yellow yellow komentáře u knih

Pilíře země Pilíře země Ken Follett

Autorův styl mě úplně nenadchl, ale i přesto mě příběh vtáhl a kniha se dobře četla. Postavy mi přišly neskutečně černobílé a myslím, že některé věci by se ve 12. století asi úplně takhle odehrát nemohly, ale i tak jsem si to užila.

22.06.2022 4 z 5

Království slepých Království slepých Louise Penny

Za mě opět skvělý díl se zamotanou zápletkou sahající hluboko do minulosti.

05.05.2022 5 z 5

My Cooking Diary 3 - rodičům a dětem My Cooking Diary 3 - rodičům a dětem Kateřina Lustigová

Kuchařku jsem dostala, když byl dceři rok a poměrně ráda a často podle ní vařím. Co mi ale doopravdy nesedí je ta nespisovná čestina. A pokaždé, když vidím "šťastné vajíčko", tak se mi otvírá kudla v kapse.

11.04.2022 4 z 5

Včelí medvídci od jara do zimy Včelí medvídci od jara do zimy Jiří Kahoun

Bohužel máme vydání bez písniček, které nám hodně chyběly. Příběhy jsou pěkné, ilustrace krásné, ale na večerníčky to nemá.

23.03.2022 4 z 5

Skleněné domy Skleněné domy Louise Penny

Tak nevím, jestli by Sûreté neměla přestěhovat své velitelství do Three Pines, protože tam se soustředí všechen zločin v celém Québecu. Knížka se mi moc líbila. Nechtěla bych být v kůži Gamache a rozhodovat o životě a smrti tolika lidí. Těším se na zítřek, protože by mi měly konečně dojít další 4 díly, takže budu moc pokračovat ve čtení. Jsem ráda, že nemusím čekat na překlad.

03.03.2022 5 z 5

Vysoký účet Vysoký účet Louise Penny

Ty příběhy jsou snad díl od dílu lepší. Fascinuje mě, jak autorka musí mít vše do nejmenšího detailu promyšlené, když kdesi na začátku série zmíní drobnost, která je poměrně důležitá ve 12. dílu! Obě dějové linie byly skvělé, ale musím říct, že ta týkající mapy mě zaujala víc.

22.02.2022 5 z 5

Břicho nestvůry Břicho nestvůry Louise Penny

Opět skvělý díl. Baví mě, že autorka nepíše běžnou detektivku zaměřenou pouze na vraždu a její řešení, ale rozvíjí i věci kolem. Sem tam poodhalí kousek minulosti některé ze známých postav, sem tam kousek budoucnosti.

15.02.2022 5 z 5

Dlouhá cesta domů Dlouhá cesta domů Louise Penny

Z tohoto dílu jsem měla rozporuplné pocity. Na jednu stranu se mi jako obvykle líbil, protože byl čtivý a byly tam známé postavy. Na druhou stranu jsem si celou dobu říkala, ať si Peter zůstane, kde je. Proč ho hledat? Mně jako čtenáři rozhodně nechyběl, spíš mi jeho nepřítomnost vyhovovala. K tomu se při jeho hledání na můj vkus až moc často do děje motala Clara. Nemám je ráda ani jednoho, takže mě děj točící se opět kolem nich, moc nenadchl. Závěr byl ale dobrý.

10.01.2022 4 z 5

Kudy vchází světlo Kudy vchází světlo Louise Penny

Skvělý díl. Vyvrcholení dějové linie probíhající na pozadí předchozích dílů. Vůbec jsem se nemohla odtrhnout, abych konečně zjistila, o co všechno jde, a jak to dopadne.

03.01.2022 5 z 5

Dějiny světového hospodářství Dějiny světového hospodářství Libor Žídek

Z mého pohledu je to skvělá, srozumitelně napsaná "učebnice", kterou jsem si v knihovně nechala i po dostudování, a ke které se čas od času vracím, abych si osvěžila paměť.

21.12.2021 5 z 5

Zásady ekonomie Zásady ekonomie Gregory N. Mankiw

Polopatické vysvětlení základů mikro a makroekonomie se spoustou názorných příkladů.

Evropská politika 1648–1914 Evropská politika 1648–1914 Aleš Skřivan

Stručný a přehledný přehled vývoje evropské politiky od konce třicetileté války po začátek první světové války.

Krásné tajemství Krásné tajemství Louise Penny

Konečně se děj neodehrával ve Three Pines! Sice mi trochu chyběla Ruth, ale to ostatní mi ji bohatě vynahradilo. Skvělý příběh a snad ještě víc se mi líbila linka, která pořád běží tak nějak v pozadí. Těším se na další díl!

Příhody včelích medvídků Příhody včelích medvídků Jiří Kahoun

Večerníčky byly lepší. V knížce mi chyběly písničky. A i když jsme si je zpívaly a pouštěly, nebylo to prostě ono. Na můj vkus byly také příběhy příliš krátké, takže než se člověk začetl, už byl konec. Moc se nám s dcerou líbily ilustrace.

20.12.2021 4 z 5

Navždy Provence! Navždy Provence! Peter Mayle

První díl byl skvělý, druhý už mě příliš nenadchl. Měla jsem pocit, jako by se autor snažil využít úspěchu prvního dílu, ale už moc nevěděl, o čem psát.

14.12.2021 3 z 5

Světelný klam Světelný klam Louise Penny

Čtivý příběh odehrávající se opět v Three Pines. Upřímně některé postavy nemám ráda, takže bych upřednostnila, kdyby se vše netočilo kolem Three Pines. Na druhou stranu však některé postavy miluji, takže jsem ráda, že se s nimi pokaždé opět setkám.

10.12.2021 5 z 5

Pohřběte své mrtvé Pohřběte své mrtvé Louise Penny

Pro mě to byl doposud nejlepší díl série. Konečně byl neomylný Gamache srazen ze svého piedestalu. Líbilo se mi, jak se musel vyrovnat se svými chybami, i když jsem měla pocit, že je někdy hledal i tam, kde je prostě nemohl ovlivnit. Prolínání třech dějových linií bylo skvělé. A Ruth s Beauvoirem jsou prostě srdcovka.

01.12.2021 5 z 5

Hladový duch Hladový duch Louise Penny

Od tohoto dílu jsem se nemohla odtrhnout. Pořád jsem doufala, že to nebude tak, jak to vypadalo. Ruth jako obvykle skvělá, chudák Beauvoir. :D

24.11.2021 5 z 5

Oživlý kámen Oživlý kámen Louise Penny

Naprosto šílená rodina Morrowů a vražda jednoho z nich. Tentokrát se mi vraha doopravdy vypátrat nepodařilo. Ani jsem ho nepodezírala. O to překvapenější jsem nakonec byla. Příběh se mi četl dobře, byla jsem ráda, že se tentokrát (skoro) neodehrává v Three Pines. A skvělá postava Berta. Doopravdy zajímavý člověk.

19.11.2021 5 z 5

Rákosníček a počasí Rákosníček a počasí Jaromír Kincl

Nezbývá než čekat, jestli se Rákosníček vrátí s dalšími příběhy.

17.11.2021 5 z 5