zbožňuju_knihy komentáře u knih
Četla jsem, když mi bylo asi 16náct a tehdá mi to přišlo trochu úchylné, přesto jsem to hltala a s chutí dočetla až do konce. Na obsah si vzpomínám do dnes a proto dávám 5*
Nic jsem od toho neočekávala a byla jsem příjemně překvapená.
Taková ta kniha, kde nemůžete moc očekávat.. Nějak se prokoušete ke konci a jste rádi, že to máte za sebou :-D.
Místy dost kruté, ale čtivé + přímočaré. Líbilo se mi, jak se toho autorka nebojí, dávám 5.
U této knihy jsem se musela doslova nutit do přečtení. Knihu jsem odkládala a byla jsem šťastná, že jsem ji koupila v antikvariátu a ne za plnou cenu.. Dávám dvě hvězdy, víc si podle mne nezaslouží.. Čekala jsem víc.
(SPOILER) Tak mně to přišlo zdlouhavé a otravné. Přečetla jsem to ale rychle, jen místy už jsem protáčela panenky.
Co by člověk neudělal pro prachy, že ..
Za mě slabota, uchvátila mě ta její Kořist a mám pocit, že to už nic nepřebije.
Tohle byl lepší průměr, ať nejsem úplně zlá. Během čtení mě několikrát napadla A Christie a Černoušci-možná inspirace?
jejdanánku, to vám bylo tak skvělý a odpočinkový, škoda, že to bylo tak krátké!
Všichni jsou tak nadšení z Nesbo-a, že sem tam musí být nějaká ta výjimka - a tou jsem já.
Detektivky pro mne nudné a tyto příběhy?
Celkem rychle víte, která bije, předvídatelný závěr u každé.
Dávám za 2*.
Lepší průměr, první polovina celkem nuda, druhá polovina chytla druhý dech. Podtrženo, sečteno za 3*.
Mně se to docela líbilo :-), jen jsem od toho obrazu čekala tak nějak více..
Četla jsem kdysi dávno a mám ji stále v paměti..
Nevím proč, nejvíce mi utkvělo v hlavě její hraní na piano :-D.
Povídky mi přišly poněkud hořce zakončené. Jediná Čubka mne opravdu rozesmála: kdysi jsem ji i slyšela namluvenou od pana Lábuse a to byl skvost. Pana Dahl-a jsem dosud neznala, což je ostuda :-), určitě od něj ještě nějaké knihy vyhledám.
Knihu jsem našla kdysi jako náctilená jako poklad na chatě a nešlo se od ní odtrhnout. Nyní po letech jsem se k ní dostala znovu a opět spokojenost. Dokonce taková, že jsem si jeden výtisk pořídila do své knihovny. Relikvie musí zůstat zachována tam, kde byla nalezena.. Určitě doporučuji mít tuto záležitost ve vlastní knihovně, naleznete zde kromě krátkých povídek i krátké povídání o spisovatelích a na začátku nechybí ani pojednání o tom, co by měl a neměl ryzí horor obsahovat.
Moc milá knížka pro zkrácení nudných chvil - hezké fejetony.
Některé mne chytly za srdce jako třeba "Povídání s myčkou", v některých jsem se viděla: "Potíže s věcmi", některé pobavily: "V dobrém i zlém" a některé byly jen tak do počtu...
Na proložení knih s hororovou tématikou, jak vyšité :-), popř čekání ve frontě, lehárko na plovárně nebo prostě vhodné jako záchodové čtivo..
Kniha vhodná pro ženy.
Na toto téma doporučuji "Horko domácího krbu". Bohužel mne nezaujala a nebavila Panenka, tuto knihu jsem dostala k Vánocům, tak jsem se do ní pustila. "Nezklamala" - americké řešení situace mne nezasáhlo. Mám raději realitu, než takovéhle konce.. Ale čtivé to bylo, hlavně druhá polovina knihy, proto dávám spravedlivé 4*
Tuto knihu jsem měla dlouhé týdny na oné místnosti, kam takové čtení podle mne patří.
Vhodné spíše pro nezadané. Rozhodně jsem od Haliny četla mnohem lepší knihy.
V dnešní uspěchané době člověk potřebuje vysadit a uvědomit si některé věci; přehodnotit své hodnoty.
Knihu jsem si vzala na dlouhé čekání do nemocnice, jelikož mne nebaví časopisy, kde splnila svůj účel a zahřála u srdce. Dokonce mne nějaká část i dojala :-).
Dávám jen tři hvězdy, jelikož za mne to zase taková hitparáda nebyla. Nevím, jestli to na jednu stranu není marnotratnost: kupovat knihu, ve které se dozvídáte, že nejlepší je trávit čas s rodinou/přáteli a nastolení správné atmosféry. Také typy a inspirace nejsou pro mne nic nového. Ale to už si musí každý zhodnotit sám :-)
Co se ale této knize nedá upřít je její krásný obal.
Kniha byla dobrá, dala se číst, místy (hlavně ke konci) to na mne bylo už zdlouhavé. Nápad ale dobrý, hlavní hrdinka byla takový ten typ ženy, která se ničeho nebojí, všemu chce přijít na kloub a nakonec všechno přežije, i když je celý Vesmír proti ní. Spoiler: Takový malý Terminátor, s prostřeleným stehnem, těhotná, hladová, žíznivá, vyděšená, možná něčím nadopovaná, ale zvládne všechno. Ještě, že pustila do gatí, jinak už by mi to přišlo hodně přitažené za vlasy. Ale četlo se dobře. :-)