zoew

Vyprávění o velmi těžké době a statečnosti obyčejných lidí. První půlku, možná i 2/3 jsem hltala, zbytek se mi už trošku vlekl, proto strhávám jednu *. Ale i tak doporučuji, určitě stojí za přečtení.

Asi do 70 stránky jsem se nemohla začíst, ale pak už to frčelo a já se s postavami sžila a fandila jim. Za mě tak 90%

Ani jedna z postav ve mně nevzbudila sympatie a bylo mi úplně fuk, co se na té jachtě stalo. Takže proč se nutit k dočtení, když je tu taková spousta jiných zajímavějších knih?

Děj byl hodně předvídatelný, už od třetiny jsem tušila, kam to směřuje. Ale jako pokaždé se to velmi dobře četlo.

Dost často jsem se u této knihy nudila, škoda, Agathu čtu ráda, ale tento příběh mi moc povedený nepřipadal.

Chytne vás a nepustí. Určitě si s chutí přečtu i další romány o Jacku Reacherovi.

Už dlouho jsem nečetla nic tak nudného, rozvleklého, nezáživného a místy i blbého. První půlka knížky zdlouhavá a extrémně nudná, plná zbytečného textu, mohla být klidně o 2/3 kratší a i tak by to stačilo. Druhá půlka byla trošku lepší, ale tak překombinovaná, absolutně nereálná a zbytečné okecávaná, že v podstatě byla nudná taky. A konec (epilog) to úplně zazdil. Zkrátka další knížky této autorky rozhodně číst nebudu, je to ztráta času.

Kromě toho, že je kniha strašně rozvleklá a ROZHODNĚ to není žádný trhák, jak avizuje hodnocení kritiků na obálce, tak mi hodně vadí i obrovské nepřesnosti v reáliích. Např. pařížský byt se údajně nachází poblíž Place de la Bastille (na místě zvaném Cout Felice, které ve skutečnosti vůbec neexistuje) a má "nádherný výhled na Eiffelovku". Tak je ale odtud vzdálená asi 7 km vzdušnou čarou a z tohoto místa nemůže být vidět ani náhodou, zvláště když se byt nachází už v 1.patře a kolem jsou samé vysoké budovy. To jako fakt myslí autorka vážně? To si při psaní paní Brownová ani neotevřela mapu Paříže? A to zdaleka není jediný nesmysl, na který jsem narazila. Takže po cca 100 stránkách končím a jdu číst něco, co má hlavu a patu.

Zajímavý námět, na závěr trochu nečekaný zvrat (ačkoliv od poloviny knížky jsem tak nějak čekala, že něco takového přijde). První polovina se mi trochu vlekla, proto ubírám jednu *.

Knížka skvělá, než to zabil ten konec - epilog. A to je důvod, proč ubírám jednu *.

Od paní Körnerové zatím pro mě nejslabší knížka.

Zápletka dobrá, ale moc mi neseděl styl psaní - možná nevhodný překlad. Kdo ví.

Strhující čtení, ale na mě tam té brutality bylo chvílemi už trochu moc.

Po přečtení komentářů jsem očekávala víc a ........ jsem zklamaná. Ačkoliv je kniha obsáhlá, mám stále pocit, že se děj točí pořád dokola, nikam se neposouvá a většinou se dost vleče. Kdykoliv jsem očekávala nějaký významný zvrat, tak ...................se nakonec skoro nic nestalo a napětí někam vyšumělo. Mnohem víc by mě zajímalo, co se stalo, že na zemi to už nebylo k žití, kdo v dostatečným předstihu ta sila vybudoval (a proč)...... zkrátka jsou tam díry jak v ementálu a celkově mě knížka přišla dost nezajímavá.

Už jsem skoro dala 5*, ale poslední odstavec Epilogu z toho udělal sladký kýč, takže jednu hvězdu ubírám. Jinak to ale bylo fajn, dobře se to četlo a vraha jsem tušila až zhruba 50 stránek před koncem.