Hranice času přehled
Radek Sterakdary Starý (p)
Závěrečný díl epické fantasy série od youtubera Sterakdaryho. Aldolon se rozpadá, jeden svět za druhým mizí. Prorokovaný konec světa je tady. Zbývající přeživší se stáhli do temporálního města, kde plánují poslední odboj. Jak ale zvítězit nad tím, co se nedá porazit? Arila před třemi měsíci v Raalmě zaplatila obrovskou cenu za záchranu svých přátel a celého Aldolonu. A zatímco ostatní v sobě musí hledat vůli bojovat, ona se bez váhání vydává do bitvy o to nejdůležitější. Hranice Času jí ukáže v celé šíři její cestu a tvář skutečného hrdiny. Nofrana Hur.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hranice času. Přihlašte se a napište ho.
Poslední díl této série. Upřímně říkám, že druhý díl je moje srdcová záležitost, kterou žádný nepřekoná. A ani nyní se to nezměnilo. Příběh byl strhující, plný zvratů a nečekaných cest. Byla jsem v napětí, jak to celé dopadne. Viděla jsem ten nádherný konec, ale mělo mi být jasné, že tomu tak nebude. Ačkoliv jsem si myslela, že přesně vím, jak to dopadne, byla jsem naprosto mimo. Nejsem zklamaná, jak celá série skončila, ale je mi líto, že už je konec. Užila jsem si cestu Arily a jsem velmi ráda, že jsem se na ni vydala.
Co jiného dodat než... Nofrana Hur
Kniha se mi velice těžko hodnotí. Světem Aldoronu jsem uchvácen a jsem rád, že jsem mohl být jeho součástí. Ale i přes to mi v posledních dvou dílech série něco chybělo, jako by to už nebylo ono.... Přišlo mi tam až mnoho jakoby omáčky a takové furt dokola (Arila musí tohle a tohle a i přes to, že nechce, nebo nemůže, tak jí k tomu nějak dotlačíme)
Kniha je nabitá zajímavým dějem i myšlenku. Poslední stránky jsem s údivem přímo hltal. To se bohužel nedá ale říct o těch předešlích. Přišlo mi, že první třetina byla o ničem, v druhé se něco začalo dít a konec, ten byl naopak nejlepší z celé série.
Nofrana hur.
Sezona pomsty, Vyrytá znamení a další knižní novinky (47. týden)
17.11.2024
„Radši konec plný trápení než trápení bez konce.“
„I obyčejný člověk toho dokáže změnit mnoho, když se nepřestane snažit.“
„Někdy bylo mnohem lepší udělat krok do neznáma než stát zamyšleně na místě.“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Kniha Hranice času v seznamech
2021 | Stříbrné město |
2021 | Poslední hvězda |
2022 | Odkaz lidské mysli |
2022 | Stíny Citadely |
2023 | Odkaz lidské rasy |
(SPOILER) No, jak to celé uzavřít...? Doposud se mi nejvíce líbil druhý díl. Ostatní mi přišly takové nijaké a furt dokola. Poslední díl jsem si dala za cíl jen proto, abych věděla, jak to dopadne, když už jsem se na cestu s Arilou vydala. Zhruba třetina knihy byla opět o ničem. Prostě mě to nebavilo, ale kousla jsem se, že to dočtu. V druhé třetině už to bylo lepší, začalo se něco dít, nechyběla překvapení a nějaká akce, tato část mě bavila a už jsem neměla ten šílený pocit, že to byla úplná ztráta času. A konec? No, musím přiznat, že mě to trošku zklamalo, na druhou stranu je to asi poměrně zajímavé konec. V průběhu jsem si říkala, že to tak možná dopadne, ale taky jsem si říkala, že se třeba najde nějaký originální závěr. Trošku jsem i doufala, když se stalo to s Dolou, že tohle je to blbý a pak to skončí dobře. No, ono to vlastně celkem dobře skončilo, jen ne pro hrdiny knihy a pro nás čtenáře. Každopádně byl tento závěrečný díl trošku reparatem pro ten předchozí, takže hodnotím vcelku kladně