xxtom xxtom komentáře u knih

O lidech a lidech O lidech a lidech Milan Lasica

Milý inteligentní humor.

13.06.2017 5 z 5

Akt Akt Zdeněk Svěrák

Hry divadla Járy Cimrmana jsou prostě vyjímečné a nenapodobitelné :)

12.06.2017 5 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Milé vyprávění pana Svěráka o jeho dětství.

09.06.2017 5 z 5

Neobvyklá setkání Neobvyklá setkání Jan Žďárek

Perfektní kniha o hmyzu psaná srozumitelnou formou i pro laiky. Už se těším na další knihu od pana Žárka "Hmyzí rodiny a státy".

02.06.2017 5 z 5

Císař alchymistů Císař alchymistů Otomar Dvořák

Děj se vlekl, knížka mě nebavila.

01.06.2017 1 z 5

Dracula Dracula Bram Stoker

Knížka má spád, je napínavá, doporučuji přečíst.

30.05.2017 5 z 5

Spalovač mrtvol Spalovač mrtvol Ladislav Fuks

Kniha mě moc bavila a napasná je hezky, styl vyprávění se mi moc líbí. Dějové zvraty jsou opravdu nečekané. Některé pasáže jsem si musel přečíst víckrát, protože se mi ani nechtělo věřit.

28.05.2017 5 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Knížka o pěším putování po Asii. Knížka je vtipná, jen některé pasáže jsou nudnější. Každopádně styl psaní se mi líbil víc než u první knihy autora.

11.05.2017 4 z 5

Zpátky ve hře Zpátky ve hře Michal Viewegh

Kniha mě po pravdě moc nezaujala. Jiné knihy od autora mě bavily více.

20.04.2017 2 z 5

Mlýn na mumie Mlýn na mumie Petr Stančík

Poměrně zvláštní kniha. Nemohu říct, že by mě úplně nebavila, ale některé kapitoly byly hodně jiné a jakoby k příběhu vůbec nepatřily. Ke konci knihy mi přišlo, jakoby chtěl autor knihu hodně urychlil a děj se začal vyvíjet nějak podivně. Navíc mi přijde, že kdyby autor nepopisoval, co všechno hlavní hrdina kdy jedl, mohla být kniha alespoň o třetinu kratší.

15.04.2017 3 z 5

Kamenný most v Písku Kamenný most v Písku Jiří Hladký

Moc hezká kniha o kamenném mostě v Písku, zvlášť pro Písečáky. Navíc je v knize spoustu krásných fotografií.

15.04.2017 5 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Třetí knížka v pořadí se mi asi líbila nejvíc ze všech. Chvílemi jsem se musel smát i nahlas. Dvojí pohled na stejné události mě moc bavil.

10.04.2017 5 z 5

Postřižiny Postřižiny Bohumil Hrabal

Milé vyprávění, příjemný humor, knížka mě bavila. Ale s filmem se to nedá srovnat. Ten byl o moc lepší.

29.03.2017 4 z 5

Protest Protest Václav Havel

Víceméně jednostranný politický dialog.

23.03.2017 3 z 5

Co kdyby? Co kdyby? Randall Munroe

Legrační věda :). Více či méně realistické fyzikální scénáře jsou popisovány humornou formou a komixovými obrázky.

17.03.2017 5 z 5

Doktor Proktor a konec světa. Možná... Doktor Proktor a konec světa. Možná... Jo Nesbø

Zábavnější než druhý díl, ale na první díl o prdícím prášku nemá.

15.03.2017 4 z 5

Proč má zebra pruhy aneb Chytrej jak rádio 2 Proč má zebra pruhy aneb Chytrej jak rádio 2 neznámý - neuveden

Stejně jako první díl mě kniha moc bavila. Výběr ze zajímavostí byl opravdů různorodý. Doufám, že brzo vyjde další pokračování.

02.03.2017 5 z 5

Doktor Proktor a vana času Doktor Proktor a vana času Jo Nesbø

Předchozí knížka o prdícím prášku se mi líbila víc. Tento příběh mi přijde pro děti už dost překombinovaný. Každopádně audiokniha namluvená Davidem Novotným je opravdu parádní.

02.03.2017 3 z 5

Několik historek ze života AG Několik historek ze života AG Arnošt Goldflam

Rozhovor s Arnoštem Goldflamem o jeho životě od malička až doteď. Po pravdě jsem čekal trošku víc z jeho tvorby.

19.02.2017 3 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Kniha mě opravdu nebavila. Nějak jsem se nedokázal začíst do děje.

08.02.2017 2 z 5