Na dvore z tŕňov a ruží přehled
Sarah J. Maas
Dvůr trnů a růží / Na dvore z tŕňov a ruží série
Keď devätnásťročná lovkyňa Feyre zabije v lese vlka, na prah jej domu dorazí nebezpečný netvor, ktorý sa dožaduje odplaty. Feyre sa razom ocitá uprostred zákernej čarovnej krajiny, ktorú pozná len z rozprávok a legiend. Až tam zistí, že jej uchvatiteľ nie je žiadny netvor, ale príslušník rasy smrteľne nebezpečných a nesmrteľných férov, ktorí kedysi vládli celému svetu. A volá sa Tamlin. Na jeho panstve si postupne uvedomuje, že ľadová nevraživosť, ktorú k nemu pociťovala, sa premieňa na spaľujúcu vášeň, čo pohlcuje všetky klamstvá a výstrahy o prekrásnom, no nebezpečnom svete férov. Férsku krajinu však zahaľuje prastarý zlovestný tieň. Feyre musí objaviť spôsob, ako ho zastaviť... inak má na svedomí Tamlina a celú férsku rasu.... celý text
Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: 2017 , Slovart (SK)Originální název:
A Court of Thorns and Roses, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na dvore z tŕňov a ruží. Přihlašte se a napište ho.
Četla jsem, že je to skvělé čtení a rozhodně přečtení 1. dílu naplnilo mé očekávání. Dlouho jsem sérii odkládala a čekala na správnou chvíli a jsem nadšená.
Dlouho jsem tuto sérii odkládala. Vždycky čekám na nějakou chodbou chvíli, protože Sarah mám jako autorku moc ráda a těžko se mi loučí s jejími knihami. Ale nemohla jsem to odkládat věčně a tak jsem se do toho v předvánoční atmosféře pustila a za víkend jsem knihu měla přečtenou. A musím říct, že opět autorka nezklamala. Někdy mám problém se začátky knih, kdy trvá rozjezd a napojení na děj. Tady jsem do toho vlítla hned a bavilo mě to od začátku do konce. Nemohu jinak, než pět hvězd a těším se na další díl.
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
Zkouška ohněm, Teorie lásky a další knižní novinky (35. týden)
25.08.2024
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Protože mě tvá lidská radost fascinuje - to jak věci prožíváš, v krátkém čase, který ti byl určen na tomto světě, tak prudce a hluboce a vše najednou, je úchvatné. (Tamlin k Feyre)“
„"Zůstaň s vladařem, lidská ženo."“
Kniha Na dvore z tŕňov a ruží v seznamech
v Přečtených | 6 595x |
v Knihotéce | 1 459x |
v Chystám se číst | 1 540x |
2015 | Skleněný trůn |
2016 | Dvůr trnů a růží |
2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
2016 | Královna stínů |
2020 | Rod země a krve |
Že začátku mě příběh moc nebral.Byl hodně chaotický a nepřehledný,ale postupem mě zaujal.A poslední třetina byla skvělá,tak snad i pokračování bude na stejné úrovni.Jak je vidět na hodnocení tady ,100 lidí,100 chutí aneb nejde se zavděčit každému