zoew komentáře u knih
Pro mě zatím nejlepší díl z celé série. Uvidím, jak zdařilá bude šestka.
Co je pravda a co lež? Jaká Verity opravdu byla? To ať si čtenàř rozhodne sám.
Kromě toho, že je kniha strašně rozvleklá a ROZHODNĚ to není žádný trhák, jak avizuje hodnocení kritiků na obálce, tak mi hodně vadí i obrovské nepřesnosti v reáliích. Např. pařížský byt se údajně nachází poblíž Place de la Bastille (na místě zvaném Cout Felice, které ve skutečnosti vůbec neexistuje) a má "nádherný výhled na Eiffelovku". Tak je ale odtud vzdálená asi 7 km vzdušnou čarou a z tohoto místa nemůže být vidět ani náhodou, zvláště když se byt nachází už v 1.patře a kolem jsou samé vysoké budovy. To jako fakt myslí autorka vážně? To si při psaní paní Brownová ani neotevřela mapu Paříže? A to zdaleka není jediný nesmysl, na který jsem narazila. Takže po cca 100 stránkách končím a jdu číst něco, co má hlavu a patu.
Tenhle díl se mi zatím líbil nejvíc, dějová linka odehrávající se v Indii byla příjemným a zajímavým zpestřením.
(SPOILER) Kniha mě ničím nepřekvapila, podobný námět je v mnoha dalších románech, které jsou daleko čtivější a zajímavější. První polovina se dost vleče a v podstatě se tam pořád dokola omílá jedno a to samé - kdo zabil bohatou Američanku - což se vlastně nedovíme ani na konci knihy, je to vše jen v náznacích, hádankách, domněnkách. A stejně tak od poloviny pozornější čtenář tuší, že dojde k záměně hlavních postav, takže vás vlastně v závěru knihy vůbec nic nepřekvapí. Tenhle román mě rozhodně nenavnadil přečíst si od autorky ještě něco jiného. Za mě 2,5*.
Zajímavé téma, tak trošku jiné. První půlka je trošku vleklejší, historické pasáže místy mírně nudné a závěr trochu přitažený za vlasy (něco jako kombinace Dana Browna a Indiana Jonese), ale hezky se to čte a je to zábava. Za mě 4,5*.
Kdo chce příliš nebo dokonce VŠECHNO, nemívá nakonec nic... a přesně to se stalo Aničce. Bohužel sebou stáhla i pana "čistého".
Příjemná letní oddechovka. Po celou dobu četby jsem měla chuť na pizzu.
(SPOILER) Trochu mi tam neseděla tématika LGBT u dvou starých dam, ale jinak pěkné odpočinkové čtení.
Docela mě to bavilo, byla to taková trošku utahaná detektivka, ovšem ten závěr z toho udělal úplnou kravinu. Dvě * dávám pouze za poměrně solidní čtivost.
(SPOILER) Moc dobře se to četlo (jako vždy od Mornštajnové), ale přišlo mi to trošku nedokončené. Uvítala bych určitě alespoň ještě jednu kapitolu. A taky jsem čekala, že Bohdana konečně promluví. Za mě 4,5*
Zajímavý námět, na závěr trochu nečekaný zvrat (ačkoliv od poloviny knížky jsem tak nějak čekala, že něco takového přijde). První polovina se mi trochu vlekla, proto ubírám jednu *.
Žádné wow se rozhodně nekonalo, popisy erotických scén na pubertální úrovni byly místy až oplzlé. Je to čtivý, ale ničím výjimečný románek na úrovni Tiktoku (což rozhodně není míněno jako lichotka).
Bylo to sice předvídatelné a jednoduché, ale bavilo mě to. A o to tady jde.
Tak nejdřív klady - bylo to čtivé, krátké a mělo to spád. A nyní zápory - tohle už bylo i na mě moc - překombinované a přeslazené, vhodné spíš pro čtenáře začátečníky, kteří toho ještě moc nepřečetli. Takže za mě asi tak 2,5*
(SPOILER) Strašně se mi to vleklo, v podstatě se tu nic neděje, do 100. stránky se dozvíte, že Peggy napadl los a Macův synovec překročil rychlost v nedovoleně zapůjčeném Ferrari, takže jsem se dál neobtěžovala číst.
Překombinované, místy hodně trhlé, ale zábavné a čtivé. Literární hodnotu v této knize nehledejte - není tam.
Knížka se mi četla dobře a původně, ač nemusím zdlouhavé a detailní popisy sexuálních scén, jsem i myslela, že dám 3 nebo 4*, ale za ten kýčovitý přeslazený a navíc úplně zbytečný konec plný klišé a trapných frází dávám jen 2*. Další knihy od autorky už číst nebudu.