Kniha o zeleném čaji podobné
Lester A. Mitscher , Victoria Dolby
Dozvíte se zde, proč je zelený čaj tak účinný a jak jej můžete používat k léčení nebo jen pro potěchu chuťových buněk. Nahlédnete pod pokličku zajímavého vědeckého výzkumu. Vydáte se po stopách jeho dlouhé a bohaté historie, dozvíte se něco o jeho specifických účincích nebo jak ho lze uplatnit při prodlužování mládí nebo v boji proti zubnímu kazu a zánětům dásní. Abyste ho opravdu uměli užívat co nejlépe, přináší kniha i něco o druzích, přípravě a jeho skladování. ... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2006 , PragmaOriginální název:
The Green Tea Book, China´s Fountain of Youth, 1998
více info...
Podobné knihy (6)
Nová kniha o zeleném čaji Peter OppligerAutor knihy nám dává nahlédnout do tajemství čajového nápoje už od samého počátku: provází nás historií čajové kultury, vysvětluje, co se skrývá pod názvem 'čaj', ukazuje nám metody a způsoby zpracování i třídění čajovýc... více
Čadó: japonská cesta čaje Sóšicu Sen XV
V souvislosti se sbližováním západního a východního světa vzrůstá zájem lidí o kultury, filozofie a životní způsoby velkých asijských národů. Mnohé z těchto věcí jsou pro Evropana velmi složité k chápání, neboť kultura, ... více
Všechny čaje Číny Kit Chow
Vysoce informativní a bohatě ilustrovaná kniha o původu a historii čaje v Číně, Japonsku a na Západě, o jeho pěstování a zpracování, o estetických stránkách jeho přípravy v čajovém obřadu, o čajové keramice, o chemickém ... více
Čado - Tajemství čajového obřadu F. H. Richard (p)
Přehledná historie čaje a úvod do filosoficko-estetických aspektů čajového obřadu a jeho významu v kontextu japonské kultury a zenového buddhismu. Kniha obsahuje: Historie čajového obřadu / podle japonských pramenů ses... více
Vše o čaji pro čajomily Karel Valter
Tato kniha vyšla od roku 2000 již v sedmi vydáních. Stejně jako předchozí, má i toto vydání pomoci vybrat dobrý čaj z nepřeberného množství nabídky na trhu, dobře jej uchovávat, připravit a konečně i s potěšením vypít. Č... více
77 čajů pro laiky i labužníky Michal Thoma
Čaj je hned po vodě druhý nejrozšířenější nápoj vůbec. Ze své kolébky ve starověké Číně se rozšířil do celého světa a dnes se pěstuje v desítkách zemí na pěti kontinentech. Existují stovky druhů a variant čaje, jež se li... více