Zupote

Rok 1929 (prolog 1926)
Hlavní hrdina od základu změní svůj způsob života. Ne že by ho rodina vyloženě vyhodila, ale nesouhlasili s jeho způsobem života (nezodpovědný floutek). Po bouřlivé hádce s otcem se rozhodne opustit domov a začít někde od začátku.
S jiným jménem a bez rodinných financí. Tají i své společenské postavení.
Příběh je velmi oddechový a předvídatelný. Postupně se z něho stává detektivka. Romantická linka jemná a lehce v pozadí. Zlo je potrestáno.

Román je čtivý a zajímavý.
Hlavní hrdinka je velká manipulátorka, koketa a svéráz. Nebyla mi příliš sympatická. Mnoho tajemství, napětí, špionáže. Hlavní postavy se neustále peskují a popichují. Jsou vášnivé.
Na mě to vše bylo až příliš rychlé. Hrdinové se znají z minulosti, takže jsme přišli o namlouvání a seznamování, které bylo jen shrnuto v prvních 30 stránkách.
Měla jsem pocit, že mi utekl nějaký předchozí díl.
Má první kniha od autorky a přiznám se, že jsem trochu zklamaná, měla jsem vysoká očekávání.

Zajímavé historické čtení plné intrik. Na akci určitě nezklame.
Romantická linka se mi nelíbila. Mezi hrdiny bylo málo chemie a mnoho nedorozumění.
Hrdina se označoval za stoického a hrdého, ale byl pasivně-agresivní a krutý. Hrdinku pořád urážel a odmítal, přitom po ní požadoval, aby mu svou lásku neustále dokazovala.
Přišlo mi málo prostoru pro seznámení se s postavami, takže jsem k nim nenašla cestu. I když příběh běžel hladce, byla jsem zklamaná. Působilo to extrémně neosobně.
Myslím, že se je i autorka snažila příliš tvrdě držet od sebe bez zjevného důvodu.

Námět se mi moc líbil, kniha je velmi čtivá.
Vztah mezi Dorou a Grayem mi připomíná staré filmy ze 40. a 50. let, kde se pár neustále hašteří a popichuje, i když k tomu druhému skrývají tajný obdiv a cit. Autorka to zpracovala dobře, nepůsobilo to otravně.
Bohužel tomu tak nějak postupně došel dech a poslední třetina mě nudila, i když tam bylo plno akce.
Ocenila bych více romantiky.

V začátku jsem byla rozhodnutá, že ta kniha bude úžasná. Nadchnul mě styl psaní, zápletka i hlavní hrdinka. V hlavě jsem si už sama vykreslovala nádhernou romanci, která přijde. To se ale nestalo.
Hrdinka velmi snadno podlehla, i když se několikrát razantně ohradila proti hrdinovým návrhům. Navíc se k ní hrdina zachoval hnusně: naprosto panovačně a arogantně. Možná to bylo v souladu s tehdejším chováním šlechtické třídy, ale mé romantické cítění utrpělo ránu.
Padouch byl spíše karikaturou na padoucha. Strýcovi vše prošlo až moc snadno...
Hvězdičky dávám pouze za první třetinu knihy, ostatní pro mě bylo zklamáním.

Itálie, 1460
Vévodkyně malého státu Reggiano a kondotiér, velitel nájemné armády, který má v nejisté době zajistit bezpečí.
Čtivé, ale velmi zdlouhavé. Ztrácelo to dech. Postavy příjemné, jiskření už od začátku. Příjemná a vášnivá romance. Nechybí akce a tajemství.
Intriky, zrada, boj o moc, smrt, pomsta.
"Zůstalo jen kouzlo osobnosti výjimečné ženy a výjimečného muže. Ten pocit, který jeden ze druhého zakoušeli, byl tak jedinečný a přitom tak starý... Po věky zakouší muž a žena kouzlo vzájemné přitažlivosti tak silně, že jakkoli silné osobnosti mohou být, tomuhle kouzlu neodolají."

