yonda komentáře u knih
Další díl naplněný akcí. Nějak se nemůžu přinutit fandit lidem...
A.Christie mám sice raději jako autorku klasických detektivek, ale i tak smekám před jejím vypravěčským talentem.
Zcela neobvykle byla první půlka knihy lepší, než ta druhá. Pak už jakoby chyběly nápady a docházelo k nelogickým zvratům, načeš konec byl velmi překotný. Nicméně 4 hvězdičky za tu první polovinu, která se četla moc hezky a v rámci žánru přinášela přesně to, co čtenář(ka) očekává.
Klasická odpočinková kniha, ale i od té bych čekala trochu víc. V první řadě jsem nepochopila, proč dizajnérka, která je ve svém oboru na hranici geniality, krachuje. Pak stačil jeden inzerát a voala vše je zachráněno! Komentovat její jednání s muži, už snad ani nebudu...Nevím, možná, že je plno žen po čtyřicítce, které mají spousty supervhodných nápadníků ....a to i v případě (spoiler), že jsou těhotné s někým úplně jiným....
Oddychovka. Druhá polovina knihy měla daleko větší spád, než její slabší předchůdkyně. Trochu mě iritovalo stálé opakování titulu knihy v průběhu příběhu.
První dvě třetiny jsem nad knihou už málem zlomila pomyslnou hůl. Neustálé prezentace celebrit, jejichž jména mi nic neříkají a řeči o obrovských ziscích. Člověk by měl pomalu pocit, že psát blog je brnkačka a všichni budeme milionáři. Nicméně posledních 80 stran se trochu změnilo a několik užitečných rad přece jen zaznělo.
No...autorka nepíše špatně. Škoda jen, že pořád o tom samém. Hlavní hrdinka mi byla extrémně nesympatická. Víceméně byla úplně mimo mé chápání. Nakonec jsem to dolouskala, ale nadšení ...žádné...
Jak už jsem jednou uvedla, na této autorce mám nejraději styl jakým bohatě popisuje oblečení, jídlo, interiéry atd. tento příběh ( a téměř všechny její ostatní) jasně fandí ženám středních let a dost (možná až moc optimisticky ) povzbuzuje. Nevadí, já si dala knihu kvůli výzvě (vysněné povolání) a příjemně si u čtení odpočinula.
Příběh byl napsaný stylem, který povzbuzuje k tomu, číst pořád dál. Děj oddechový. Vadila mi akorát hlavní hrdinka, ale to mohl být i záměr.
A.CH. mám načtenou celou.Tady jsem si v rámci výzvy dala opáčko. Schválně jsem vybrala méně výraznou knihu. Je pravda, že na ,,Černoušky" , ,,Orient expres" či ,,Smrt na Nilu" to nemá, ale i tak je to pořád kvalita.
Tato kniha byla v knihovně mé dcery už nějaký čas. Kvůli výzvě jsem si ji půjčila a mohu říct, že za mě fakt dobrý! Vtipné dialogy, živé postavy a rychlý spád. Jenom ten konec, ten poslední odstavec , mě zmátl....no ale vážně ,jak to sakra dopadlo?
Čeština a styl jakým Ivanka Devátá píše mě nikdy nezklamal.Uvedené recepty asi sice nikdy nezkusím, ale i tak jsem i pěkně početla.
Hodně jsem o této knize slyšela už předem,no nakonec jsem byla zklamaná.Čtivé,ale místy pochmurné a /a to mi vadí nejvíc/ neoblíbila jsem si ani jednu postavu.
Námět se docela povedl. Zpracování už pokulhává. Nebylo to úplně špatné a kniha si své fanošky určitě najde, ale za mě průměr.
Moje zidealizované představy o povolání veterináře vzaly po přečtení knihy za své. Spíš než humorné mi toto čtení přišlo dost drsné a plné smrti zvířecích hrdinů. Napsané hezky ale pro citlivé čtenáře nedoporučuji.
Asi jsem natrefila na další mnou detektivní oblíbenou sérii. Zajímavá zápletka, nádherný přebal, sympaticky vykreslené prostředí i postavy.
Moje chyba, že jsem si nevšimla staršího data vydání publikace. Téměř 20 let je u fotografování opravdu hodně. Nicméně i tak jsem našla pár zajímavých tipů.
Pro mě až moc drsné. Když si ale krev a nechutnosti odmyslím, je to velmi dobře napsaný detektivní příběh z přelomu 16. a17. století. Zajímavé čtení i s ohledem na různé historické odkazy.
V rámci výzvy moje první setkání s M. Kunderou. Nechci tady zpochybňovat kvality a intelekt autora, ale pro mě jako čtenáře...nuda.
Za mě výborná pomůcka pro ty kteří vařit neumí vůbec a pro ty ostatní dobrá inspirace.