yellow yellow komentáře u knih

Auta 2 - Špion, který zachránil svět Auta 2 - Špion, který zachránil svět Walt Disney

Tohle je neskutečný nesmysl. Dochází tam neustále k nějakým skokům, takže děti mají problém sledovat, co se vlastně děje.

04.11.2024 1 z 5

Peppa slaví Peppa slaví kolektiv autorů

Pěkné příběhy pro malé děti doprovozené množstvím obrázků. Dcera pohádky s Peppou miluje a ano tato kniha nebyla výjimkou.

10.10.2024 5 z 5

Překvapivý následník Překvapivý následník Jax Calder

Začátek nebyl špatný, dobře se to četlo, ale ke konci to začalo váznout a bohužel konec z mého pohledu knížce dost uškodil. Byl značně nerealistický, přeslazený a uspěchaný.

27.09.2024 3 z 5

Příhody Maxipsa Fíka Příhody Maxipsa Fíka Rudolf Čechura

Příběhy jsou to krásné, ale na večerníček to prostě nemá, ať se snažím číst jakkoli. Pan Dvořák je prostě ta pomyslná třešínka na dortu.

30.08.2024 4 z 5

Kouzelná třída Kouzelná třída Zuzana Pospíšilová

Tříleté dceři se kniha moc líbila. I když z výchovného hlediska není nic moc, protože najednou jsou z neposlušných a špatných žáků premianti bez jakékoliv jejich snahy a přičinění.

14.08.2024 3 z 5

Vláda teroru Vláda teroru Hillary Clinton

Louise Penny mám ráda, ale trochu mě odrazovalo spojení s Hillary Clinton. Obecně nemám knížky vzniklé spojením několika autorů příliš ráda a to byl i důvod, proč mi Vláda teroru tak dlouho ležela v knihovně. Nakonec se mi však knížka líbila. Mělo to spád, dobře se to četlo.

02.08.2024 5 z 5

Veselá zvířátka Veselá zvířátka Jan Machač

Čtyři krátké příběhy o zvířátkách na farmě doplněné krásnými ilustracemi. Na konci každého příběhu jsou pak úkoly vztahující se k právě přečtenému.

29.07.2024 4 z 5

Hranice věčnosti Hranice věčnosti Ken Follett

Závěr trilogie se mi moc líbil, i když jsem se nedokázala sžít s hlavními postavami. Tato generace mi nějak nesedla, snad až s výjimkou Rebeky. Také mi přišlo škoda, že konec byl takový uspěchaný. Myslím, že okolnosti pádu komunistických režimů v zemích východního bloku by si zasloužily větší prostor, možná i samostatný díl. Zvlášť, když vezmeme v potaz, kolik prostoru autor věnoval 60. létům.

29.07.2024 4 z 5

Zima světa Zima světa Ken Follett

Tento díl se mi líbil víc než předchozí. Možná to bylo tím, že období, kterému se věnuje, je mi bližší než období kolem první světové války. Možná je to i tím, že tentokrát již nebylo vše tak prolevicové

19.07.2024 5 z 5

Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Je to takový standard, na který jsme u Folleta zvyklí. Zajímavý děj, ale ploché postavy. Černobílý svět.

08.07.2024 4 z 5

Víla Muchomůrka Víla Muchomůrka Ivona Knechtlová

S touto autorkou jsme se s dcerou setkaly poprvé. V knihovně nás zaujaly krásné ilustrace a ani příběh nezklamal. Tříletou dceru svět víl a lesních zvířátek nadchl.

02.07.2024 5 z 5

Kája a tygr Kája a tygr Magdalena Takáčová

Krásně ilustrovaný příběh plný fantazie. Dceři se moc líbil.

23.06.2024 5 z 5

Bretaňské noci Bretaňské noci Jean-Luc Bannalec (p)

Kniha se mi líbila, skvěle se četla, rychle to ubývalo. Je to taková pohodovka Jako tradičně nechyběly barvité popisy bretaňské přírody a specialit, kvůli kterým tuto sérii čtu. Ovšem motiv pro vraždu stojí na značně vachrlatých základech. Spíš bych řekla, že v podstatě nesmyslných, protože pokud by měl pachatel v knize zmiňované dva roky, tak by mu motiv vraždy nic nepřinesl, protože do té doby by to prostě nezačalo fungovat, natož aby mu to pomohlo. Ale nejsem expert...

21.06.2024 4 z 5

Kuňky z žabí tůňky Kuňky z žabí tůňky Václav Čtvrtek (p)

Pěkné a poučné příběhy s žabkami v hlavní roli. Moc pěkně se to četlo.

13.06.2024 4 z 5

Pat a Mat ... a je to Pat a Mat ... a je to Vladimír Jiránek

Jako večerníček příběhy Pata a Mata lépe vyniknou.

05.06.2024 3 z 5

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Moje dlouhodobě nejoblíbenější knížka od Zapaty. Příběh Diany a Dallase mi přijde nejvíc uvěřitelný.

27.05.2024 5 z 5

Medvídek Vilda se nenudí Medvídek Vilda se nenudí Lucie Sunková

Dcera ji milovala. Hlavně byla nadšená z úkolů, které byly mezi jednotlivými příběhy.

20.05.2024 5 z 5

Čtyři uši na mezi Čtyři uši na mezi Markéta Zinnerová

Špatně se mi to četlo, dceru to nebavilo, neustále se vše opakovalo.

26.04.2024 2 z 5

Nečekaní hosté Nečekaní hosté Aniela Cholewińska-Szkolik

Tohle byla paráda. Tříletou dceru to tak zaujalo, že při čtení ani nepípla. Budeme muset zkusit sehnat další díly.

30.03.2024 5 z 5

Prila a chřadnoucí víly Prila a chřadnoucí víly Walt Disney

Příběh se dceři moc líbil, dožadovala se vždy další pohádky. Je malá, také věří na víly, takže často tleskala, což bylo při usínání trochu kontraproduktivní, ale hlavní je, že si to užila.

27.03.2024 4 z 5