ydnac komentáře u knih
Malý princ je útlá knížka s velkým poselstvím :-)
Zaujme děti, poučí dospělé :-) , pokud chtějí rozumět :-)
Ilustrace jsou krásné, stejně jako obsah :-)
DOPORUČUJI
Roztomilá knížečka pro děti :-)
Vrátila jsem se do dětství a představovala si, jak mi z ní maminka možná někdy četla, protože to si nepamatuji.
Malý mumínek se probudil dřív ze zimního spánku a venku našel SNÍH :-) a další zvířátka.
Je první z jejich rodiny, kdo prožil celý rok a tak má na jaře mamince co vyprávět :-)
ÚŽASNÁ KNIHA !!!
"Podívejte se, co udělal váš soucit." Ukázal na regály knih jiných obchodů. "Dáváte ze sebe všechno, abyste pomáhala ostatním. Nejen tím, co děláte u civilní obrany. Ale i tady, pro další knihkupce, pro lidi, kterým čtete. Tam venku zachraňujete životy.
TADY ZACHRAŇUJETE DUŠE."
Byla jsem napjatá, smutná, dojatá, ale i doufající...
Empatie, sounáležitosti a láska ke knihám spojila hodně lidí a to je nádherné :-)
DOPORUČUJI
Poslední kniha v tomto roce a vybrala jsem si VÝBORNĚ :-)
Nová fantasy ve které ožívají potomci krále Artuše, Lancelota a celého kulatého stolu, zasazená do současnosti.
Hlavní hrdinka Bree nastupuje do přípravného kurzu na vysoké a nemá tušení co všechno ji čeká :-)
Láska, magie, démoni, spolky, přátelství, zrada, ale i velké zvraty a odhalení.
Dobře jsem se bavila, knížka je napínavá a ten konec...
Ach jo, proč není ještě další díl.
SUPER A DOPORUČUJI :-)
Válka zasáhla do přátelství Toma, Willa a Alice.
Chlapci narukovali a mysleli si, že za pár týdnů budou doma.
Nevěděli, že všechno bude jinak...
Děj je vyprávěn formou dopisů a to se mi líbilo :-)
Tom a Alice si v nich svěřují své pocity, myšlenky, představy, přání a informace o situaci doma a na frontě.
Přátelství trvající skrze dopisy bylo úžasné a doufala jsem, že se na konci všichni setkají...
Čtivé, smutné, ale i plné naděje na budoucnost a vytoužené Vánoce v Paříži :-)
VÁNOCE :-)
Riley přijíždí na pohádkovou horskou chatu, účastnit se jako patronka Vánočního tábora, který jí má pomoci v její spisovatelské kariéře.
Nikdo však netuší, že Riley od svých 8 let Vánoce nikdy neslavila ani proč.
Čeká jí nejen program plný vánočních aktivit, ale také nečekané překvapení :-)
Děj je samozřejmě romantický a hned víte jak to dopadne, ale to mi vůbec nevadilo :-)
Vánoční oddechovka při které živě vidíte sníh, světýlka, sněhuláky, stromečky, výzdobu a cítíte skořici :-)
Na Vánoce jsem naladěná vždycky a tak jsem si knížku prostě vychutnala :-)
Hezké Vánoce všem :-)
Kniha se dobře četla, ale z válečné doby znám i lepší.
Možná je to i tím, že příběh je smyšlený a já mám radši děj podle skutečných událostí. Je označen jako román pro ženy, což odpovídá a s tím souhlasím.
V tomhle případě je hrdinka Emma rozpolcená mezi svým manželstvím (kdy manžela kvůli jeho práci v odboji už rok neviděla) a důstojníkem německé armády, který ji zaměstnal jako svou asistentku a je nasnadě využít jeho náklonost k získávání informací.
Co všechno by byl člověk ochotný udělat za války pro bezpečí či podporu vzbouřenců, to těžko říct..
Konec byl trochu uspěchaný a malinko překvapivý.
Lehčí čtení z těžké doby.
Přečetla jsem si recenzi od konicekbily a řekla jsem si, že to by mohlo být dobré :-)
A BYLO :-)
Petty žila téměř celý svůj život se svým otcem, který ji držel stranou od všeho a od všech.
Na noc byla vždy zamčená v pokoji, musela trénovat boj, běhat, posilovat, být ve střehu, chodila pouze do práce na skládku, kde vybírala poplatky a měla minimální kontakt s lidmi.
ALE PROČ TO VŠECHNO ?
Najednou je však její otec mrtev a Petty je odhalena podivná závěť...
