Ignis fatuus přehled
Petra Klabouchová
V zakázaném území kolem šumavské řeky Křemelná se koncem sedmdesátých let začíná probouzet k životu dávná legenda. Pohraniční stráž zde stále častěji hlásí výskyt neznámých světelných jevů. Roste podezření na možné nepřátelské plány ze strany Západu. A krajem se opět šíří odvěké pověsti o bludičkách a beztělcích. Do míst, jež byla po desetiletí nepřístupná, je vyslána vědecká výprava, která má záhadná zjevení prozkoumat. Vědci věří, že najdou rozumné vysvětlení, ale možná právě oni uprostřed šumavských slatí o rozum přijdou. Je za vším jen únava a přírodní jevy, nebo si tu s nimi opravdu něco dávného hraje na kočku a myš? Každý z nich si v duši nese minulost svou i svých předků a zdejší kraj nezapomíná. Tentokrát se bude mstít sama Šumava.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ignis fatuus. Přihlašte se a napište ho.
![KajkaRych KajkaRych](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/444877/m_kajka2rvv-657caafc66a1b.jpg?v=1702669052)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tak odteď vnímám Šumavu, její hluboké lesy a rašeliniště zase jinak - jako místo plné temných legend, válečných, poválečných a socialistických ran, které jsou stále otevřené a křičí bolestí. Nejsou zapomenuty, nikdy nebudou. S děsivou a tíživou atmosférou putuje čtenář společně s expedicí zkoumající paranormální jevy temnou Šumavou, navštěvují různé známé i méně známé lokality, které jsou protkané legendami, babskými povídačkami i bolavou historií. Ty se proplétají celým příběhem a přímo ovlivňují fyzično a psychično jednotlivých postav. Děj doplňují vyšetřovací spisy podávající informace o tradujících se příbězích, báchorkách i historických faktech. Od děsivého, napínavého a ponurého příběhu z okolí řeky Křemelné v pohraničí jsem se nedokázala odtrhnout a občas mi z úzkostné mlhy s tisíci očima nebo z drsných výjevů bylo těžko i fyzicky. Nu, na Šumavu teď asi chvíli nepojedu :D
100 nejčtenějších knih roku 2024
27.12.2024
10 nejčtenějších knih (září)
15.09.2024
50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2024)
02.09.2024
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Ignis fatuus v seznamech
v Přečtených | 1 152x |
v Mé knihovně | 265x |
mýty a legendy Šumava pověsti česká literatura horory pohraničí mysteriózní, mystéria české pověsti české hororyAutorovy další knížky
2023 | ![]() |
2021 | ![]() |
2024 | ![]() |
2020 | ![]() |
2019 | ![]() |
Tak toto bylo pro mne obrovské zklamání-těšila jsem se na příběh ze Šumavy i když hororový-
ale tak podivný děj jsem ještě nikdy nečetla.Moc jsem se snažila ,ale knihu jsem nedočetla.
V každé knize jsem našla vždy něco ,co jsem mohla hodnotit, alespoň jednou hvězdičkou ,ale tady jsem opravdu nemohla.Takováto literatura není pro mne,své čtenáře, jak je vidno si našla.