Veľké tučné prekvapenie podobné
Nina Teicholz
Prečo maslo, mäso a syr patria do zdravého stravovania. Priekopnícka štúdia, ktorá odhaľuje ako desaťročia manipulatívnej vedy a politiky nespravodlivo démonizovali stravu s vysokým obsahom tukov - a pritom to mohla byť naša najzdravšia voľba. Za posledných 60 rokov nám tvrdili, že diéta s nízkym obsahom tukov nás chráni pred obezitou, cukrovkou a srdcovými ochoreniami. Aj napriek tomu, že väčšina z nás túto radu počúvla, postihol nás presný opak - epidémia obezity, cukrovky a s tým súvisiacich ďalších vážnych zdravotných problémov. Nedávne dôslednejšie vedecké práce prevrátili teórie z predchádzajúcich desaťročí naruby a presvedčivo preukázali, že sme sa červenému mäsu, plnotučnému mlieku, maslu, syru či vajciam vyhýbali celkom zbytočne. Po desaťročiach výčitiek teraz môžeme bez pocitov viny privítať tieto lahodné potraviny späť do nášho života.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2017 , PublixingOriginální název:
The Big Fat Surprise : Why Butter, Meat and Cheese Belong in a Healthy Diet, 2014
více info...
Podobné knihy (3)
Moučný mozek David PerlmutterKniha renomovaného neurologa otevírá téma, kterým se už léta zabývají vědecké studie, ale veřejnost o něm překvapivě stále nic neví: sacharidy škodí našemu mozku. A zdaleka nejde jen o rafinovaný cukr nebo přemíru sladko... více
Revoluce v opravdovém jídle: Radikální a udržitelný přístup ke zdravému stravování Sally-Ann Creed
PRŮVODCE STRAVOVÁNÍM I KUCHAŘKA PLNÁ LAHODNÝCH RECEPTŮ. Revoluce v opravdovém jídle nabízí návrat ke způsobu, jakým bychom měli jíst. Je to strava s nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem tuků a žádným cukrem. ... více
Jídlo na prvním místě Dallas Hartwig
Jídlo na prvním místě není řadová kniha o paleodietě, tohle je Melvilem pečlivě zvolený vstupní titul nabízející skutečnou životní změnu. Že nemáte tušení, co to je paleodieta? Všichni víme, že jídlo ovlivňuje kvalitu n... více