Napínavé, mrazivé, někdy neuvěřitelné, ale nemohla jsem knihu odložit :-)
Skvělý začátek série :-)
Will by rád studoval bojovou školu, to mu je však odepřeno a je přijat do učení k hraničáři Haltovi.
Je hbitý, chytrý, šikovný s lukem a zjišťuje, že toto povolání má velice důležitou úlohu.
Čeká ho výcvik, získá nové přátele , dostane první polibek a zažije dobrodružství.
Jednoduchý příběh, který jak doufám, bude gradovat v dalších dílech :-)
Velmi dobře se četlo a klidně doporučuji jak dětem, tak i starším čtenářům :-)
Něžný vánoční příběh malého štěňátka Méďi, hledajícího bezpečí a lidi, kteří by ho milovali :-)
Snaží se být hodným psíkem, ale ještě moc nechápe, co je dobře a co špatně :-)
Při čtení této knížky bych také nejraději poklepala na místo vedle sebe a čekala, až ke mně přiskočí takový malý lumpík :-)
Dojemné a roztomilé čtení :-)
MOC DOBŘE se četlo :-)
Ovšem přiznám se, že první díl se mi líbil malinko víc, ale Jelenu a Valeka jsem si moc oblíbila a tak jim trochu nadržuju :-).
Jsou skvělá, vtipná a bojovná dvojka a Valek mi velkou část knihy chyběl.
Kiki (klisna se kterou Jelena mluví telepaticky) byla naprosto skvělá :-).
Líbilo se mi jak pořád loudila peprmintky nebo jablíčko a samozřejmě byla skvělou parťačkou :-)
Jelena se dostala ke svým vzpomínkám na dětství.
Poznala svojí rodinu.
Odhalila své nové schopnosti a stala se učnicí ve škole mágů.
A nejen to... :-)
Těším se na další díl a musím pochválit obálku, ta je opravdu kouzelná :-)
Kiki zůstane s Levandulovou, slibovala, Kiki pomůže.
Ano, ty jsi moje pomocnice.
Kiki chytrá.
Chytřejší než já, souhlasila jsem.
Jablíčko?
Vždyť ses celou noc pásla. To máš ještě hlad?
Na jablíčko vždycky místo.
:-)
Vánoce mám moc ráda, těším se na ně, užívám si je a tato kniha se skvěle hodí na předvánoční čtení :-)
Romantický děj v atmosféře zasněženého Londýna, stromečky, světýlka, rodina, opera, příprava dětského představení a samozřejmě láska :-)
Dojímalo mě, jak krásně a empaticky se chovala Viola ke Grace a nikdy ji nenechala ve štychu :-)
Moc se mi líbilo nakupování a zdobení stromečku, které nechali Viola a Nate (otec Grace) v režii Grace a ta byla moc šťastná :-)
S čajem a ve světle mých světýlek jsem si odpočinula a knihu si užila :-)
Druhý díl je stejně dobrý jako první :-)
Přítel Josie je unesen a spolu s ním malé novorozeně.
Náhodná úmrtí, dívka beze jména, vraždy, napadení.
To všechno je potřeba spojit a odhalit kdo za čím stojí.
Napínavé, čtivé, zamotané :-)
Těším se na další díly :-)
BOMBA :-)
Odpálená na vlně optimismu, lásky a radosti z rodinného štěstí :-)
Pan Bernatský působí jako milý, chytrý, zábavný a slušný člověk. Hlášky jeho dětí jsou opravdu nezapomenutelné :-), několikrát jsem smíchy vyprskla :-)
Tato kniha mě jen utvrdila v tom, že když se raduji z každé maličkosti, tak nejsem v této době blázen, ale jen šťastný člověk, vážící si toho co má :-)
Hodně se v knize opakuje - TO DÁME - a s tím můžu jen souhlasit :-)
Moc jsem se pobavila i zamyslela :-)
Doporučuji :-)
A JEŠTĚ JEDNOU -TO DÁME :-)
Milý světe, dnes ráno jsem se vzbudil. Jsem zdravý. Jsem naživu. Jsem v pořádku. Děkuji!
Vyměňte ve svém životě slovo musím za slovo chci a bude se vám žít lépe.
Nesnažte se být dokonalí... Místo toho buďte lepší než včera.
Tato kniha mě bavila od začátku do konce :-)
Mám poslední dobou štěstí na super nové fantasy :-)
Briony je dívka vyrůstající mezi šlechtou a poté na odlehlém rodinném sídle.
V jejím světě jsou odsouzení vězni vládnoucí kouzly posílání magickou branou do vězení zvaného Asperfell.