Prostředí vyšší společnosti, luxusu, velkého bohatství.
Rodinná historie plná smutku, křivdy. První dvě třetiny nejsou žádné velké zvraty, pouze běžné záležitosti.
Příběh začíná v roce 1932 a odehrává se několik let.
Vzrůstající vliv fašistické strany.
Jemná romantika. Nádherná láska z povzdálí, která přežije i odloučení. Později velká vášeň.
Příjemné postavy s bolestivou minulostí, které prošly zajímavým vývojem.
Čtivě napsané. Pár smutných i tragických momentů.
Překvapilo mě, že to byl tak nádherný příběh. Lásku mezi postavami jsem si moc užila.
"Alex se díval, jak se Anna snáší ze schodů, a srdce ho při tom pohledu bolelo. Všechna krása světa byla ztělesněna v této jediné ženě. ... Bože, jak mu chyběla. Polkl, aby zaplašil osten viny, když si vzpomněl, jak úporně se snažil vytěsnit ji ze života."

První kniha, která mě od autorky zaujala. Příběh je plný tajemství s nádechem magie a nadpřirozena.
Byla jsem napnutá, jak to dopadne.
Romantická linka je vášnivá a jiskřivá, ale trochu ochuzená. Něco mi tam chybělo.
Zrada, smrt, pomsta, intriky, žárlivost, temnota, šílenství...
Některé motivy postav mi přišly trochu zvláštní, ale zase velmi oceňuji popisné pasáže prostředí a výraznou intenzitu akčních scén.
Tento díl rozhodně ke čtení doporučuji.

"Láska s chutí Orientu" je velmi slabou verzí autorčiny knihy "Z otrokyně královnou".
I když je to klasika od Herriesové. Pokud ji máte rádi, budete spokojení.
Za mě tomu chyběl žár, napětí. Kniha se čte pěkně, ale pomalu začne nudit. Romantiky je málo.
Dokola se opakují stejné debaty. Málo akce. Plno planých výhružek. Ploché postavy. Některé situace jsou až moc hloupé.

Zajímavý námět, šikovně propracovaný. Čtivé, velmi napínavé. V popředí stojí různá tajemství a utlačují romantickou linku. Což mě trochu mrzelo, i když byla i tak krásná.
Postavy velmi sympatické a vyzrálé. Jejich reakce nejsou přehnané ani nelogické.
První díl mě zaujal o dost víc, ale sérii stále považuji za velmi vydařenou a ve čtení budu určitě pokračovat.

Nezaujal mě hlavní hrdina, na tom to u mě padlo. Jakmile hrdinku uhodil, i když to bylo asi myšleno v dobrém, přestala jsem číst.

Bohužel jsem měla problém se začíst, způsob vyprávění mi nesedl, na hrdiny jsem se neuměla naladit. Přišlo mi tam hodně věcí navíc. Často jsem přeskakovala.

Velmi čtivé, tradičně romantické, vtipné, živé.
Nadchla mě chemie mezi postavami a hlavní hrdina. Málomluvný Adam nechává mnoho prostoru pro fantazie. Je popsaný jako empatický krutovládce s božským tělem.
Většinou mi vadí, když hlavním postavám (mužům) nemůžeme číst myšlenky, ale zde to umocnilo tajemství/napětí.
V naprostém kontrastu s ním je hlavní hrdinka, která je velice spontánní, akční generátor náhodných slov. Schopné ADHD v dospělosti.
Mně osobně tyto živé a akční bytosti přijdou výborně nakopávací a inspirativní. Umí tu energii předat dál...
Dále je v knize moc pěkně popsaný dívčí ideál "být pro někoho jedinečná", který jde trochu do extrému.
Nenarazila jsem na nic, co by mi vyloženě vadilo nebo nesedlo. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout, vše příjemně navazovalo.
Popis sexuálních scén je náročnou disciplínou, je velmi těžké najít univerzální výběr slov, který by sedl každému.
Těším se na další knihy od autorky.

