Zuzvil Zuzvil komentáře u knih

Za sny Za sny Karin Krajčo Babinská

První kniha paní Karin se mi líbila moc, takové hezké rodinné glosování. Bohužel tato knížka mě tolik už nenadchla, řekla bych takové to omšelé, neurazí, nenadchne, a moc mě to mrzí. Hned na začátku jsem věděla pointu a možná i tím mi to přišlo celé takové "klišoidní", známé, fádní, opakující se. Na knížce se mi moc líbilo grafické zpracování a ilustrované dvoustrany jakoby knižních zápisků hlavní hrdinky, za toto dávám hvězdičku navíc. Knížka je příjemná, oddechová, ale je spoustu lepších, záživnějších.

16.02.2019 3 z 5

Recept na Araba Recept na Araba Viktória Darsane

Pokračuji další knížkou z edice Skutečné příběhy a opět jsem nebyla zklamaná. Není to žádná poucna či naučná knizka, ani extra hloubku to nemá, ale je to ze života a to me proste baví, kdyz vím, ze to někdo opravdu prožil a zažil. Knížky mají příjemný formát, paperback a také dobrou velikost, čte se to samo :-)

24.09.2018 4 z 5

Odsouzený Odsouzený Eva Bacigalová

Další knizka z edice Skutečně příběhy, která se mi velmi líbila, slupla jsem ji během par hodin. Další, jiný, opravdový příběh, který není z pohledu hlavního hrdiny příběhu, ale z pohledu jeho matky, a tento pohled je velmi autenticky a zajímavý. Navíc jsem zjistila, ze hlavního hrdinu jsem viděla v seriálu, který je v knize zmiňován a vůbec by mě nenapadlo, ze se jedna o vyleceneho narkomana. Knížku určitě doporučuji k přečtení.

18.09.2018 4 z 5

Léto bubnů Léto bubnů Theodore Victor Olsen

Volím hodnocení 3,5 hvězdičky. Knížku jsem četla kvůli knižní výzvě a jsem za to opět ráda, že se tak stalo. Knížka je kraťoučká, ale velice zajímavá a pro mě hodně netradiční téma, válečný konflikt mezi bělochy a indiány. Nikdy jsem nebyla velký fanoušek "Mayovek", ale toto bylo pro mě moc povedené. Kniha je v podstatě (a velmi zjednodušeně) o tom, jak se z nepřátel mohou stát přátelé... Knížku doporučuji k přečtení, myšlenku i hloubku má.

16.05.2018 3 z 5

Jak to má být? Jak to má být? Ralf Butschkow

Parádní hledací knížka, kde na obrázku dítě hledá chyby a na konci knížky si může zkontrolovat, jestli našlo všechno. Za nás velká spokojenost.

15.03.2018 4 z 5

Jak je to správně? Jak je to správně? Ralf Butschkow

15.03.2018 4 z 5

Obrázky z města Obrázky z města Emilie Beaumont (p)

Hezke nazorne ilustrace k jednotlivym hlavnim mestum svete (hodne obrazku, malo textu), take je detem ukazano, jak to funguje na stavbe, v bance, atd. Za nas spokojenost.

15.03.2018 3 z 5

Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Knizku jsem prave docetla, ano, je krasna, pribeh je nadherny a velice romanticky, ale ja asi nebudu takovy romantik, proto hodnotim tremi hvezdickami. Libi a oslovil me “system” kapitol, kdy pribeh zacina v soucasnosti, jde do minulosti a vraci se zpet do pritomnosti. Naopak me vubec neoslovil konec, nebudu to vice komentovat, abych nespoilerovala, ale konec za me ne-e. Podivam se urcite jeste na film. Vsem romantickym dusim knihu ale vrele doporucuji!

17.12.2017 3 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Za mě tuto knížku beru jako oddechovku, rozuzlení zajímavé, ale jinak celkově nemůžu říct, že by mě tato knížka tzv. "dostala". Stejnojmenný seriál se mi snad v tomto případě líbil i víc. Autorka má velmi hezkou propracovanost jednotlivých postav, samotný styl vyprávění mě osobně ale úplně nevyhovoval, za mě by knížka klidně mohla být poloviční a výsledek by byl stejný, ne-li lepší, protože by knížka dostala potřebnou dynamiku.

26.06.2017 3 z 5

Zajatci stříbrného slunce Zajatci stříbrného slunce Miloš Kratochvíl

Kde je hranice virtuálního a reálného světa v mysli kluka, kterého rodiče nechají sedět od rána do večera u bojových her? A existuje vůbec? Toť otázka do pranice...krásně zpracované nemilé téma panem Milošem Kratochvílem. Knížka se dětem nemůže číst úplně lehce, ale věřím, že jisté poučení v ní najdou. Nejvhodnější by mi přišlo knihu číst ve školách společně, kde by následovala diskuze na dané téma.

