Pět sekyr poručíka Hamáčka přehled
Miloslav Švandrlík
Černí baroni série
Humoristický román pokračuje v líčení osudů jednoho z protagonistů slavných Černých baronů. Autor líčí vojenskou kariéru desátníka Hamáčka, který svou politickou aktivitou a vzorným plněním i těch nejnesmyslnějších úkolů získá hodnost poručíka. Použitím hantýrky, nadsázky a parodií socialistických hesel se Švandrlík snaží dát humoristický náboj hrdinově vojenské anabázi od služby v různých posádkách, přes PTP na Zelené hoře až po konečný odchod z armády. Teprve jako prodavač v Masně objeví poručík své skutečné schopnosti, které úročí nejen před listopadovou revolucí, ale zejména po ní. (www.mlp.cz)... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pět sekyr poručíka Hamáčka. Přihlašte se a napište ho.
Tak tohle bylo co? Tohle bylo hodně dobrý čtení. Zvlášť pro nás, kteří jsme to co? Kteří jsme to období zažili. A možná ještě něco podobného znovu zažijeme, neboť kdo seje fazole, sklízí větry.
Za mě takové zdlouhavé, popisné. Nějak mi tam chyběl větší spád. Asi to bylo tím, že tam byla ta komická figura jen jedna a zabírala hodně místa. Po čase se mi její komičnost omrzela. Chybí tam nahrávač/i na vtipné situace.
Kniha Pět sekyr poručíka Hamáčka v seznamech
2006 | Neuvěřitelné příhody žáků Kopyta a Mňouka 1 |
2009 | Draculův švagr |
1990 | Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky |
2004 | 100 nejlepších hororů |
1991 | Říkali mu Terazky |
Další díl ze série Černých baronů, kdy tentokrát je zaměřen na poručíka Hamáčka, jeho kariéru u armády, která ovšem navzdor jeho snahám a správnému politickému uvědomění byla u pomocných technických praporů až po nalezení té správné činnosti, ve které se skutečně našel. Vtipný pohled na dobu, která vůbec vtipná nebyla, ovšem Miroslav Švandrlík dokázal udělat legraci i z vážných situací.