ZNellyZ komentáře u knih
Krásný závěr celé série. Phoenixův příběh byl skvělý a opravdu povedené vyvrcholení Krásných mrtvých. Musím říct, že jsem si ke knihám udělala citovou vazbu a na konci uronila nějakou tu slzičku.
Tenhle díl mě dost překvapil. Vraha jsem tušila, až posledních pár stránek před odhalením. Celkově mě kniha bavila a jsem ráda, že Darina každým dílem více dozrává a nechová se pořád, jak malé dítě. Zároveň jsem byla dost v šoku z Logana.
Musím říct, že ke konci jsem se bála, že vrah bude stejně lehce odhalitelný jako u prvního dílu. Proto jsem byla mile překvapena, že to byl nakonec někdo úplně jiný. Kniha se dobře četla a Arizonin příběh mě dost upoutal. Pořád tomu, ale do top knihy něco chybí. I tak dám o hvězdičku více než předchozí knize.
Kniha je průměrná a psaná stylem patnáctileté dívky(možná to dělá překlad), ale děj i kniha se četla celkem rychle a vše příjemně ubíhalo. Dost mě překvapil konec, který byl podle mého názoru trochu přehnaný a vyhrocený.
Kniha mě osobně nebavila. Některé pasáže zbytečně dlouhé a celkově mi asi nesedl styl psaní autora.
Moje druhá kniha od J. Greena. Bavila mě více než Hvězdy nám nepřály, ale pořád se to nedalo zařadit k "Top knihám."
Hana Whitton je pro mě spisovatelka s velkým S. Je jediná autorka od které čtu historické romány a musím říct, že ani tenhle nebyl zklamání. Tvrdá realita propletená fiktivním vztahem a láskou mě znovu nadchla a nedovolila od knihy odtrhnout oči.
Kniha je velkým fenoménem, ale upřímně jsem od toho čekala víc. Konec knihy mě dojmul, ale ke knize jsem se nepřipoutala a proto nedosáhla na pět hvězd. Na čtyři hvězdy neměla, kvůli vztahu Hazel a Guse, který se zrychleně vyvíjel a pro mě, až trochu nereálně. Moc jsem nepostřehla určité fáze zamilovanosti a to mi chybělo. Tři hvězdy si, ale kniha zaslouží. Kniha se četla dobře, nebylo nouze o děj i o zajímavé situace a posledních pár stránek mě dost překvapilo.
Knihu jsem přečetla během pár hodin a byl to slabý podprůměr.
SPOILERY
Oceňuju zápletku, že by mohla být Viola naživu a pak následné rozuzlení smrti Pii, ale to je asi tak vše, co je kladné. Naprosto mi vadil "Violin duch/hlas", který se začal v knize objevovat. A to, že potom jen tak jede s klukem pryč, když ho zná pár dnů je na facku. Osobně bych s ním nikam sama nejela a vzala aspoň Patrika, protože mi na něm něco při objevu deníku přestalo hrát. Hlavní hrdince taky něco proletělo hlavou, ale mávla nad tím rukou a šup na výlet. Mám ráda oddechové knihy, ale tohle mi svou jednoduchostí celkem odvařilo mozek.
Knihu jsem si půjčila naprostou náhodou a musím říct, že jsem byla mile překvapena. Děj byl zajímavý a kniha hodně čtivá. Celkový příběh mě chvílemi dojímal k slzám.
Kniha patří do maturitní četby, ale na mém seznamu se zřejmě neobjeví. Příběh mě nezaujal a samotné postavy mi připadaly bez určité povahy. Zvláště u Agnes jsem to pocítila nejvíce. Kniha pro mě neměla skoro žádný děj, takže jakmile přišlo na zápletku a vyvrcholení, nedokázala jsem se do knihy začíst. Pro mě velké zklamání.
Námět na příběh byl skvělý, ale některé pasáže byli velmi roztahané a děj stál na místě. Další výtku mám k Lumírovi, který byl na jednu stranu "vyspělý" a na druhou se v určitých chvílích choval na 12. Kniha byla někdy, až moc vyhrocená a zbytečně vystupňovaná do extrému, který ani nebyl na místě(rozhovor Lumíra a Mileny u Lumíra v "osudnou noc".) Pro mě to není jedna z nejlepších knih.
Čekala jsem tuctový román, který bude do konce předvídatelný, proto jsem dost překvapená, že jsem knížku přečetla během jednoho dne. Sympatické hlavní postavy a hlavně skvěle provedená zápletka, která se může zdát na první pohled neustále opakující a nudná.
Kniha se mi líbila hned z několika důvodů:
1) Do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrah. Kniha mě nechávala v napětí po celou dobu.
2)Vývoj některých postav.
3)Závěr knihy podle mého přání.
Celkově byla kniha hodně čtivá a nevadilo mi ani střídání pohledů.
Konečně se mi do ruky dostalo poslední z knih o Laře Jean. Musím říct, že poslední díl jsem tolik neprožívala a zřejmě to bude i tím, že jsem se k třetímu dílu dostala po několika měsíční pauze a mezitím stihla přečíst několik dalších knih. Uvítala jsem, když mi autorka nenápadně v knize nadhodila události z druhého dílu, protože jinak bych byla ztracená.
Kniha pro mě obsahovala mnoho vtipných a roztomilých momentů a to hlavně díky sympatickému Peterovi. Celkem mě kniha donutila přemýšlet i nad problémem Lary a sama bych nevěděla, co dělat. Pro mě rozhodně jedna z triologií knih na které budu dlouho vzpomínat.
Kniha se mi moc líbila. Noc Bohů mi že všech tří her připadala nejslabší, ale i tak jsem si ji ráda přečetla.
Knihu jsem nedočetla. Děj mě nebavil a některé postavy mi dokonale lezly krkem.
Skvělá a poutavě napsaná kniha. Sympatičtí hrdinové a oceňujum, že tam nebylo moc dimenzí a proto se dalo s jejich popisem vyhrát.
Měla jsem o ní předsudky, hlavně kvůli tématu 2.druhé světové a propagaci všude, kam jsem se hnula. Proto jsem byla hodně překvapená dějem i stylem psaní. Druhé světové se kniha jen dotkla, ale i tak to hrálo velmi výraznou roli v ději. Postava tety Hany a její příběh byl naprosto strhující. Rozhodně skvělá kniha od které jsem se nemohla odtrhnout.