Černý kocour přehled
Edgar Allan Poe
Výbor povídek spisovatele E. A. Poea: Jáma a kyvadlo, Zrádné srdce, Černý kocour, Skokan, Pád do Malströmu, Rukopis nalezený v lahvi, Podlouhlá bedna, Zlatý brouk, Odcizený dopis, Eleonora, Obchodník, Senzace s balónem.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černý kocour. Přihlašte se a napište ho.
Ak milujete Kinga - kráľa hororu, nemôžete si nezamilovať Poea - otca hororu. Černý kocour je jasným predchodcom Řbitova zvířátek (ďalšie podobnosti hľadajte sami). Nemám síce v obľube poéziu, takže ako básnik ma Poe neoslovuje, ale jeho poviedky sú jednoznačne moja krvná skupina.
Vybráno jako knížka k maturitě a nelituji. Povídky jako třeba Pád do Malstromu a Senzace s balónem mě nebavily. Zato Černý kocour, Jáma a kyvadlo, Skokan a Podlouhlá bedna mě zaujaly a skvěle se pamatují. Rozhodně u maturity se to bude hodit.
Kniha Černý kocour v seznamech
2011 | Povídky |
2009 | Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky |
2013 | Černý kocour a jiné hororové povídky |
1964 | Vraždy v ulici Morgue a jiné povídky |
Edgar Allan Poe je pro mě jeden z mála autorů, který ve svých knihách dokázal brilantně vylíčit znepokojivou atmosféru plnou tajemna a napětí, jež vás vtáhne přímo do děje a nepustí až do samého konce. Nechybí stísněné prostory, záhadné události a často i psychologický rozklad hlavního hrdiny. Ba co víc, Poe s vámi rozehraje komplikovanou hru, která vám nedá spát. Není totiž nad vlastní představivost!