Chuťový místopis přehled
Marie Úlehlová-Tilschová
Publikace o české, moravské a slovenské lidové kuchyni, doplněná národopisnou charakteristikou jednotlivých oblastí. Svým způsobem neobvyklý soupis receptů na starobylé pokrmy z Prahy a Podbrdí, Polabí a středních Čech, Podkrkonoší, Plzeňska, Chodska a Pošumaví, Blat, Českomoravské vrchoviny, Brna a okolí, Hané, Valašska, Slovácka aSlovenska. Každá jednotlivá část je doprovázena úvodem o místních obyčejích. Předpisová část obsahuje řadu receptů na nejrozmanitější lidová jídla, polévky, přípravu masa, pečiva a moučníků... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Chuťový místopis. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (1)
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Chuťový místopis v seznamech
v Přečtených | 5x |
v Knihotéce | 7x |
v Chystám se číst | 2x |
v Chci si koupit | 1x |
Štítky knihy
národní jídla etnografie, národopis zvyky a obyčeje česká kuchyně kuchařské recepty krajové, regionální receptyAutorovy další knížky
1945 | Česká strava lidová |
2000 | Staročeská kuchařka |
1959 | Rok v české kuchyni |
1970 | Chuťový místopis |
1957 | Vaříme účelně pro zdravé i nemocné |
Velmi povedená kuchařka, staročeských pokrmů z různých koutů naší republiky se skvělým povídáním o příslušném kraji a jeho specialitách, proložená starými básničkami a fotografiemi