Krvavé ostří

Krvavé ostří
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540562/bmid_krvave-ostri.jpg 5 1659 1659

Staňte se svědky vzestupu a pádu Celaeny Sardothien coby adarlanského zabijáka! Nové vydání s ořízkou. Celaena Sardothien je nejobávanějším zabijákem celého Adarlanu, ale jako obyvatelka Tvrze vrahů musí bezvýhradně poslouchat svého pána Arobynna Hamela. Aby prokázala a prověřila své schopnosti, je nucena se vydat na několik odvážných misí. Ocitne se tak na vzdálených ostrovech, uprostřed nemilosrdné pouště i na výpravě za osvobozením otroků. Ne vždy ale jedná v souladu s Arobynnovými příkazy a za to by mohla zaplatit vlastním životem.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The Assassin's Blade, 2014


více info...

Přidat komentář

Janevl
14.09.2024 5 z 5

Tato knížka je opět úžasná, i když vyšla jako poslední zasvěcuje čtenáře do doby kdy Calaena,byla ještě zabijákem z Adarlanu.

Monybook
06.09.2024 5 z 5

I když jsem věděla, jak to skončí, stejně jsem Samovi fandila...Tato knížka je takovou třešničkou na dortu pro fanoušky Maasové. Mám sto chutí si opět přečíst první díl.


katee21
06.09.2024 5 z 5

Hned na začátek musím říct, že jsem udělala chybu, když jsem knihu četla až po prvním díle a ne jako první. První díl by mi tak dával daleko větší smysl a celé to tak do sebe lépe zapadlo.

Kniha šlape od začátku do konce a i když jsem kvůli prvního dílu věděla jak to dopadne, hltala jsem každou stranu.
Děj šlape od začátku do konce a já se nemůžu dočkat co zbytek příběhu přinese.

Anežka173
21.08.2024 4 z 5

tato kniha obsahuje kratší příběhy, kde získáme odpovědi na otázky, co se Calenina života odehrávající se před originální sérií týče. Děj byl svižný a celá kniha se hezky četla. Navíc se konečně dozvíme, jak to bylo se Samem a co se tam stalo, což byl důvod, proč jsem knihu na konec celé série přečetla.

stejfina
13.08.2024 3 z 5

(SPOILER) V první řadě, je potřeba podotknout, že jsem knihu četla jako třetí v pořadí, tak jak to doporučuje sama autorka. I když mě mnozí přesvědčovali, ať ji přečtu jako první, jsem ráda, že jsem neuposlechla. Jako třetí v pořadí mi opravdu sedla. Čtenář tam postupně nachází easter eggy a zároveň se tvoří podhoubí pro nový děj.

Obecně nejsem fanoušek povídek a to se odrazilo při mém čtení této knihy. Jednotlivé části byly skvělé, nicméně mi vždy trvalo se do ''nového'' příběhu začíst. Jednoznačně musím vyzdvihnout část odehrávající se v poušti a budování vztahu mezi Celaenou a Samem.

Jedním z důvodů proč jsem ráda, že jsem četla knihu jako třetí v pořadí je ten, že spoiler o Samovo osudu, pro mě byl útěchou. Kdybych o tom nevěděla asi by mě to totálně rozložilo. Dalším důvodem je to, že tam zazněla spousta nových informací, například bylo dáno na jisto, kdo stál za zradou Sama a Celaeny, což jsem ráda, že jsem doposud mohla jen tušit. A tím hlavním důvodem je samozřejmě vývoj stylu psaní samotné autorky, kdybych se měla po tomto povedeném dílu začíst do prvního dílu série, asi bych to nikdy nedočetla. Protože opět u tohoto dílu vidíme kus cesty, který Sarah ušla a posunula se spisovatelsky o krok dál.

Járinečka
08.08.2024 4 z 5

Tahle kniha byla také dokonalá, ten konec mě doopravdy rozbrečel a byla celkem hodně taková emotivní .

Snapeova
04.08.2024 5 z 5

Jsem ráda, že mám rádce, kteří mají celou sérii již načtenou. Díky nim jsem tuto knihu četla před Královnou stínů a byla to nejlepší volba. Královna na Ostří hezky navazuje a v následných dílech potkáváme postavy, s kterými jsme se mohli v Ostří seznámit, takže už k nim máme nějaký vztah a víme, co jsou zač.
Čekala jsem klasickou knihu povídek, což tohle není. Spíš je to díl, jehož části se odehrávají na hodně rozličných místech. Hlavní postava je tady hodně mladá, takže trochu víc nesnesitelná, ale aspoň je na tom vidět, jak se v dalších letech hodně vyvíjí. Bavilo mně to a jsem ráda, že jsem se mohla více dozvědět o minulosti a o postavách, které jsou klíčové pro další děj.

dzejkbeltygros
31.07.2024 4 z 5

Četla jsem až po přečtení celého Skleněného trůnu, ale vidím tu doporučení číst po třetí knize, což si myslím, že je asi mnohem lepší, protože po tolika stránkách už si člověk spoustu věcí nepamatuje. Povídky byly super doplněním celé série. Četlo se to skoro samo. Arobynn se nám pěkně zprotivil, Sama jsme si tak trochu zamilovali a Celaena byla občas na ranu. Ale jak už tu někdo psal, tak se mi moc líbí její vývoj.

adela9782
28.07.2024 5 z 5

Krásné doplnění série a rozšíření různých maličkostí. Po roce se skleněným trůnem to byla pěkná třešnička na dortu :)

Roux
16.06.2024 4 z 5

Co jiného říct než: Spoustu věcí to vysvětluje.

