zoew

Náročné a těžké čtení, ale stálo to za to. Asi by dokázala člověka dokonce obrátit k víře.

(SPOILER) Tohle bylo i na mě už trochu moc překombinované, ale jinak jako vždy velmi čtivé. Obálka knihy je matoucí a úplně mimo mísu...v knize se píše o močálech a vlhkém dusném parnu a na přebalu jsou břízy, jinovatka a lidé v zimních kabátech? To jako fakt? :-D Za mě tak 3,7* (takže v hodnocení zaokrouhluji). Ti, co znají knížky Sandry, od začátku tuší, že ten, co se jeví jako padouch, není padouch ;-)

(SPOILER) Celkem dobře se to četlo, ale že bych z toho padala na zadek, tak to fakt ne. Scénka s otráveným koláčem na mě působila tak nějak násilně, přes moc vecpaná do děje...... a podobně i ten spásný východ přes sklep. Možná má autorka lepší knížky, ale určitě je číst nebudu. Duchařina prostě není pro mě.

Místy sice dost přitažené za vlasy, ale dobře se to četlo. Jen v těch jménech jsem se občas ztrácela.

Červená knihovna jak vyšitá, ale příjemně jsem si u toho odpočinula.

Napsáno velmi čtivě, ale protože je děj místy hodně přitažený za vlasy, ubírám jednu hvězdičku. Rozhodně si od tohoto autora ještě něco přečtu.

Kdyby mi bylo sedmnáct, tak by se mi to asi líbilo.......

Asi první romantická knížka, co jsem četla bez pocitu promarněného času. Nebylo to stupidní a příjemně jsem si při četbě odpočinula.

Přečteno dvakrát - nejdříve zevrubně před cestou do Maroka a podruhé důkladně po návratu, což byl mnohem silnější zážitek, protože jsem si místa, o kterých pan Šmíd píše, dovedla živě představit. Za sebe můžu říct, že při popisu naturelu, životního stylu a chování Maročanů vůči Evropanům autor ani trochu nepřeháněl.

Ačkoliv je knížka čtivá, je zároveň i blbá. Žádná z postav není sympatická, spíš naopak - všichni jsou pošahaný a lezli mi na nervy. Chvílemi jsem sice lehce litovala Mojmíra, ale vzhledem k jeho šovinistické povaze a nadutosti to byly jen chvilkové záblesky. Opět jsem se přesvědčila, že romány pana Viewegha nejsou můj šálek čaje.

Kdo chce příliš nebo dokonce VŠECHNO, nemívá nakonec nic... a přesně to se stalo Aničce. Bohužel sebou stáhla i pana "čistého".

Četlo se to velmi dobře, konec byl trošku šroubovaný a překombinovaný, nicméně dobře vygradovaný. Ale protože série o Lacey je top, ubírám jednu hvězdu, protože TAK VYNIKAJÍCÍ to nebylo.

Čtivý thriller, i když nijak výjimečný ani překvapivý. kdo má už něco načteno, toho závěr až tak moc nepřekvapí. Nějaké takové podobné rozuzlení jsem zhruba od poloviny knížky čekala.

Velmi čtivý špionážní román. Kdo má rád knihy Roberta Ludluma, určitě by se mu líbilo i toto.

Vydržela jsem asi 80 stran a odložila jsem knihu nedočtenou, i těch 80 stran se mi četlo hrozně těžko. Kdyby autor vynechal zbytečné "okecávání" a nudné pitvání vnitřních pocitů hlavního hrdiny, mohla mít kniha tak 200 stran a určitě by se četla líp.

Kvůli trochu vleklému začátku ubírám jednu *, děj se rozběhl až někde kolem 70. stránky a pak už to jelo. Nicméně se mi to líbilo mnohem víc, než Zmizelá, ke které je román přirovnáván a která je, dle mého názoru silně přeceňovaná. V Dokonalém cizinci mi přišli postavy více reálné a zápletka uvěřitelnější, nejsou to takoví "magoři" jako ve Zmizelé.