19.05.2017 3 z 5

Přítelkyně z domu smutku Přítelkyně z domu smutku Eva Kantůrková

Jak kniha, tak i stejnojmenný seriál se mi velice líbily. Krásný a detailní popis uvězněných žen dodává příběhu na síle. Knížku pravděpodobně znovu číst nebudu, ale rozhodně jsem ráda, že jsem mohla seriál porovnat s knihou samotnou. Kniha má spád, je příjemně autentická a nejsou tam žádné popisy "navíc". Vylíčení příběhů (řekla bych až údělů) jednotlivých žen je velmi jasné a výstižné, postavy v seriálu byly vybrány velmi dobře.

12.02.2017 3 z 5

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Moje první audiokniha v životě a myslím si, že bylo dobré po ní "šáhnout" právě u knihy Kafe a cigárko. Dobře se to poslouchalo už jen tím, že ji namluvila sama autorka, Marie Doležalová. Knížka je často vtipná, milá, neurazí, ale ani se k ní pravděpodobně nebudu znovu vracet. Je to příjemné, oddechové čtení, které doporučuji například na dovolenou nebo pro zvednutí nálady, protože to jde v knížce autorce velmi dobře :-)

06.02.2017 3 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Název knížky mě vůbec neoslovil, autora jsem neznala, ale kamarádka mi knihu doslova "vnutila". Ještěže tak :-) Knížku jsem zhltla (i přes její tloušťku) a moc se mi líbila, závěr si myslím byl až zbytečný, ale ne nelogický. Je to taková pohodová knížka, která se dobře čte, ale člověk se může i zamyslet, jak to má právě ve svém životě on...Nebála bych se vůbec knihu doporučit i mužům, o kterých knížka převážně je.

18.01.2017 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knížka se mi líbila, ale své výtky k ní mám. Možná až přespříliš tam byl řešený alkoholový rauš hlavní hrdinky, ale jinak čtivé, zajímavé a pohodové čtení. I přes toto mé kladné hodnocení musím konstatovat, že bych knížku neřadila do kategorie světový bestseller, ano, je zajímavá, ale v konečném důsledku ji řada lidí čte, stejně jako já, jen kvůli této nálepce a pak jsou překvapeni, že to až takový "trhák" není.

18.03.2016 4 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Knížka mě úúúúplně tak neoslovila, nápad a pointa dobrá, ale čtivost (alespoň pro mě) nebyla nikterak zajímavá. První problém nastal v množství postav, takže jsem se ze začátku vůbec neorientovala. Druhý problém nastal s výše zmiňovanou čtivostí, nápad a motiv knihy mě zaujal, ale doslova se mi nečetla dobře, takže jsem se musela přemlouvat, ať dám knížce šanci a dočtu ji. Nakonec se povedlo :-) Rozhodně ale více od této autorky doporučuji Sedmilhářky.

16.06.2015 3 z 5

Vaše dítě ve věku od 1 do 3 let Vaše dítě ve věku od 1 do 3 let Anne Bacus

Mě osobně kniha příliš neoslovila, možná tím, že jsem byla "rozmlsaná" z jiných, více čtivých :-)

19.03.2015 2 z 5

Rozvíjej se, děťátko... Rozvíjej se, děťátko... Eva Kiedroňová

Výýýborná knížka pro všechny rodiče těch nejmenších dětí, kteří chtějí znám psychomotorický vývoj dítěte a kdy zhruba by jednotlivé dovednosti mělo jejich dítko zvládnout! Určitě v žádném případě nebrat knížku dogmaticky, řídil se svým rozumem a intuicí, ale jako jemný návod a metodiku rozhodně doporučuji. Za mě knížka lepší než předešlá od autorky - Něžná náruč rodičů, přijde mi taková konkrétnější a praktičtější.

24.03.2014 5 z 5

Masáže dětí a kojenců Masáže dětí a kojenců Jana Hašplová

Podle knížky jsem s naší dcerou prováděla masáže a moc ji to bavilo. Dodnes občas knížku vytáhneme a něco vyzkoušíme. Vše je v knížce velmi jednoduše popsáno a jsou přiložené také popisné fotografie, vše je dobře a názorně vysvětleno a popsáno. Za mě opravdu velmi povedená publikace. Samozřejmě masáže nemusí být určeny pouze dětem.

09.12.2013 4 z 5

Zapomeňte, že jste měli dceru Zapomeňte, že jste měli dceru Sandra Gregory

Knížka se velice dobře četla, byla jak plná emocí autorky, tak autentického popisu (až mrazí a máte pocit, že to zažíváte přímo vy) a srovnání vězení v Thajsku a Anglii. Ironií je, že ta anglická vězení byla mnohem horší, než thajská...

18.08.2013 3 z 5

Přes ledové království do zeleného pekla Přes ledové království do zeleného pekla Lucie Kovaříková

Tento díl byl z těch drsnějších, vlastně celkově si já neumím představit, že bych na kole zvládla to, co hlavní protagonisté. Knížka je velmi pěkně (stejně jako předešlé) graficky zpracována, jen text mě občas nebavil, informace o opravách kola, atp. Pro milovníky jízdy na kole a cestování je to ale velmi dobrá kombinace a věřím, že se knížka bude líbit, za mě je to průměr, ale hezký průměr :-)

04.05.2013 3 z 5