Zelený.úval Zelený.úval komentáře u knih

Láska a kozy na venkově Láska a kozy na venkově Victoria Brownlee

Druhý díl mě bavil o něco víc než ten první. Trochu mě ale mrzelo, že Elly těhotenství bylo v pozadí a chovala se občas jako malá holka, která si akorát neustále stěžuje, že nemůže jíst sýr a pít víno. Co musím ocenit jsou obrázky koz u každé kapitoly, ty mě potěšily vždy. :-)

24.08.2021 3 z 5

Hřebec Hřebec Alice Clayton

Ke knize jsem byla trochu skeptická a moc jsem od ní neočekávala, ale byla jsem překvapená. Nevadilo mi ani to, že tam bylo minimum sexuálních scén. Naopak se mi líbilo postupné oťukávání Vivien a Clarka. Opravdu záleží, co od knihy zrovna chcete. :-) Mě kniha bavila a u spoustu pasáží jsem se i zasmála.

01.08.2021 5 z 5

Léto v Paříži Léto v Paříži Sarah Morgan

Kniha nebyla vůbec tak předvídatelná a prvoplánová, jak jsem si na začátku myslela. Četla se fajn, taková ideální oddechová kniha na léto. :-)

24.07.2021 4 z 5

Láska a sýr v Paříži Láska a sýr v Paříži Victoria Brownlee

Co na knize oceňuji, jsou hezké popisy sýrů a jejich chutí. Jen na základě toho bych spoustu sýrů také chtěla ochutnat. Jinak samotný děj byl spíš takový plytký a ne moc záživný.

07.07.2021 4 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Kniha mi připomínala seriál Panství Downton. :-) Líbí se mi, že se autorka věnovala snad každé postavě a trochu rozvinula i její příběh. Občas mě rozčilovala rozmazlenost Kitty. Těším se na další díly, jak se děj bude dále rozvíjet i během války. První díl zatím super :-)

23.05.2021 5 z 5

Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích 1. Lexikon ohrožených druhů strašidel lesních, lučních a domácích 1. Vítězslava Klimtová

Autorka má úžasnou fantazii. :-) Nejvíce se mi líbila Kořínková babka a Hřibáč bukový.

23.05.2021 5 z 5

Agnetino dědictví Agnetino dědictví Corina Bomann

Kniha pro mě zase tak předvídatelná nebyla, naopak mě sled událostí překvapil. Co mi trochu vadilo, bylo prezentování Agnety jako volnomyšlenkářky a bojovnice za ženská práva, protože ona ve svém postavení mohla toto ovlivnit daleko více. A přitom je pro ní nakonec odsouzení společností nepředstavitelné a svatbou udělá to, co se sluší a patří. Jinak se kniha četla hezky a těším se na další díly. :-)

08.05.2021 4 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Kniha se četla hezky stejně jako všechny ostatní od autorky. Líbí se mi propletení osudů všech postav. Jen mě trochu zklamal závěr. I když pro Anežku nakonec dopadlo vše relativně dobře, stejně si myslím, že prožila svůj život ve lži.

26.01.2021 5 z 5

Sběratelka jedů Sběratelka jedů Sonja Rudorf

Líbila se mi myšlenka s jedem a doufala jsem, že zápletka s ním bude víc propracovanější a ne, že se Eva dozví tak snadno pravdu. Druhá část mě bohužel zklamala, jak pak najednou začali všichni bláznit.

30.12.2020

Záhir Záhir Paulo Coelho

Některé myšlenky byly zajímavé. Jinak mě kniha moc neoslovila. Asi bych si ji potřebovala přečíst víckrát, abych mohla více pochopit i další věci, které autor chtěl říct, ale do toho se mi zase už moc nechce.

30.12.2020 3 z 5

Zákon přitažlivosti Zákon přitažlivosti Nora Roberts

Celá série je sice nechutně sladká a romantická, ale čte se super a člověk na chvíli i uvěří, že by to takhle mohlo fungovat v normálním životě. Na odreagování fajn :-)

30.12.2020 5 z 5

Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Byla to moje první kniha s válečnou tématikou z druhé strany a hodně mě zasáhla. Nějak jsem do teď opomíjela osud a umírání nevinných lidí v Německu nebo to, jaká mezi nimi panovala nevědomost. Až tato kniha mě donutila se nad tím více zamyslet. Nevadilo mi ani to, že děj byl někdy až moc zromantizovaný. Naopak já sama jsem celou dobu doufala, že se přece jenom někdy s Karlem setkají.

30.12.2020 5 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Za mě opravdu povedená kniha. Je poutavě napsaná a moc hezky se četla jako i další knihy od autorky. Bavilo mě propletení osudů jednotlivých postav mezi sebou, které byly mnohdy nelehké a o to víc bylo čtení zajímavější. Trochu mi příběh připomínal, asi i kvůli pozadí doby, seriál Vyprávěj a ten mám taky moc ráda. Určitě doporučuji. :-)

18.12.2020 5 z 5

Pouto Pouto Anna Todd

(SPOILER) Podle mě byla Tessa v tomto díle až moc dramatická. Občas jsem nechápala, kde je problém. Například když si přečte knihu od Hardina. Konec byl docela uspěchaný a mrzelo mě, že nebyla detailněji zmíněná jejich svatba nebo koho, že si to vlastně bere Landon.
Jinak série sama o sobě byla celkem fajn a čtivě napsána, ale přesto asi nejsem úplně cílová skupina autorky.

16.11.2020

Pralinky Pralinky Barbara Nesvadbová

Takové fajn jednohubky. Někdy i úsměvné. :-)

03.11.2020

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Kniha byla pro mě spíše zklamáním. Byla celá taková zmatená a chyběl mi tam autorky typický konec, kde se vše hezky spojí a nebo vás minimálně donutí k zamyšlení nad příběhem. To se tady moc nekonalo. Téma vztah mezi matkou a dcerou je určitě zajímavé, ale tady ho spíše zastiňovalo téma věnující se nepodařenému manželství a nevěře a to si myslím, že byla trochu škoda.

03.11.2020 3 z 5

Bez naděje Bez naděje Colleen Hoover

Za mě kniha super. :-) Mám ráda ty knihy, kde se nakonec vše dohromady spojí a zapadne do sebe a to tady přesně bylo. Ze začátku jsem si říkala, že to bude klasická romanťárna pro náctileté, kde se budou pořád jen rozcházet a scházet, protože bez sebe vlastně nemůžou žít, ale byla jsem opravdu příjemně překvapená, že to nebyla hlavní dějová linka. Byla čtivá a měla spád. Doporučuji :-)

03.11.2020 5 z 5

Jdi za štěstím Jdi za štěstím Tracy Rees

Kniha se mi líbila. :-) Hezký a zajímavý příběh, který je i čtivě napsán. Závěr se sice v průběhu knihy dal domyslet, ale i tak pro mě bylo na konci pár překvapivých odstavců. A taky musím ocenit krásnou obálku. :-)

17.10.2020 5 z 5

Ellinor, dcera pradleny Ellinor, dcera pradleny Hedwig Courths-Mahler

Kniha mě nebavila. Jednoduchá předvídatelná zápletka, žádné pořádné napětí.

17.10.2020

Dědina Dědina Petra Dvořáková

Jsem z vesnice a prakticky každá postava mi připomínala svým chováním nějakou reálnou osobu. Až to bylo občas děsivé, že se tohle opravdu děje i jinde. Jinak mám z knihy rozporuplné pocity. Spíše mě moc neoslovila.

17.10.2020 3 z 5