Královna stínů přehled
Sarah J. Maas
Skleněný trůn / Trón zo skla série
Ztratila všechny, které milovala. Celaena Sardothien se vrací zpátky do říše a jediné, po čem touží, je pomsta. Brzy si ovšem uvědomí, že ve hře je mnohem víc – musí osvobodit prince Doriana, kterého pomocí magie ovládá král ze skleněného hradu. Musí zjistit příčinu královy moci! Ale hlavně nesmí zklamat svůj lid, který do ní vložil veškeré naděje.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2024 , CooBooOriginální název:
Queen of Shadows, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Královna stínů. Přihlašte se a napište ho.
Asi se budu opakovat, ale tenhle díl mě zatím bavil nejvíc. S každým přibývajícím dílem je děj propracovanější, akčnější a vybarvují se vztahy mezi postavami.
Mile mě překvapila Manon, i když její dějová linka mě tolik nebere.
Za to Rowan je stále lepší a lepší.
A tak jedeme dál...
Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)
29.09.2024
10 právě čtených knih podle uživatelů Databáze (prosinec)
15.12.2016
Žebříček nejprodávanějších eknih (listopad)
04.12.2016
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
„Nečekám, že mi budeš důvěřovat. Nečekám ani, že mě budeš milovat. (Arobynn)“
„Pro mě jsou zrůdy všichni. (Aelin)“
„Pověz mi, co mám udělat, abych všechno odčinil. Nařiď mi, abych se plazil po žhavém uhlí, abych spal na lůžku z hřebů, abych rozřezal vlastní maso. Řekni slovo a já to vykonám. Nech mě ale, abych o tebe pečoval jako kdysi, předtím… předtím, než mi šílenství otrávilo srdce. Trestej mě, muč mě, znič mě, ale dovol mi, abych ti pomohl. Udělej pro mě tuto maličkost - a já ti položím k nohám celý svět. (Arobynn)“
Více citátů z knihy najdete u autora.
Ocenění knihy (1)
2015 -
Goodreads Choice Awards
(Best Young Adult Fantasy)
Kniha Královna stínů v seznamech
v Přečtených | 4 282x |
v Knihotéce | 1 113x |
pro dívky víly, rusalky pro dospívající mládež (young adult)
2015 | Skleněný trůn |
2016 | Dvůr trnů a růží |
2017 | Dvůr mlhy a hněvu |
2016 | Královna stínů |
2020 | Rod země a krve |
No jo, tak tady se nedalo odtrhnout od čtení, jak jsem si myslela. Po předchozím dílu byl tenhle zase moc dobrý. I čarodějnice se zlepšily. No jsem hodně zvědavá na pokračování.