Zomy Zomy komentáře u knih

Ronanovo srdce Ronanovo srdce Melanie Moreland

Je vám smutno? Máte sentimentální náladu? Pokud nechcete žádné intriky, zvraty, hádky, tak u Moreland jste správně. Tady je vždycky trochu duha a pár jednorožců.
Ale čas od času dostanu chuť přesně na takovouto dávku cukru a pak je to fajn. Souhlasím s ostatními - pipinka je vyloženě průšvih překladatelky a Liama jsem taky nepochopila. Vždyť v knihách od Moreland se neděje nic jiného, než že ti dva se seznámí a pak se zamilují. To už tady máme všechno odbyté.
Grace, moje spása, byla rozhodně o level výš a Ronanovo srdce ke konci trochu ztrácí dech, ale i tak to bylo fajn pohlazení pro unavenou duši.

05.04.2023 4 z 5

Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana Láska z Manhattanu aneb Jak vyrobit gentlemana Lauren Layne

Od této knížky jsem nečekala vůbec nic - otevřu a uvidím.
Nalákala mě anotace i obálka, která je ženská a něžná, což bohužel v tomto žánru nebývá časté.
Na začátku příběhu jsem se bála, že Kain bude až příliš velký buran a Violet moc velká fiflena, ale nebylo to tak. Oba byli příjemní a dobře se o nich četlo. Je to úsměvné a fajn.
Trochu mi tu překážela postava kamarádky Ashley, která podle mě měla funkci jen shrnout a posunout děj, působilo to na mě lehce kostrbatě.
Závěr už byl na můj vkus spíš zrychlený a Kain tak nějak ztratil jakoukoliv osobnost.
V každém případě knížka je prima, bavila mě.

10.03.2023 4 z 5

Rytíř Rytíř Devney Perry

Pro mě byl Rytíř mnohem čtivější než předchozí Král. Jazyk už nebyl tak krkolomný, děj jednodušší a zaměřený na hlavní dvojici.
Mělo to být asi ve stylu slow burn romance, ale to úplně neklaplo, protože první polovinu knihy se spolu ti dva skoro nebavili, takže vykreslení vývoje vztahu bylo pořád takové nijaké.
To, jak Draven "vyřešil" svůj problém, mi přijde jako jeden velký úlet, to jsem nepochopila...
Ale možná protože mám ráda příběhy, kdy je na začátku svatba a pak až láska, tak mě knížka docela bavila. Jen si nejsem jistá, jestli to bylo dost na to, abych se pustila i do dalších dílů.

25.02.2023 4 z 5

Markýz hledá ženu Markýz hledá ženu Ella Quinn

Vzhledem ke zdejšímu hodnocení jsem čekala mnohem víc. Tohle je taková milá romantika ... o ničem...

Dominic je studený psí čumák, bohatý mamánek, který neví nic o životě a všechno svádí na přísnou výchovu strýce. Dotty se pasuje do role zachránkyně slabších. Ale ona vlastně nikdy nikomu nepomůže, jen udělá pozdvižení a očekává, že se někdo o problém postará. Dost možná je to rozmazlená slečinka, i když milá a se sociálním cítěním.

A pak se ti dva potkají, padnou si do oka a je hotovo. Přečíst se to dá, ale není to kdovíjak dechberoucí ani zábavné.

09.12.2022 3 z 5

Fakt šílená jako já Fakt šílená jako já Jo Watson

Já mám Jo Watson ráda, podle mě má dar slova i bláznivý smysl pro humor.

Ale nemůžu si pomoct, její první knihy pro mě byly lepší. Jsou to jednoduché bláznivé romantické komedie, kde se zasmějete, ale hlavně sledujete vývoj nějaké dvojice.

Už v předchozí knížce (Já a ty, navždy) a v téhle obzvlášť, jde ta romantická linka tak nějak stranou. Je to vážnější, což by nevadilo. Naopak to ukazuje, jak jsme všichni součástí dost bláznivého virtuálního světa. I důvody, proč a jak se k tomu Frankie dostala, jsou hezky zpracované. Mark je dokonalý. Ale to, jak se tam ti dva do sebe zamilují, vlastně dostává jen minimální prostor.

Ale příběh je to hezký, to zas jo. Jen úplně netoužím knížku otevřít znovu.

06.12.2022 3 z 5

Zeb Zeb Jay Crownover

Neskonalá nuda...
Začátek se mi líbil - chlápek s pošpiněnou minulostí a ledová královna - a těšila jsem se na další čtení, ale pak už se to děsně táhlo a bylo to příliš ukecané.

Ti dva spolu často rádoby vášnivě spali, ale u toho si pořád vykali... problémy se plynule vyřešily, láska byla osudová a jedinečná... Zeb byl chytrolín a filozof, Sayer chudinka bez sebevědomí. Tím nechci shazovat její traumata z dětství, ta bezpochyby dokážou ničit vztahy. Ale jejich láska mi nepřišla uvěřitelná, Sayer se vlastně nijak neprojevila. Proč se do ní Zeb zamiloval? Že je krásná?