Ona sama tou branou projde...
Moc se těším na další díl :-)
ORIGINÁLNÍ PŘÍBĚH :-)
Lucien je architekt s velkým potenciálem, talentovaný, chytrý, čekající na svou velkou příležitost.
Ta přichází za druhé světové války. Je mu nabídnuto, aby pomohl vytvořit důmyslné skrýše pro prchající židy a s tím jde ruku v ruce možnost pracovat na velkých továrnách pro Němce - kde se budou vyrábět zbraně.
Lucien je na počátku příběhu člověkem, který se stará jen o své záležitosti a nepřemýšlí nad osudy ostatních lidí.
Měla jsem velkou radost z jeho prozření, pochopení a ochoty pomáhat druhým :-)
Celý příběh byl napínavý do poslední stránky.
Nedávno jsem viděla novou knihu pana Neffa Ultimus a říkala jsem si, že bych si jí ráda přečetla. Zjistila jsem však, že se jedná o čtvrtý díl a tak jsem začala od prvního :-)
Byla jsem hodně zvědavá jaká bude sci-fi vydaná v roce 1988, kdy mi bylo 6 let :-)
Jsem zvyklá číst hodně silné knihy, ale tato, čítající pouze 223 stran u mě vyvolala rozporuplné hodnocení :-)
Střídalo se u mě nezvykle nadšení s nudou, ale vlastně se mi to líbilo :-), divné že :-)
Kuba Nedomý je pohodář, zažívá nečekané zvraty, putuje po měsíci, kšeftuje se starožitnostmi a žije už hodně dlouho :-)
Ale joo na další díl taky dojde :-)
- Pracovní nasazení v provozu! Šest údržbářů na vysočanskou ČKD, to byl dělnický tým a doma u terminálů čekalo patnáct stovek placených náhradníků. Po půl roce jsem postoupil na pořadové číslo 1382 ( i to bylo strejdovou protekcí), takže jsem dal výpověď, abych byl aspoň trochu užitečný (těm kdo v pořadí byli za mnou).
" Umíte číst?"
"Študoval jsem čtyři vysoké školy."
"To ještě neznamená, že umíte číst."
Tuto sérii mám moc ráda, ale musím říct, že tento díl je pro mě zatím nejslabší.
Zajímavější a napínavější mi připadala až druhá polovina knihy.
Kate měla opět hodně práce kam se podívala. Byla nalezena rodina, jejíž členové byli zavražděni a 90 let leželi pod prkny svého domu, John je unesen a jde mu o život...
Musím souhlasit s Hanyma, další Katein románek v čase, kdy je John vězněn - přesně mě taky napadlo - to jako vážně?
Samozřejmě další díly si určitě přečtu, protože Kate jsem si moc oblíbila díky tomu, že se nenechá nikým ovlivňovat a dělá všechno po svém, jen doufám, že autor to s těmi vztahy nebude moct přehánět :-)
Další smutná válečná kniha podle skutečnosti.
V příběhu o Karlu Millerovi se dozvídáme, že se zamiloval, stal se otcem, přišel o rodinu, dostal se do koncentračního tábora a přežil...
Četla jsem už několik knih s touto tématikou a ve většině z nich jsem narazila na hlavní hrdiny, kteří ze všech sil pomáhali v koncentračních táborech druhým a hodně lidem zachránili život. V tomto případě se Karel snažil "JEN PŘEŽÍT" a několikrát zmínil, že bude myslet na sebe, ale člověk nikdy nemůže soudit někoho v situaci tak hrůzné, že někdy mohla být i smrt vysvobozením. Každý, kdo musel vytrpět hlad, zimu, nemoci, štěnice a ještě se dívat jak mu zabijí kamaráda před očima, je pro mě obdivuhodným a silným člověkem.
"Nechovej se jako oni. Nenávist a zlo plodí zase jen nenávist a zlo."
Jééé to byla miloučká romanťárna :-)
Nikol a Luke jsou povedená dvojice vysokoškoláků :-)
Jejich slovní střety byly opravdu vtipné a hodně trefné :-)
Výjimečná kniha, líbilo se mi, že postavy nejsou závislé na mobilech, ale baví je čtení a sport :-)
Samozřejmě pejsek Sunny je miláček :-)
"Nebude ti vadit, když se dneska budu tulit k pořádnýmu chlapovi?" zeptala se mě na otázku, kterou jsem nečekal.
"Vůbec ne,"usmál jsem se a rozpřáhl ruce...
"Sunny, hop, dneska to máš dovolený," houkla přes postel a mně spadla čelist.