Hvězdy jako prach přehled

Hvězdy jako prach
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21728/bmid_hvezdy-jako-prach-Tv7-21728.jpg 4 183 183

Další samostatný příběh volně navazující na úspěšnou sérii románů Nadace, jehož tématem je boj proti tyranii ve vesmíru. Na jedné z planet vznikne tyranská diktatura, která si postupně podmaňuje planety ostatní. Jejich obyvatelé se rozhodnou proti usurpátorům bojovat a nakonec je jejich snaha korunována úspěchem.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , AF 167

The Stars Like Dust, 1951

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hvězdy jako prach. Přihlašte se a napište ho.

_jukL
17.09.2024 3 z 5

Tohle je takový oříšek. Asimov psát umí a Hvězdy jako prach je dobře napsaná kniha nějakým způsobem rozvíjející Nadační vesmír. Na druhou stranu, zápletka knihy je tentokrát poměrně jednoduchá, řeklo by se až banální. Moc tomu nepomáhá ani dost podivně vyznívající závěr s nepříliš důveryhodným/logickým vyvrcholením. Doplněn je akorát o docela ´oči v sloup´ asimovskou romantiku, která je vysloveně jak z dětských knížek, tohle Asimov prostě moc neuměl a naštěstí s tím časem víceméně přestal (nebo aspoň v této naivní podobě).

V kostce - je to takové lehce čtivé scifi, nějakou kvalitu bezespory má, ale na Asimova má člověk přeci jen vyšší nároky a ty tu jednoduše uspokojit nelze.

Palorizek85
03.05.2024 5 z 5

Klasické Asimovské sci-fi v poněkud odlehčenější verzi.

Lolila
18.03.2024 5 z 5

Ďalšie výborné čítanie zo sveta sci-fi.

Knižní novinky (10. - 18. dubna)

09.04.2013

Kniha Hvězdy jako prach v seznamech

Isaac Asimov
americká, 1920 - 1992