dobře se to čte.
Jízda pokračuje. Pokračování má však menší chybu - je krátké. Nevadí, již se těším na další díly.
Zajímavě vylíčená degenerace pár rodin z Rakouska-Uherska, kteří se rozhodnou schovat v podzemí. Postupné zapomínání kdo jsou a proč jsou v podzemí, ztráta paměti opravdové historie a vznik nových legend. Nutilo mne to zamyslet se, nad našima dějinama, určitě je spousta věcí jinak, než nás učily ve škole, neboť dějiny píší vítězové, jak praví klasik. Palec nahoru, pane Velínský!
Rád jsem se k této knize vrátil. Byla stejně čtivá jako před deseti lety, kdy vyšla poprvé. Mám rád Žambochovo vyprávění.
Dost čtivý western. Líbila se mi pasáž s dostavníkem, jenž převáží zlato. Možná tu pasáž měl zpracovat trošku delší, ale rozhodně nejsem nijak zklamán.
Nebylo to tak hrozné čtení. Místy nedomyšleno, nebo jsem nepochopil já. Johnovi se dělají blány mezi prsty a ke konci je z něj spíš nějaká šelma, než žába či mlok. Ale jinak to šlo.
No nevím jak tuhle knihu hodnotit. Jsem v podstatě zklamán. Hlavně mne neuspokojil konec, který mi přišel takový uspěchaný, na to že to měl být geniální seriový vrah a měl si pohrávat s vyšetřovatelem, mi ta kniha přišla nudná. Neměl jsem pocit, že to musím dočíst za každou cenu, jen jsem to dočítal ze zvědavosti. Zkusím další knihu a uvidím. Dám autorovi ještě šanci.
Opravdu zábavné oddechové čtení. Dobře jsem se pobavil, Alan je takový malý světoběžník s velkým vlivem na světové dějiny. Byl téměř u všeho podstatného ve 20. století. Určitě potkat takového dědulu, musí být zážitek.
Pěkně vylíčená dobrodružství novináře v budoucnu obydlené Antarktidě. Tři povídky, jeden hrdina, jeden dobrý zážitek při čtení této knihy.
Dobrodružný příběh z doby husitské. Trošku netradiční na Velínského, převažuje mírné zklamaní. Příběh jako takový není špatný, jen jsem asi víc namlsán Otou Finkem a dalšími jeho postavami, chyběl mi tu humor na který jsem v jeho dílech zvyklý.
Další skvělý příběh. Oliver má prostě "kliku" na místo, kde se chce schovat před nalezením. Dobře odvedená práce od Davida. Těším se na další knihu tohoto autora, jenž si získal mou pozornost.
Ano, Baldacci píše poutavě a po otevření knihy se od ní těžko odchází. Do úplně kladného hodnocení však z mého pohledu ještě kousíček chyběl.