Tuhle knížku jsem četla rekordně dlouhou dobu. Dávám 2,5 hvězdy za takový cukrkandlový příběh s tím, že dalšího hrdinu si klidně přečtu, ale pak už nemám potřebu s k sérii znovu vracet.

20.10.2022 3 z 5

Skandální noc Skandální noc Elle Kennedy

Rozhodně je to lepší než první díl, i když je to pořád jako z rychlíku. Konflikt z anotace mezi zakázaným vztahem a chlapským přátelstvím se nekonal a postavy taky nijak extra propracované nebyly.

Tentokrát už to ale mělo větší náboj, trochu děje,... na rozdíl od Hříšné noci, kterou jsem měla chuť tak akorát vyhodit z okna, Skandální noc si klidně o nějakém líném odpoledni zase jednou přečtu.

26.07.2022 3 z 5

Vévoda v pravý čas Vévoda v pravý čas Janna MacGregor

Autorka si u mě opět upevnila své místo v žánru historické romance, za mě paráda.

Trochu jsem vzhledem k anotaci bála, že bude děj příliš překombinovaný, ale bylo to fajn. Katherine byla úžasná hrdinka - jemná, něžná a zároveň sebevědomá podnikatelka. Vévoda je v tomto příběhu dost neobvyklý, citlivý, něžný od samého začátku, žádný macho.
Poslední třetina knihy už se mi lehce vlekla, ale jako celek to na mě působilo velice příjemně a dalo mi to všechno, co jsem očekávala.
Moc se těším na osudy dalších manželek.

16.04.2022 5 z 5

Lokaj a já Lokaj a já Valerie Bowman

Nebavilo mě to... Autorka má v oblibě záměny, převleky, intriky a zmatky, což já nemám ráda vůbec. Přesto si vždycky její knížky přečtu, pokud se mi dostanou do ruky. No možná že po této knize už to neudělám...

Myšlenka, kdy se opilí šlechticové vsadí, že nepozorovaně dokážou být sluhy, byla vtipná a slibná.
Příběh samotný už byl ale velmi plochý a o ničem. Frances se rozhodla, že se bude chovat jako semetrika, aby odradila nevhodného nápadníka. To byla tedy drsňačka, když jednou zvedla hlas na lokaje.
Lucas zas chtěl být schovaný za postavou neviditelného sluhy, ale už první den toho litoval, protože věděl, že se jeho vyvolená bude zlobit, až zjistí pravdu.

Jejich dostaveníčka, vyznávání lásky a následné trápení jsem jim vůbec nevěřila, nic to se mnou nedělalo a při Lucasově teatrálním odhazování paruky do polévky už jsem si trapností držela hlavu v dlaních. Závěrečná postelová scéna, kdy si Frances hraje na femme fatale, už byla natolik absurdní, že jsem byla akorát tak znechucená.

Docela se divím Ikaru, že vydává dílo Valerie Bowman jako na běžícím pásu, když třeba sérii od o level lepší Janny MacGregor utla ani ne v polovině (Dědičky Cavenshamovy).

Uznávám, že příběhy zbylých dvou maskovaných šlechticů mohou být zajímavé, ovšem autorka mě svým zpracováním zkrátka nedokáže zaujmout.

Za mě maximálně 2,5 hvězdy.

06.03.2022 2 z 5

Jax Jax Kristen Callihan

Další příjemná knížka od nové autorky.
No přiznejme si, že do Manažera to má daleko. Ten sršel vtipem i přitažlivostí od samého začátku, mezi Gabrielem a Sophií to působilo velmi přesvědčivě.

U Jaxe, ačkoliv měl parádně připravenou půdu na svůj příběh z předchozích dílů, se to rozjíždělo jen velmi pomalu, zdlouhavě.

Četlo se mi to ale dobře, možná proto, že už je to třetí díl a člověk má pocit, že už ty hrdiny dobře zná a rád se mezi ně vrací.
Dávám tak 3,5 hvězdy.

02.03.2022 4 z 5

Sliby chyby Sliby chyby Winter Renshaw

Taková rychlovka o tom, jak se dvě rozmazlená děcka celý život hluboce milují, ačkoliv se tady do hloubky nešlo ani náhodou.
Takhle - pokud ležíte doma s Covidem, bolí vás hlava a budete si chtít přece jen něco přečíst, tak tohle je ideální. Bolest hlavy se vám z toho nezhorší.
Přečteno máte obratem, žádných velkých zvratů se bát nemusíte, trochu sladkosti do sebe dostanete.
Jinak je to slabota, nelíbil se mi ani závěr.
Nevadí mi ta pohádková naitivita, to žere ve filmových verzích mnoho z nás. Mrzí mě ale ta nedotaženost, povrchnost příběhu.... Uz se těším, až se zas dokážu začíst do pořádné romance, kde jsou hrdinové trochu propracovaní a jejich lásku jim budu věřit a prožívat s nimi.

