ZuzanaK. ZuzanaK. komentáře u knih

Globální katastrofy a trendy Globální katastrofy a trendy Václav Smil

Zajímavé čtení přesto, nebo možná právě proto, že kniha je z roku 2008 (ačkoli čského překladu se dočkala až 2017).

01.01.2021 4 z 5

Kronika města Kocourkova Kronika města Kocourkova Ondřej Sekora

Sekorovy ilustrace mě vždy dostanou a knihu významně pozvednou.

15.12.2020

Staré pověsti české pro děti Staré pověsti české pro děti Michal Vaněček

Vtipně, někdy možná až zbytečně, napsáno, v některých částech až zbytečně zestručněno. Pro malé předškolní až čerstvě školní děti dobré, už kvůli ilustracím.

15.12.2020

Dášeňka čili Život štěněte Dášeňka čili Život štěněte Karel Čapek

Jak mám to dítě čtením uspat, když se oba hlasitě smějeme nejen textu, ale i skvělým kresbám?

15.12.2020 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Očekávala jsem čtivě napsanou slaďárnu a něco navíc. Čtivé to bylo, sladké až moc, jen to něco víc jsem v tom nenašla.
Mělo-li to být to, že cokoli děláte, máte to dělat pořádně a pokud možno rádi, pak je to chyba mých rodičů, že mi to vtloukali do hlavy už jako malé a nenechali mě prozřít až v dospělosti :)

15.12.2020 2 z 5

Běhej a hubni Běhej a hubni Jeff Galloway

Nízké hodnocení proto, že zkrátka nejsem cílovka, tedy žena s minimálně 20kg nadváhy, která dosud neslezla z gauče. Kniha mi nic nedala, nic nového ani zajímavého jsem se nedozvěděla. Ale možná může někoho motivovat.

30.10.2020 2 z 5

Rozmarné pohádky Rozmarné pohádky Jaroslav Janouch

Ač zastaralým jazykem, snadno čtivé laskavé pohádky, v mém vydání doplněné nádhernými ilustracemi Pavla Černého.

17.10.2020 4 z 5

Vnitřní svět vítězů Vnitřní svět vítězů Marian Jelínek

Přemýšlím, co jsem použitelného, nového nebo zajímavého jsem se dozvěděla a bohužel, kniha ve mne nezachala vlastně nic.

25.09.2020 2 z 5

Obr Dobr Obr Dobr Roald Dahl

Dobré :)

12.08.2020 3 z 5

Povídejme si, děti Povídejme si, děti Josef Čapek

Srdeční záležitost, protože obdivovatelka úžasných kreseb J. Čapka.

07.08.2020 5 z 5

Zvířátka a lidé Zvířátka a lidé Karel Václav Rais

Krásné básně s krásnými ilustracemi pohladí každou, nejen dětskou duši.

Vyhasínání mozku Martina Kleina Vyhasínání mozku Martina Kleina J. Bernlef

Strhující. Čtení nejen pro ty, kteří mají v rodině člověka s Alzeihmerovou chorobou a i díky této knize mají větší šanci pochopit, co se uvnitř člověka odehrává.
Doporučuji i jako audioknihu načtenou J. Kačerem.

Hraje Bůh kostky? Hraje Bůh kostky? Ian Stewart

Pro srozumitelnost a čtivost se můžete dotknout se oboru, ve kterém nejste kovaní. Kniha určitě stojí za přečtení.

Velká Fermatova věta Velká Fermatova věta Simon Singh

I když nejste zrovna milovníky matematiky, a možná právě proto, tahle kniha vás zaujme.

06.08.2020 5 z 5

Pí na nebesích Pí na nebesích John D. Barrow

Začněte číst dříve, než si vinou školní docházky zošklivíte matematiku. Je to krásná věda a toto je skvělý počin.

Hlava XXII Hlava XXII Joseph Heller

Jestli toužíte pracovat v nadnárodní společnosti, tohle je kniha pro vás! :)

Mám ji ráda, pro její absurditu, bezradnost, humor, naději a nutnost znovu a znovu hledat řešení, naději, pro její lidský rozměr, kdy postavy máte rádi a zároveň vám lezou na nervy, protože nejsou černobíle, ale plasticky lidské se všemi našimi nedokonalostmi (mírně řečeno), přesně jako váš nejlepší kamarád, soused od vedle, nebo kolegyně z vašeho oddělení.

Špalíček veršů a pohádek Špalíček veršů a pohádek František Hrubín

Klasika a nádherné ilustrace Jiřího Trnky. Povinná četba do dětských postýlek.

Zlaté slunce, bílý den Zlaté slunce, bílý den Josef Václav Sládek

Básničky jsou skvělé, ale na téhle knize mám nejraději ilustrace A. Zábranského.

Zdravá střeva Zdravá střeva Justin Sonnenburg

Pokud se o zdravé stravování zajímáte, nenajde mnoho toho, co byste se už nedočetli jinde. Ale jako zajímavý souhrn a úvod do tématu je to kniha určitě vhodná, ačkoli z mého pohledu mohla být ještě kratší, protože některé věci se v ní opakují.

06.08.2020 3 z 5

Jak si lidé hrají Jak si lidé hrají Eric Berne

Je fajn si uvědomit, že každý stále hrajeme nějakou roli a je dobré vědět jakou. Na druhou stranu, pokud se touto tématikou už trochu zabýváte, kniha vám dnes asi nepřinese už mnoho nového, pro úvod do tématu ale zcela vhodná.

06.08.2020 3 z 5