Krásný příběh, i když místy dost drsný a smutný. Žádná jemná a lehká romance.
Příběh je velmi intenzivní. Plno akce, napětí, vášně.
Hlavní hrdina je tvrdý a dominantní. Je zvyklý dostat vše, co chce. Žádný galantní rytíř.
Hlavní hrdinka se stane jeho otrokyní.
Už během prvního setkání v něm začíná probouzet něco lidského, o čem snad ani nevěděl, že uvnitř sebe má.
Byl doslova touhou šílený a nevěděl, co má dělat.
Hlavní hrdinka začala jako uťáplá nezkušená holčička a postupně se z ní stala dominantní dáma, která se nebála vzdorovat.
Sexuální scény měly občas sílu uragánu. Živočišné a šikovně napsané.
Příběh uměl překvapit a i zintenzivnit napětí. Nechyběl vtip.
Postava Lorenza byla suprová, takový amor intrikán, který šibalsky popostrkává. Ale je tam i plno dalších moc pěkně vykreslených postav.
První dvě třetiny jsem se od čtení nemohla odtrhnout, poslední část mě už tolik nebavila. Ani závěr.
Jako kdyby autorka nevěděla jak dál. Dlouho přešlapovala na místě, a pak udělala radikální zvrat.
Přiznám se, že jsem konec pak už spíš prolistovala.
Rozhodně knihu doporučuji. Příběh je šikovně a čtivě zpracovaný.

Zidealizovaná představa o lidské dobrotě: v malém městečku jsou všichni hodní a rádi i nezištně pomůžou cizí ženě v nesnázích.
Hned v první scéně se ale hrdinka prezentuje jako namyšlená a pyšná hlupaňa, která se považuje za pupek vesmíru.
Hrdina se její uštěkanou povahou nechá rychle strhnout a v její přítomnosti se z něho stává ironický bručoun.
Jejich vztah hned od začátku jiskří. Vášnivě i vztekle.
Děj celkově průměr, i když mě mrazilo při všech těch manipulacích od bejvalky, které musel hrdina zakusit.
Četlo se to rychle a příběh šlapal.
Milé, ale hned po zavření knihy zapomenuté.

Všeobsáhlý souhrn. Žádné zahlcující věci navíc. Srozumitelné. Čtivé.
Přidány komentáře ADHDáků a praktické rady.

Překvapivé, temné, krvavé, čtivé, těžkopádné, matoucí.
Knihu bych začala tím, jak jde do lesa nebo už v lese je. První kapitoly byly nadbytečné. Stejně tak bych jinak zpracovala děj o sestře. Zpomalovalo a narušovalo to děj.
Čekala jsem romantasy, ovšem romantická linka se mi tam ztrácela v proudech krve. Škoda.
Fantasy svět byl poutavý a originální, ale špatně vysvětlený. Chybělo mi plno informací (o lese, postavách, historii...).
Nevyzpytatelný příběh. Ze začátku to postupné vyplouvání na povrch v náznacích drželo napětí, ale pak už mě to spíš otravovalo. Těžkopádné, zbytečně nafouknuté.
Stejné scény se opakovaly pořád dokola a nic se neposouvalo. Spíš jsem měla víc otázek než odpovědí.
To je asi nevýhoda izolovaného a osamělého místa.
Dlouho byla hrdinka držena zkrátka stylem - nic nedělej, věř mi, že to zvládnu. I když byl hrdina na pokraji zhroucení.
Hlavnímu hrdinovi bych ráda více viděla do hlavy. V mých představách to bylo velmi působivé stvoření. Roztomile nesocializované vlčátko.
Za čtení kniha určitě stojí, na pokračování mě ale nenalákala

Myslím, že Aiden neprovedl nic až tak špatného, aby ho potrestali uštěkanou hysterkou Summer.
Ten neustálý konflikt kvůli zbytečnostem byl tak otravný!
Kniha je čtivě napsaná, ale nepíše o ničem zajímavým. Po chvilce jsem se nudila.
K plusu dávám rošťácké popichování a vtipné scénky.

Autora budu mít v paměti, potenciál pro psaní má velký. Šikovně napsané, jen by to chtělo zajímavější nápady.

Příběh mě vůbec nezaujal. Nedočetla jsem.
Stěžejní momenty byly rychle vyřešené, potom se dlouho plácali v ničem.
Málo akce. Nic zajímavého. Chemie mezi postavami je podle mého popsaná málo - chybí tomu šmrnc.
Hlavnímu hrdinovi vlastně moc nerozumím, co přesně chce. Nevěřím mu.
Celé je to rychlé, vulgární a intenzivní.
Jako sám hlavní hrdina.
Nebo tak si ho aspoň z prvního dílu vybavuju.