Krvavé ostří přehled

Krvavé ostří
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540562/bmid_krvave-ostri.jpg 5 1690 1690

Staňte se svědky vzestupu a pádu Celaeny Sardothien coby adarlanského zabijáka! Nové vydání s ořízkou. Celaena Sardothien je nejobávanějším zabijákem celého Adarlanu, ale jako obyvatelka Tvrze vrahů musí bezvýhradně poslouchat svého pána Arobynna Hamela. Aby prokázala a prověřila své schopnosti, je nucena se vydat na několik odvážných misí. Ocitne se tak na vzdálených ostrovech, uprostřed nemilosrdné pouště i na výpravě za osvobozením otroků. Ne vždy ale jedná v souladu s Arobynnovými příkazy a za to by mohla zaplatit vlastním životem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo

The Assassin's Blade, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Krvavé ostří. Přihlašte se a napište ho.

Kleio
22.10.2024 4 z 5

Nejspíš se nenajde konsenzus, v jakém pořadí Krvavé ostří číst. Osobně doporučuji jím jako prequelem k hlavní sérii začít. Postupovala jsem teď stejně, i když jsem kdysi už první díl četla. Jak jsem se jím ale prokousávala nedávno znovu, všímala jsem si díky znalosti povídek nejrůznějších detailů a odkazů (třeba proč hlavní hrdinka tak často opakuje mantru "Jmenuji se Celaena Sardothien a nebudu se bát") a celkově dávají mnohé dějové souvislosti větší smysl. Upřímně si taky nejsem jistá, jestli bych k povídkám našla motivaci v situaci, kdy by byl primární příběh v plném proudu a mě by zajímalo hlavně to, co se se bude dít dál.

Samotné povídky z doby, kdy byla Celaena nejobávanějším zabijákem celého Adarlanu, byly všechny povedené, ale vyzdvihuji hlavně sekvenci z Rudé pouště, která rozvedla relativně samostatný příběh a dokázala překvapit i dojmout. Poslední dvě povídky se pak dají vnímat jako jeden celek a romantická linka, která jimi prostupuje, je celkem zdařilá. Přestože už třeba předem tušíte, co se na jejím konci stane, dokáže i tak značně utkvět v paměti. Co je nicméně důležité mít během čtení na paměti je, že Celaena se většinu knihy chová opravdu dost nabubřele a nesnesitelně a mnohé situace řeší úsměvně až naivně. Dá se to pochopit vzhledem k jejímu věku, ale trochu pak trpí její titul přední nájemné vražedkyně.

Elenleb
11.10.2024 3 z 5

Četla jsem po druhém dílu a nevím, asi jsem prozatím kouzlu světa Skleněného trůnu nepropadla. První povídka mě nebavila vůbec, druhá byla o chlup lepší. Nakonec to vylepšily poslední dvě. Ale i tak jsem se musela do čtení dost nutit.

Janevl
14.09.2024 5 z 5

Tato knížka je opět úžasná, i když vyšla jako poslední zasvěcuje čtenáře do doby kdy Calaena,byla ještě zabijákem z Adarlanu.

Sejdeme se u jezera, Odvážná rozhodnutí a další knižní novinky (37. týden)

08.09.2024

Knižní novinky (11. týden)

13.03.2022

Lepší jít do hrobu otupělá a omámená než s prosbami o milost. (Celaena Sardothien)

Možná jsi nejlepší, Sardothien, ale vždy se najde někdo, kdo čeká na tvou chybu. (Rolfe)

Podle mě jsi však zanechala v Anselině srdci hlubokou stopu. Ušetřila jsi ji a vrátila jí otcův meč. Na to hned tak nezapomene. A možná, až se opět pokusí získat zpět svůj titul, vzpomene si na vražedkyni ze severu a na milosrdenství, které jsi jí prokázala, a pokusí se za sebou tentokrát zanechat méně mrtvých. (Němý mistr k Celaeně)

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Krvavé ostří v seznamech

v Přečtených2 422x