České masné výrobky přehled
Václav Šedivý
Kniha obsahuje 253 receptur (norem) klasických českých uzenářských výrobků, členěných do obvyklých sortimentních skupin: - drobné masné výrobky (34 druhů) - měkké salámy (47) - trvanlivé masné výrobky (28) - speciální masné výrobky (42) - vařené masné výrobky (37) - pečené masné výrobky (4) - ostatní masné výrobky (14) - konzervy (47) V každé receptuře je uvedeno, z jakých surovin a přísad se výrobek míchá, jak jsou základní suroviny upraveny, do jakých obalů se plní dílo i jakou má mít výrobek hmotnost. Receptury jsou doplněny výrobními postupy. Dávkování surovin a přísad je rozepsáno pro výrobu 100 kg hotového vychlazeného výrobku. Vyhledávání receptur v knize usnadňují abecední a jmenný rejstřík. V závěru knihy naleznete i matematické postupy, používané při přepočtech receptur na konkrétní vyráběné množství výrobku.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize České masné výrobky. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha České masné výrobky v seznamech
v Knihotéce | 1x |
v Chystám se číst | 2x |
v Chci si koupit | 4x |
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2014 | České masné výrobky |
2003 | Slovenské masné výrobky |
1985 | Moderní láska a sexualita, manželství a rodina |
1988 | Lidé, alkohol, drogy |
2017 | Technologické výpočty pro řezníky a uzenáře |