zuzana4587 komentáře u knih
Musím uznat, že kniha je extrémně nabitá informacemi a vyznat se v celé té džungli mi dalo opravdu zabrat. Mám pocit, že i kdybych si ji přečetla i 20×, pořád všechny souvislosti nepochopím. Klobouk dolů před panem Kmentou, nedokážu si představit to obrovské množství materiálů, které při psaní knihy zpracovat. Kniha je opravdu na vysoké úrovni. Občas jsem však měla pocit, že se v textu díky přehlcení poznatků lehce ztrácím. To však nic nemění na její kvalitě. Za mě 5*.
Prvotní nadšení z knihy, kdy jsem uvědomovala jsem si pár věcí, vystřídala deprese ze způsobu autorova života. Nicméně tuto fázi jsem překonala a knihu dočetla. Ono je asi dobře, že kniha ve mě vyvolala určité emoce. Něco jsem si z ní vzala, ale žádné nadšení se nekoná. Musím však ocenit grafickou podobu knihy a citáty, které se do ní parádně hodí. Za mě 3* :-)
V knize je opravdu hodně experimentů, což velmi vítám, přičemž nemálo z nich mě zaujalo a uvědomila jsem si, jak vliv slova ZDARMA působí i na mě. Nicméně jsem, jako u jiných knih, nezažívala ten pocit "už se nemůžu dočkat, až budu zase číst". Kniha se čte dobře a srozumitelně, a pár rad si do života odnesu, ale dvakrát ji číst určitě nebudu. Za mě 3 *.
Velmi čtivá kniha z kategorie oddechovek na pláž :-) Každopádně se Třeštíkové nedá odepřít skvělý nápad ve vzájemných spojitostech postav. Jedinou výtku mám ke stylu autorky co se týče délky vět, resp. souvětí přes půl strany. Kolikrát jsem musela dané souvětí přečíst dvakrát. To však nic nemění na mém hodnocení 5* za skvělou čtivost :-)
Kniha se vlekla. Těšila jsem se na "klasického" Nesba plného napětí, ale knihu jsem otevírala jen proto, abych ji dočetla. Kdyby měla více než 150 stran, asi ji odložím. Nic se však nemění na tom, že Holeovky miluju - ale to už je jiný příběh :-) Za mě 3*.
Mé obavy, že kniha na mě bude příliš odborná, vystřídalo okamžité nadšení. Kniha se čte sama, že záživná a ne málokrát mi spadla brada z toho, co všechno Musk dokáže. Začala jsem mu fandit ještě 100× více než před přečtením. Vypravěčský styl autora je úžasný, drobnou výtku ale najdu - kniha mohla být doplněna více komentáři samotného Elona. To však na mém hodnocení 5* nic nemění a už teď šetřím na Teslu!
Je pravdou, že modus operandi Dana Browna je v jeho knihách poměrně totožný. Robert Langdon, krásná a chytrá žena, boj na život a na smrt, velká záhada. Nicméně mě Dan Brown svými myšlenkami vždy ohromí. Kniha se čte sama, nechcete ji odložit. Brown Vás prostě nutí číst dál i v 1 ráno. Za mě jednoznačně 5* a už teď se nemůžu dočkat další knihy :-)
Asi, nebo spíš určitě, jsem tuto knihu (bohužel) příliš nepochopila. I když chápu, že konec záleží na čtenáři. Doslov mi přišel jak výkřik do tmy, který s knihou moc nesouvisí. 3* za nádherné ilustrace a grafické zpracování :-)
Nenadchne, neurazí. Ale zamilovala jsem si citát, že "mír je jen přestávka mezi válkami."
Poprvé jsem se setkala s takto nevsedne psanou knihou a musím říct, že mě nadchla. Patrikovi Hartlovi do sebe příběhy jednotlivých postav a jejich vzajemne propojení zapadaly precizně. Začala jsem Jachymem a přečetla jej za dva dny. Silný začátek mě nutil knihu nepustit. Kniha není nijak ctive narocna, ale pak si uvědomíte, že žádne štěstí netrvá věčne, pouze v určitých okamžicích. A přesne proto se mi kniha libila. Doufám, že Patrik Hartl chystá nejakou další. Uz se tesim. Za me 5*.