19.02.2022 3 z 5

Vytočenej na Maxx Vytočenej na Maxx Melanie Moreland

Taková klasická Melanie - ničím mě nepřekvapí, není ničím originální, a přesto po ní vždycky sáhnu, když si chci přečíst něco milého a nekonfliktního.
Tahle knížka navíc není tak sentimentální jako její knížky bývají, takže fajn osvěžení.

17.01.2022 4 z 5

Výměna Výměna Beth O’Leary

Za mě tentokrát chladnější hodnocení. Autorčinu knihu Spolubydlící zbožnuju, ta mě dostala.
Výměna mě ničím zvlášt neoslovila. Hlavní téma je velice smutné, stejně jako vyrovnávání se se ztrátou.
Romantická linka je poměrně upozaděná a plná klišé.
Autorka psát rozhodně umí, jen jsem se tentokrát netrefila s Výměnou do nálady.

21.10.2021 3 z 5

Smluvené manželství Smluvené manželství Eloisa James

Úžasné, stejně jako zatím všechny díly nové série.
Ačkoliv starší knihy Eloisy James byly zbytečně spletité, rozvětvené a místy až příliš rozvláčné, tohle je paráda!
Je to odlehčené čtení se zaměřením na jednu dvojici, s náznaky humoru a velkou romantikou. Těším se na další díl, stejně jako na znovupřečtení celé této série.

14.10.2021 4 z 5

Vychovatelka na scestí Vychovatelka na scestí Laura Lee Guhrke

Opět příjemné čtení, na které jsem u této autorky zvyklá. Trocha nadsázky a vtipu, samostatná a moderní hrdinka, která nakonec najde i svého zachránce, ačkoliv by to přece zvládla i bez něj :-)

08.10.2021 4 z 5

Můj nejmilejší suvenýr Můj nejmilejší suvenýr Vi Keeland

No nevím, tohle mi přijde jako jeden ze slabších kousků od autorek.

Road trip v první části už zpracovaly několikrát, i když i tenhle byl povedený. Máme tady i mrtvou partnerku v minulosti, bez toho to snad Penelope a Vi ani neumí. Naštěstí se v té bolesti nijak zvlášť nebabraly.

Druhá část byla trochu neslaná, nemastná, ale Matteo je tedy chlap snů, o takových se čte hezky.

A jen taková hloupost závěrem - obálka je dost zavádějící, protože z ní vyloženě čiší Španělsko nebo Bora Bora.

28.07.2021 3 z 5

Nevhodná partie Nevhodná partie Eloisa James

Příběh těch dvou byl skvěle rozehrán už v předchozím díle a já se moc těšila na pokračování. Z původně nesympatického nafintěného Northa se stal chlap, jak se patří a z netýkavky Diany zase vášnivá a ochranitelská lvice. Jsem ráda, že záležitost s dítětem se vyjasnila hned zkraje, nemám ráda zápletky s nedorozuměním a intrikami.
Pro mě to byla opravdu ta pravá báječná romantika, kde je příběh soustředěn na konkrétní dvojici.

Ale je pravda, že už jsem zvědavá na divošku Lavinii :-)

16.07.2021 5 z 5

Vzdorující královna Vzdorující královna Meghan March

Pro mě je to rozhodně čtivější než předchozí díl. Možná proto, že Mount konečně ukázal nějaké city, možná prostě proto, že je léto a léto snese opravdu hodně :-)

Autorka dokazuje, že je dobrá vypravěčka, obzvlášť na začátku knihy. Jen ta dějovost jí zkrátka chybí, tak v půlce už se to hodně opakovalo a já se začala nudit.

Stále jsem přesvědčená o tom, že kdyby se z trilogie stal jeden román, knize by to jedině prospělo. Tyhle otevřené konce jsou uměle vykonstruované a ničemu neprospívaj (problém navrátivšího manžela byl za dvě stránky vyřešen).

14.07.2021 3 z 5

Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Do čtení tohoto dílu jsem se moc nehrnula - jednak, že nemám ráda téma slepovaných vztahů a jednak kvůli zdejším recenzím, které tu zrovna nebouchají šampaňské.

Nakonec jsem to přečetla za večer, protože Mona prostě psát umí. Je to čtivé, plyne to samo.

Ale opravdu mě to téma neoslnilo. Člověka totiž moc nebaví číst o tom, jak se oba hrdinové 3/4 textu (obzvlášť vzhledem k rozsahu knížky) jen oťukávají, chodí kolem sebe po špičkách pořád dokola, oba se cítí ublíženě...

Přesto nelituji přečtení a dávám 3,5 hvězdy.

11.05.2021 4 z 5

Hadí princ Hadí princ Elizabeth Hoyt

Za mě je to báječná romantika. Ti dva hned věděli, že si jsou souzení a jen k sobě hledali cestu. Skvělá pohádka pro dospělé holky - dojemná, čtivá, laskavá.

30.04.2021 5 z 5