Vaříme z hub podobné
Ladislav Kovář
Prý až tři čtvrtiny českého národa holdují houbám - sbírají je a konzumují. A prý jsme nejhoubařštějším národem na světě. Je tedy přirozené, že v našem prostředí vzniklo téměř nedozírné množství receptů na přípravu jídel z hub. A to v celé škále jídelníčku - od předkrmů a polévek, přes hlavní jídla až po saláty, pomazánky a pochoutky v podobě hub naložených. Tato moderní houbařská kuchařka přináší 375 receptů úpravy našich domácích hub ve všech myslitelných kombinacích a variacích. A nejen hub nejznámějších a nejvíce sbíraných, ale i těch, které obvykle míjíme bez povšimnutí, protože netušíme, co je to za kulinářský skvost - ty byly zařazeny do obrazové přílohy. Krom receptářové části obsahuje tato knížka i spoustu praktických a ověřených zkušeností a cenných rad, jak houby v kuchyni zpracovat, v čem jsou rizika houbových jídel a nač si dát pozor, tak abychom si na voňavých delikatesách mohli zaručeně pochutnat.... celý text
Podobné knihy (13)
Houbařská kuchařka - úprava hub v době jejich sběru Jaroslav PodroužekPopis knihy není zatím k dispozici. více
Sto receptů z hub Miroslav Smotlacha
Houby a jejich konzervace, sušené, naložené, sterilované v tuku neb. vlastní šťávě a další formy zpracování, dále recepty na jejich úpravu. více
Houby na všechny způsoby Stanislava Koblihová
Kuchařka nabízí recepty na rozmanité úpravy hub - vařené, dušené, smažené či pečené pokrmy, bezmasé i s masem, saláty, pomazánky a konzervování. více
Houby v kuchyních světa Jiří Baier
Speciální kuchařka přináší recepty na úpravu méně známých hub u nás i v zahraničí. více
Houby v hrnci Miroslav Smotlacha
Soubor kuchařských předpisů na přípravu hlavních jídel, polévek a předkrmů z hub. více
Houby v kuchyni Miroslav Smotlacha
Houby mají významnou biologickou hodnotu, jsou výživné, dietní, štědře obohacují jídelníček a uplatňují se i jako koření. Jak je upravovat, radí tato příručka. Navazuje na starší knížku Fr. Smotlachy Houby v kuchyni. Opí... více
Houby v kuchyni Vladimír Chaloupka
Suchohřiby, křemenáče, čirůvky májovky, pečárky, holubinky, pýchavka obecná, penízovka sametová, špičky, lanýže - to jsou skutečné lahůdky pro studenou i teplou kuchyni. Z hub vykouzlíme výtečnou polévku, aromatickou om... více
Receptář – Celoroční průvodce houbaře Jiří Baier
Tato houbová kuchařka vychází jako doplňující publikace ke knize Celoroční průvodce houbaře. Jiří Baier v ní připravil více než 120 receptů z hub, které se dají sbírat během všech ročních období. Většina receptů je dopln... více
Houbařská kuchařka Miroslav Smotlacha
1.vydání, omyvatelná vazba, perokresby, barevné fotografie hub, mnoho receptů, podrobný úvod - vše o houbách. více
Kozlova houbařská kuchařka neznámý - neuveden
Stát se houbařem je snadné. Stane se jím každý, kdo vkročí do lesa a v trávě spatří první kousek. Sbírání je vášeň, práce i umění. Poctivý houbař nachodí kilometry, než objeví svá místa, která se mu odmění plným košíkem... více
Autorovy další knížky
2005 | Fóliovníky, skleníky, zahradní kryty |
2009 | Tajemství vody |
2003 | Nevyřešené otazníky evoluce |
2005 | Rok v zahradě |
2003 | Hrozí lidstvu katastrofy? |