Zzofinka Zzofinka komentáře u knih

Temná cesta Temná cesta Linda Castillo

Knížka se četla lehce,pribeh plynul,napeti neustavalo. Velmi se mi libi autorcin styl,pohled zeny,ktery je proste takovy citlivější. Prestoze je Kate profik,jeji lidsky přístup a empatie jsou mi sympaticke :)

01.09.2020 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Přiznám se, že Úzkosti a jejich lidé se mi líbily víc, přesto dávám pět hvězdiček. Na začátku jsem se řehtala, na konci jsem plakala, mezitím se občas i dojímala a zamýšlela. Děkuju!

24.08.2020 5 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Ztotoznuju se s názorem,ze jsem se nekdy az ztracela,ale zároveň s nazorem,ze je to velmi dojemné cteni a nuti k zamyšlení.Nicméně jsem rada,ze to byla krátká knizecka,asi mi to stacilo.

12.08.2020 4 z 5

Na špatném místě Na špatném místě Joy Fielding

Moc se mi to libilo,knizka se cetla jak po másle a do poslední chvíle jsem byla zvědavá,jak všechno dopadne :)ja doporučuji

11.08.2020 5 z 5

Verity Verity Colleen Hoover

No ty kraaaso!Nemohla jsem prestat,tohle je vážně sila!Velmi zdarile dilo,i kdyz nektere pasaze jsou az tezko uvěřitelné,ale nevadi,nevadi,ja se nenudila!!

03.08.2020 5 z 5

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Nejspíš nejlepší knížka,kterou jsem kdy cetla!!!Vtipná a hluboka zároveň,nejde jen o příběh,je tam spousta mouder,no proste za mě pet hvězd!!!

28.07.2020 5 z 5

Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Moc se mi libi autorcin styl,urcite budu cist i dalai její knížky.Zde opět zdanlive obycejne příběhy silnych zen,ktere muze zazit kazda z nas.Smekám!

25.07.2020 5 z 5

Hořící stromy Hořící stromy Kristina Ohlsson

Tyjo, tak podle recenzí a celkem mála procent jsem neočekávala žádnou pecku, ale tohle mě dostalo. Knížka se mi moc dobře četla, několikrát jsem opravdu přestala jen proto, že už byly dvě ráno a já prostě potřebovala spát. Jinak jsem příběh hltala, do poslední chvíle jsem netušila rozuzlení a často jsem se dost bála. Za mě určitě pět hvězdiček!

01.07.2020 5 z 5

Dej mamce pusu Dej mamce pusu Joy Fielding

Tak premyslim,jak začít...naprosty souhlas s vatter83,ten překlad je des! Takhle prece nikdo nemluvi.navic je tam spousta preklepu,vůbec nechapu,jak to v tomto stavu mohlo vyjít,jak to mohl redaktor pustit???Myslim,ze v originále je knížka urcite lepsi,i kdyz teda obcas jsem u hadek kvetla.Opravdovy spad byl pro me az na konci.

20.06.2020 2 z 5

V moci zla V moci zla Linda Castillo

(SPOILER) Knížka se mi četla velmi dobře, hlavní hrdinka je sympatická a empatická, napínavé části dostály svému účelu. DROBNÝ SPOILER!!!! Jen prosím všechny, kdo četli, zda by mi mohli vysvětlit, zda pochopili, kdo Rachel vytáhl z vody a následně zabil? A byl to někdo jiný, než kdo se s ní loučil? Bohužel to nebylo úplně podrobně vysvětleno a chybělo mi to tam.

09.06.2020 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Taky jsem tušila vraha :-) Ale četla se dobře, autorčin styl mi vyhovuje, miluji pohledy více vypravěčů a krátké kapitoly, které dodávají knize spád.

01.06.2020 5 z 5

Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Naprosto souhlasím se snowpinkee i ostatními pochvalnými recenzemi. Knížku jsem dočetla minulý týden ráno a myslela jsem na ni celý den. Sama mám tři děti a úplně mi v tu chvíli přišly směšné stesky mé a mých kamarádek, jak nezvládáme a nestíháme :-D. Vlastně mi to možná i pomohlo trošku si přeskládat priority. Hrdinka byla úžasná, styl psaní super, příběh krásný, syrový a opravdový, věřím, že poděkování na začátku je právě paní, která svůj příběh autorce vyprávěla. Takže souhlasím: WOW!!!!

28.05.2020 5 z 5

Hlas kukačky Hlas kukačky Hana Marie Körnerová (p)

Úžasná knížka.Autorcin styl je velmi podobný spisovatelskemu umeni Aleny Mornstajnove a je mi velmi blizky. Knizka se mi fakt dobre cetla,moc hezky pribeh o tom,ze nic není cernobile,ale ze zivot je komplikovanejsi.Uz ctu dalsi,a to Heřmánkove údolí,opět me zatim nezklamala.

17.05.2020 5 z 5

Les Bor Les Bor Pavel Kohout

Snažila jsem se přihlédnout k tomu, že je to prvotina. Příběh celkem v pohodě, taková průměrná česká detektivka. Autor se prý inspiroval severskými detektivkami, to jsem teda nepoznala. Ale hrozně mi vadil ten šroubovaný jazyk. Již a též nebo Také tě miluji? To mi vyloženě tahalo uši, takhle prostě lidi normálně nemluví. A anglické texty oblíbených detektivových písniček mě totálně vytáčely.

05.05.2020 3 z 5

Taková ženská jako já Taková ženská jako já Uljana Donátová

Oddechovka, která se čte jako po másle, ale za týden už nevíte, o čem byla. Každopádně neurazí a potěší.

29.04.2020 4 z 5

Špatná dcera Špatná dcera Joy Fielding

Četla se dobře, ale občas mi připadalo jednání hrdinů nějak neautenticke. Každopádně určitě zkusím i další knížky autorky.

24.04.2020 4 z 5

Dokonalá manželka Dokonalá manželka J. P. Delaney (p)

Příběh mě bavil, nenudila jsem se. Mám ráda víc vypravěču, aby si člověk spíš utvoril o postavách názor. Také jsem se dozvěděla spoustu zajímavostí o autismu. Do konce jsem netušila, jak to dopadne a s výsledkem jsem spokojená :).

12.04.2020 5 z 5

Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Líbila se mi. Zajímavý rozměr psychologie člověka a fakt, čím je vlastně osobnost tvořena, jak moc nás ovlivňují rodiče. Často jsem se zamýšlela. Celou dobu mě to bavilo a konec jsem tedy vůbec nečekala a dostal mě.

05.04.2020 5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Knížka se mi líbila moc, příběh je fakt propracovaný a do poslední chvíle jsem netušila, jak to celé bylo. Jen tedy třetí čtvrtina na mě trošičku utahana a jednotvarna, tam bych pár stránek klidně ozelela. Ale čtvrtá čtvrtina to dokonale vyzehlila! Za mě díky moc a těším se příště :=)

27.03.2020 5 z 5

Co zbylo z mojí sestry Co zbylo z mojí sestry Nuala Ellwood

Knížka se mi moc líbila, styl autorcina psaní mě chytl, střídání časových úseku i vypravecu mám ráda. Konec mě dostal, vůbec jsem nečekala takové rozuzlení... Za mě pět hvězdiček a autorce děkuji :)

21.03.2020 5 z 5