yonda yonda komentáře u knih

Tokijský ghúl:re 5 Tokijský ghúl:re 5 Sui Išida (p)

Další díl naplněný akcí. Nějak se nemůžu přinutit fandit lidem...

19.04.2021 5 z 5

Poslední seance Poslední seance Agatha Christie

A.Christie mám sice raději jako autorku klasických detektivek, ale i tak smekám před jejím vypravěčským talentem.

05.03.2021 4 z 5

Já se z tebe zblázním Já se z tebe zblázním Carole Matthews

Zcela neobvykle byla první půlka knihy lepší, než ta druhá. Pak už jakoby chyběly nápady a docházelo k nelogickým zvratům, načeš konec byl velmi překotný. Nicméně 4 hvězdičky za tu první polovinu, která se četla moc hezky a v rámci žánru přinášela přesně to, co čtenář(ka) očekává.

16.12.2020 4 z 5

Je tohle vůbec láska? Je tohle vůbec láska? Ellen Berg

Klasická odpočinková kniha, ale i od té bych čekala trochu víc. V první řadě jsem nepochopila, proč dizajnérka, která je ve svém oboru na hranici geniality, krachuje. Pak stačil jeden inzerát a voala vše je zachráněno! Komentovat její jednání s muži, už snad ani nebudu...Nevím, možná, že je plno žen po čtyřicítce, které mají spousty supervhodných nápadníků ....a to i v případě (spoiler), že jsou těhotné s někým úplně jiným....

01.11.2020 3 z 5

Popelčiny střevíčky Popelčiny střevíčky Trisha Ashley

Oddychovka. Druhá polovina knihy měla daleko větší spád, než její slabší předchůdkyně. Trochu mě iritovalo stálé opakování titulu knihy v průběhu příběhu.

24.09.2020 3 z 5

Blog za milión Blog za milión Natasha Courtenay-Smith

První dvě třetiny jsem nad knihou už málem zlomila pomyslnou hůl. Neustálé prezentace celebrit, jejichž jména mi nic neříkají a řeči o obrovských ziscích. Člověk by měl pomalu pocit, že psát blog je brnkačka a všichni budeme milionáři. Nicméně posledních 80 stran se trochu změnilo a několik užitečných rad přece jen zaznělo.

26.07.2020 1 z 5

Sólo druhých houslí Sólo druhých houslí Tea Olivová

No...autorka nepíše špatně. Škoda jen, že pořád o tom samém. Hlavní hrdinka mi byla extrémně nesympatická. Víceméně byla úplně mimo mé chápání. Nakonec jsem to dolouskala, ale nadšení ...žádné...

08.06.2020 1 z 5

Madame dnes přijde později Madame dnes přijde později Susanna Kubelka

Jak už jsem jednou uvedla, na této autorce mám nejraději styl jakým bohatě popisuje oblečení, jídlo, interiéry atd. tento příběh ( a téměř všechny její ostatní) jasně fandí ženám středních let a dost (možná až moc optimisticky ) povzbuzuje. Nevadí, já si dala knihu kvůli výzvě (vysněné povolání) a příjemně si u čtení odpočinula.

08.03.2020 3 z 5

Žádný sex, je úterý Žádný sex, je úterý Tracy Bloom

Příběh byl napsaný stylem, který povzbuzuje k tomu, číst pořád dál. Děj oddechový. Vadila mi akorát hlavní hrdinka, ale to mohl být i záměr.

29.02.2020 4 z 5

N či M? N či M? Agatha Christie

A.CH. mám načtenou celou.Tady jsem si v rámci výzvy dala opáčko. Schválně jsem vybrala méně výraznou knihu. Je pravda, že na ,,Černoušky" , ,,Orient expres" či ,,Smrt na Nilu" to nemá, ale i tak je to pořád kvalita.

07.02.2020 3 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Tato kniha byla v knihovně mé dcery už nějaký čas. Kvůli výzvě jsem si ji půjčila a mohu říct, že za mě fakt dobrý! Vtipné dialogy, živé postavy a rychlý spád. Jenom ten konec, ten poslední odstavec , mě zmátl....no ale vážně ,jak to sakra dopadlo?

03.02.2020 5 z 5

Džungle v kuchyni Džungle v kuchyni Ivanka Devátá

Čeština a styl jakým Ivanka Devátá píše mě nikdy nezklamal.Uvedené recepty asi sice nikdy nezkusím, ale i tak jsem i pěkně početla.

06.01.2020 4 z 5

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Hodně jsem o této knize slyšela už předem,no nakonec jsem byla zklamaná.Čtivé,ale místy pochmurné a /a to mi vadí nejvíc/ neoblíbila jsem si ani jednu postavu.

18.10.2019 2 z 5

Ukradený příběh Ukradený příběh Elizabeth Coleman

Námět se docela povedl. Zpracování už pokulhává. Nebylo to úplně špatné a kniha si své fanošky určitě najde, ale za mě průměr.

30.09.2024 2 z 5

Veterinářka Veterinářka Gillian Hick

Moje zidealizované představy o povolání veterináře vzaly po přečtení knihy za své. Spíš než humorné mi toto čtení přišlo dost drsné a plné smrti zvířecích hrdinů. Napsané hezky ale pro citlivé čtenáře nedoporučuji.

28.05.2024 3 z 5

Jedovatá stopa Jedovatá stopa Colleen Cambridge (p)

Asi jsem natrefila na další mnou detektivní oblíbenou sérii. Zajímavá zápletka, nádherný přebal, sympaticky vykreslené prostředí i postavy.

24.04.2024 4 z 5

Fotografujeme krajinu Fotografujeme krajinu Miroslav Myška

Moje chyba, že jsem si nevšimla staršího data vydání publikace. Téměř 20 let je u fotografování opravdu hodně. Nicméně i tak jsem našla pár zajímavých tipů.

03.04.2024 3 z 5

Les přízraků Les přízraků Juraj Červenák

Pro mě až moc drsné. Když si ale krev a nechutnosti odmyslím, je to velmi dobře napsaný detektivní příběh z přelomu 16. a17. století. Zajímavé čtení i s ohledem na různé historické odkazy.

29.03.2024 3 z 5

Nesmrtelnost Nesmrtelnost Milan Kundera

V rámci výzvy moje první setkání s M. Kunderou. Nechci tady zpochybňovat kvality a intelekt autora, ale pro mě jako čtenáře...nuda.

05.02.2024 1 z 5

Nakrájej, zabal a upeč! Nakrájej, zabal a upeč! Stefanie Hiekmann

Za mě výborná pomůcka pro ty kteří vařit neumí vůbec a pro ty ostatní dobrá inspirace.

27.01.2024 4 z 5