Hotýlek přehled
Alena Mornštajnová
Střídají se režimy, střídají se hosté, něco se ale nemění Hotel – vlastně spíš hodinový hotýlek – který pan Leopold Mánes založil v dobách první republiky, nabízel párům potěšení a rozkoš i za protektorátu a dál fungoval také poté, co ho znárodnili komunisté. V šedesátých letech přebírá vedení Václav, vnuk původního majitele, muž bez jasných názorů i charakteru, který obratně proplouvá komunistickým režimem a stále drží rodinný podnik pohromadě. To má však zničující vliv na vztahy v rodině i na životy lidí, kteří se ocitnou v jeho blízkosti.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hotýlek. Přihlašte se a napište ho.

Kniha je zajímavá ale někdy příběh se odehrává po dnech jindy poskočil o několik hodně let do předu jindy se vrátí v čase. Zajímá mě co byla fikce a co je podle skutečnosti příběh se klidně mohl stát i tak celý jak je napsán záleží na každém čemu chcete věřit.

První knížka od Mornštajnové a asi i poslední. Příběh jedné rodiny napříč generacemi. Nic zajímavého, nic zabaveného ke čtení. Tento styl psaní není můj šálek kávy.
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)
02.09.2024
100 nejčtenějších knih roku 2022
27.12.2022
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Bydlet v sousedství dobrých přátel usnadní člověku život.“
„Osamělý a nepříliš schopný, ale milující rodič je pro děti lepší než dětský domov.“
„Dostatečná vzdálenost dobré vztahy jen podpoří.“
Kniha Hotýlek v seznamech
v Přečtených | 8 134x |
ve Čtenářské výzvě | 1 848x |
v Mé knihovně | 1 146x |
v Chystám se číst | 1 142x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
láska smrt česká literatura Československo tajemství komunismus radost smutek prarodiče rozhlasové zpracování rodinné ságyAutorovy další knížky
2017 | ![]() |
2019 | ![]() |
2021 | ![]() |
2023 | ![]() |
2017 | ![]() |
Tato byla poslední, která mi chyběla, abych měla přečtenou tvorbu od autorky pro dospělé, komplet. A musím jen říct, že paní Morštajnová prostě umí! Knížka se četla sama.
Znovu mi kniha připomněla fakt, že zloba, závist, podlost a nepřejícnost člověka sežerou zevnitř a nikdy nepřenesou kýženou úlevu.