wlado komentáře u knih
Veľmi zaujímavá kniha s množstvom faktov, ktorej záver núti čitateľa sa zamyslieť nad ďalším osudom ľudstva. Brown podoprel svoju víziu množstvom faktov, ak sme si už zvykli vo všetkých jeho knihách. Odporúčam.
Karika je bezo sporu kráľ slovenského hororu. Táto kniha ma však až tak nenadchla ako jeho predošlé - námet je výborný, prvky psychologického hororu, no koniec mi prišiel veľmi komplikovaný a uletený.
Miniera mám celkom rád, no táto kniha mi prišla trochu slabšia ako séria so Servazom. Čakal som trochu viac, hlavne v oblasti AI. Každopádne záver strhujúci a kniha stojí za prečítanie.
Carter vie písať. Dej je plynulý, dialógy majú logiku, no niektoré pasáže sú dosť nudné. Určite bude patriť medzi mojich obľúbených spisovateľov.
Opäť výborná detektívka s prvkami trileru. Nečakané rozuzlenie na konci s prísľubom pokračovania nočnej mory, ktorá Kate trápi celý život.
Určite nie zlé čítanie, no porovnávať knihu so Shining od Kinga je prehnané. Postavy sú vykreslené dosť povrchne, nebola tam žiadna, ktorá by bola sympatická.
Výborne napísané, skvelé čítanie ako všetky knihy tejto autorky.
Výborný Minier. Popis dvoch dejových línií, ktoré sa ku koncu spoja je výborný, na čo som si u tohto spisovateľa zvykol.
Je obdivuhodné aké rôzne príbehy dokáže autor popísať. Výborné čítanie, veľmi dobre rozpracované postavy. Koniec ostáva otvorený a je potrebné čítať ďalšiu knihu...
Horor o zle, ktoré prežívalo roky v srdci Šumavy. Dve dejové línie, ktoré sa v závere knihy spoja. Kniha pripomína Kingovo "To". Hodnotenie 4 hviezdičky znamená, že sa ku knihe niekedy znova vrátim.
Samozrejme, pre tých, ktorí videli sériu filmov o votrelcoch je trochu problém čítať tieto knihy. Kniha sa mi nakoniec páčila, pretože Lebbon dej zmenil tak, že to bolo niečo nové. Čitateľ sa konečne dozvie, čo znamenali tie podivné steny v tuneloch, cez ktoré vstupovalo armádne komando do podzemia.
Skvelý dej v prekrásnom ponurom prostredí ostrova s majákom. Kniha doslova vtiahne čitateľa do deja. Neustále je prítomné niečo temné, čo vás núti čítať ďalej.
Skvelé čítanie, až na deti detektíva Ketta, ktoré mi pijú krv. Našťastie sú to len stručné pasáže. Kniha má spád, popis situácií a postáv je zvládnutý perfektne.
Výborný román pripomínajúci štýl Kinga. Trochu mi vadili dlhšie odbočenia od hlavného príbehu, no ako píše autor v závere knihy - je to jeho dielo a jeho rozhodnutie. Klobúk dolu...
Určite som čítal desivejšie horory od autorky ako tento titul. Miesto desu miestami až úsmevné pocity. Mám pocit, že autorka začala až príliš "tlačiť na pílu" a z hororu sa stáva skôr triler.
Nič moc. Od Darcy som čítal lepšie knihy. Táto bola moc prekombinovaná
Radosť čítať. Kniha plná deja, výborný popis prostredia a postáv.
Nesympatické postavy, aj keď dej svižne ubieha. Jednanie niektorých postáv je až nezmyselné a nelogické, no nie všetko v živote má pevný poriadok.
Tremayneho knihy sú na rozdiel od väčšiny ostatných kníh, ktoré sa označujú ako trilery, originálne a neobvyklé. Kniha ponúka postupné rozuzlenie komplikovaného deja, ktorý je podfarbený úžasnou atmosférou Dartmooru. Určite odporúčam a nedajte sa odradiť pomerne vlažným bodovým hodnotením.