Ošetřování a kuchyňská úprava zvěřiny podobné
Jarmila Rakušanová
Pro publikaci bylo vybráno na 360 receptů, obsahujících návody na přípravu polévek, vnitřností, zvěřinových pokrmů, některých příloh podávaných ke zvěřině i na konzervaci zvěřiny. Byly voleny předpisy na úpravu těch druhů zvěřiny, s nimiž se můžeme v naší kuchyni setkat nejčastěji, předpisy snadno proveditelné a pracovně méně náročné, aby ušetřily čas zaměstnané ženy a vyhověly snaze po rychlé, chutné i lákavé a z hlediska správné výživy vhodné stravě. Přihlíží se také k polotovarům, jež lze nakoupit v obchodech, a jejich použitím ušetřit čas. Kniha chce přispět ke správnému zacházení s ulovenou zvěří a zvěřinou a k účelnému využití všech hodnot, které poskytuje, tedy např. i kožek a kůží. Obsahuje proto informace o tom, jak zacházet s úlovkem od jeho dopravy z místa ulovení, o jeho uskladnění, rušení a ošetřování koží až po úpravu zvěřiny jako pokrmu.... celý text
Podobné knihy (15)
Kuchařka nejen na neděli: Připravujeme zvěřinu Jaroslav VašákPokrmy ze zvěřiny..... více
Jedlá z diviny Mária Hajková
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Kulinaření s Hubertem Oldřich Koudelka
Obsahuje 600 receptů myslivecké kuchyně. více
Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole Oldřich Kosek
Ryby, drůbež, zvěřina na našem stole. více
Myslivecká kuchařka kolektiv autorů
Myslivecká kuchařka je určena pro širokou veřejnost, pro domácnosti našich myslivců a lesníků. Obsahuje receptury k přípravě zvěřiny užitkové i škodné. Obsahuje také řadu původních receptů, vzniklých v našich myslivnách.... více
Nová domácí kuchařka /2 - Maso, zvěřina, drůbež, ryby Maryna Klimentová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Myslivec a rybář v kuchyni Vladimír Doležal
Více než 300 originálních receptů na přípravu zvěřiny a ryb, které autor zaznamenal z velké části mezi profesionálními a amatérskými myslivci a rybáři. Součástí jsou i recepty ze specializovaných restaurací. více
Myslivecké guláše a jiné speciality ze zvěřiny kolektiv autorů
Kniha obsahuje více než dvě stovky originálních receptů a udivuje množstvím způsobů, na které je možné připravit dobrý guláš. Lákavé jsou i předpisy na další speciality ze zvěřiny. více
Recepty ze zvěřiny a ryb Dáša Ostertágová
Jedinečné recepty ze zvěřiny a ryb potěší každého labužníka. Lahodná chuť specialit z jelena, kance, bažanta, kapra, nebo štiky Vám naznačí, proč si fajnšmekři, a nejen myslivci a rybáři, tyto pochoutky nemohou vynachvál... více
Úprava zvěřiny kolektiv autorů
Popis knihy není zatím k dispozici. více