Přečetla jsem 13 knih od Michala Viewegha, Nesbadbovou (tu jsem dočetla silou vule), ale žádná z nich se nečetla tak dobře, jako od Patrika Hartla. Každý by si mel stejne jako Prvok, Šampón, Tečka a Karel zkusit vystoupit ze sve komfortní zóny, ten pocit za to potom stoji. Knihu jsem zhltla za dva dny, cetla jsem s radostí a nemohla jsem přestat. Za mě určíte 5* a doufám, že Patrik Hartl už pise po Okamžicích štěstí i další knihu! :-)
Erotikon jsem zhltla během par dnu. Nepamatuju si knihu, ktera by se mi tak plynule cetla. A tim nemyslim, ze by byla "jednoduchá". Od prvotních záchvatů smíchu se Patrik Hartl dostal k hlubším myšlenkám. V pár situacích jsem se shlédla. Kladně hodnotim i casovy posun. Proste jsem byla zvědava, "jak to všechno dopadne". A ted je mi smutno, že jsem knihu dočetla. Bez vahani 5*.
Dívku ve vlaku jsem doslova zhltla a už se těším na film. Od prvních stránek Vás drží v napětí, které Vám nedovolí knihu odložit, až nad ní, stejně jako já, vyčerpáním usnete. Snažíte se přijít na to, co se stalo, zda je postava mrtvá, utekla apod. Konec byl skvělý :-) Doufám, že Paula Hawkins brzy vydá další román.
Co jsem se z knihy dozvěděla: I v Londýně řádí ukrutná zima se závějemi sněhu. Cormorana bolí koleno. Taxíky jsou v Anglii opravdu drahé.
Děj se na můj vkus strašně táhl a vyústění přišlo na posledních 20 stranách? Rowlingová použila stejný postup u všech podezřelých - prostě jde s nimi Cormorane na oběd a u něj je vyslýchá.
Kniha není vůbec zlá, už jsem spíše rozmlsaná od Nesbø nebo Keplera, kteří mě umějí udržet v napětí a kniha má spád. Chvílemi zbytečně zdlouhavé pasáže mě nudily. Proto 3,5* :-)
Nesbo se svého stylu psaní nezbaví. To je moc dobře! A moc ho prosím, ať to nikdy nedělá! Holeovky jsem přečetla všechny a téměř Harryho konec oplakala, jenomže Syn je parádní náhrada. 500 stran jsem stihla za 4 dny. To se mi asi rok nepovedlo. Děj Vás tak chytne, že nemůžete knihu odložit. Nejvíce oceňuji změnu zajetého rituálu, kdy se pátrá po vrahovi, který je na posledních 80 stránkách odhalen. I tady přijde odhalení, o to by nás Nesbo ochudit nemohl, jen je trochu jiné. Za mě jednoznačně 5* a prosím o další krimi romány tohoto detektivního mága.
Výborná kniha o tom, že svět kolem nás není zdaleka tak růžový a blahobyt něco stojí. Konkrétně zdravých našich těl, do kterých si pumpujeme "neviditelné" škodliviny. Knihu jsem zhltla a nestačila se divit. Koho téma nejen zdravé výživy, ale i prevence nemoci, důvody vzniku rakoviny, "neschopnosti" najít vhodný lék a farmaceutického lobby zajímá, tomu ji určitě Tomáš Kašpar rád ukáže.
Klasický Dan Brown. Jiného vlastně ani neznám. Dotahuje detaily až do úplného konce, v knize vše zapadá dohromady, jak dílky puzzle. Sympatizujete s Robertem Lagdonem, fandíte mu a hltáte každé šifry a symboly. Kniha si udržuje své napětí, zároveň promyšleně líčí historická fakta. Po přečtení se jen ptáte: "A fakt se to takhle nemohlo stát?" Brown umí perfektně zasadit brouka do hlavy.
Orwell napsal Farmu zvířat dokonale. V každé dekádě najdete situaci, kdy si na knihu vzpomene, protože vidíte v lidech přesně ta prasata, která jsou si rovna, ale přece jen některá jsou si rovnější.
Knihu jsem četla ve svých 20 letech. Ač se jedná o klasické téma zakázané lásky, bylo to "něco nového". Cíleno na teenagery, rozdělující je na dva tábory, Edward a Jacob. Knize se nedá upřít, že je čtivá, nenáročná. Nejsem si jistá, zda si z ní něco odnesete, ale jako oddychovka na pláž je fajn :-)
Kniha každého teenagera. Právě v těch letech se mi líbilo Holdenovo rebelské chování a knihu jsem doslova zhltla.