Karneval zvířat přehled

Karneval zvířat
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534056/bmid_karneval-zvirat-65edb339ab07e.png 4 149 149

Ponožky, pyžamo, smokink, rum. To všechno si musí zabalit houslista českého symfonického orchestru, když vyrazí na zahraniční zájezd po koncertních síních. A přidat k tomu notnou dávku trpělivosti, aby se dovedl tísnit v autobusu i v hotelových pokojích, přežil všechny zastávky na benzinkách rádoby vtipné požadavky kolegů. Houslista Evžen je navíc dobrák od kosti a svým spoluhráčům vychází vstříc prakticky ve všem: ať už potřebují uvolnit hotelový pokoj pro milostná dostaveníčka, nebo chtějí půjčit peníze. K tomu se zamiloval do flétnistky a netuší, jak jí své city vyjevit. Zuzana Dostálová ve svém novém románu dává posluchačům nahlédnout do zákulisí orchestru a odhaluje, že poslové výsostného umění často nemají na růžích ustláno. Živit se kulturou není žádný med.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karneval zvířat. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (46)

Janina2609
14.08.2024 4 z 5

"Protože být muzikantem v Čechách je jeden z nejtěžších údělů. Neustálý strach, co bude zítra, a přitom tak velká a neuchopitelná láska, která se nedá jen tak opustit. Hořké břemeno, ale nejhezčí ze všech. Svět, kde hrdost ustupuje potřebě přežít."

Tak trochu smutná road movie, která zdařile staví proti sobě světový věhlas filharmoniků, v Čechách nedoceněný, a v důsledku a proti tomu jejich mnohdy existenční potíže a nejistotu.
Čtivé, příjemné.

Miru79
29.07.2024 5 z 5

Ze začátku to bylo tak pomalé a z mého pohledu nezáživné, že jsem byla zklamaná po zážitku Soběstačného. Ale pokud tomu dáte šanci číst dále, tak Vás to pohltí a žijete s celou skupinou muzikantů. Poznat jiné životy a jiné hodnoty....a pak...naše realita, kterou si prošel každý. Ano, hodnocení bude asi nižší, ale klobouk dolů paní Spisovatelce, je skvělá a zase zážitek.


Audrina
08.07.2024 5 z 5

S autorkou jsem se setkala již v knize Soběstačný, byla jsem tedy zvědavá i na tento příběh. Jednalo se o zajímavý vhled do života umělců a předvším jejich nedocenění.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

Ale člověk přece musí někam patřit. Nebo se alespoň někam vracet.


Ti odvážnější odjeli za lepším, a ti, co odjet nemohli, zůstali, aby jim bylo dennodenně připomínáno, že kultura je až na posledním místě.


Samota mu chybí, a přitom je jí tolik.


Kniha Karneval zvířat v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených192x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených3x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit26x
v dalších seznamech1x