Chuťový místopis podobné
Marie Úlehlová-Tilschová
Publikace o české, moravské a slovenské lidové kuchyni, doplněná národopisnou charakteristikou jednotlivých oblastí. Svým způsobem neobvyklý soupis receptů na starobylé pokrmy z Prahy a Podbrdí, Polabí a středních Čech, Podkrkonoší, Plzeňska, Chodska a Pošumaví, Blat, Českomoravské vrchoviny, Brna a okolí, Hané, Valašska, Slovácka aSlovenska. Každá jednotlivá část je doprovázena úvodem o místních obyčejích. Předpisová část obsahuje řadu receptů na nejrozmanitější lidová jídla, polévky, přípravu masa, pečiva a moučníků... celý text
Podobné knihy (1)
Kuchyně a stůl našich předků Zikmund WinterKulturněhistorická kniha přibližuje staročeskou kuchyni a přináší řadu zajímavých informací z domácností našich předků. Neobsahuje pouze návody a recepty pro dny všední a sváteční, ale popisuje například také to, jak má ... více
Štítky knihy
národní jídla etnografie, národopis zvyky a obyčeje česká kuchyně kuchařské recepty krajové, regionální recepty
Autorovy další knížky
1945 | Česká strava lidová |
2000 | Staročeská kuchařka |
1959 | Rok v české kuchyni |
1970 | Chuťový místopis |
1957 | Vaříme účelně pro zdravé i nemocné |