Pěkné doplnění série.

zuzmi39
15.06.2024 4 z 5

Tyto povídky jsou rozhodně výborným obohacením celé série Skleněný trůn a každému, kdo váhá s jejich přečtením, doporučuji se do nich pustit. Krásně vyjasňují spoustu věcí, které se dějí nebo jsou zmíněny v hlavní sérii. Zároveň je zde možnost poznat některé postavy do větší hloubky, než nám to nabízí další knihy. První dvě povídky byly možná trochu slabší, ale kniha jako celek byla výborná, hlavně její konec (u toho nezůstane oko suché).
Jak již zmiňují některé komentáře, Celaena je chvílemi opravdu na facku a chová se jako spratek. O to lepší je ale v dalších dílech vidět, jak se jako charakter vyvíjí a dospívá. Už se těším na další díly.

Yila
03.06.2024 5 z 5

Povídky jsem četla po třetím dílu ságy jak mi bylo doporučeno a řekla bych, že to bylo cca ideální. Možná před třetí knihou by to bylo taky ok, ale takto se mi líbilo, že se to odkazovalo na nějaké části z minulosti Celeany, o kterých už v sáze víme. Jinak samotné povídky nebyly špatné, ikdyž první dvě mi přišli slabší, ale poté jsem si již na mladší Celeanu zvykla a povídky se stali zajímavějšími. Musím říct, že mi je mi mnohem sympatější starší Celeana ze ságy, než v povídkách, kde je poměrně dost namyšlená, což mě v některých scénách obtěžovalo, ale o to víc se mi líbí v samotné sáze, kde už povyrostla. Poslední povídka už byla předvídatelná, ale i přesto jsem si ji užila.

Holubka
17.05.2024 3 z 5

Po krvavém ostří jsem sáhla, protože sehnat první díl této série není taková sranda jak jsem si myslela. A jsem za to ráda. Tady jsem poznala rozmazlenou, namyšlenou Celaenu, která si o sobě myslela, že je Terminátor. Její věk a její pověst mi k sobě prostě neseděli. Chápu jedná se o YA ale i tak. Prohlašuje o sobě že je nejlepší z nejlepších, ale hloupá je docela dost. Na druhou stranu k jejímu chování a přemýšlení mi věk seděl dokonale.
Co se týče samotných povídek ty mě bavily a jsem ráda, že jsem se na ně vrhla před sérii a mohla se s tímto světem seznámit s předstihem.
Jsem teď opravdu zvědavá jakou Celaenu dostanu v prvním díle série. Tahle mě občas štvala.

Knižnípauza
05.05.2024 5 z 5

Na tuhle knihu povídek jsem byla hodně zvědavá, protože většinou mám problém s tímto typem doplňkových knih v sériích. Ale předčila mé očekávání.

Další potíž pro mě bylo rozhodnout se, kam v sérii knihu zařadit. Na internetu máte nepřeberné množství návodů jak sérii číst, ale popravdě...čím víc toho budete hledat tím víc zmatení budete.
Myslím si, že lidi pořadí série až moc hrotí. Po přečtení můžu říct, že pokud si knihu přečtete jako úplně první, nic tím nezkazíte. Já ji četla jako 3 v pořadí a jsem za to ráda. Hezky mě to navnadilo na další děj a zároveň mi došlo hodně věcí o Celeaně. Rozhodně nedoporučuji ji nevynechat, díky tomu by vám v budoucnu mohlo ujít hodně detailů v dalších knihách - a to by byla škoda, věřte mi. Díky této knize budete následující děj v sérii mnohem intenzivněji prožívat.

Ale zpátky k příběhu. Bylo to boží. Čtivé. Dramatické. Vtipné. Srdcervoucí. Je pravda že Celeana je zde vzhledem k jejímu věku trochu spratek, ale to se ji dalo odpustit. Díky této knize budete určité postavy nenávidět ještě o kapku víc než normálně a některé milovat víc než by jste kdy mysleli.
V knize bylo hodně akce, romantiky i trochu humoru. Už od začátku byla kniha neskutečně čtivá.
Nicméně po dočtení jsem měla jen oči pro pláč. Bože, konec knihy mě zničil. Ale i přesto nelituji ani jedné stránky. Všem doporučuji.

Tereza.Fait
27.04.2024 5 z 5

Cetla jsem ji jako ctvrtou a mrzi me, ze jsem ji necetla jako prvni… ale chapu, proc je doporucovana jako ctvrta, dost veci osvětluje pak v te pate knize.
Je to srdcebol, ale vazne krasny cteni! Moje oblibena serie!

Peťulka3
22.04.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem přečetla jako první ze série a rozhodně nelituju. Všechny povídky mě bavily a musím říct, že mě to hodně nalákalo na celou sérii, která mě teď čeká.

AnnaBa
16.04.2024 5 z 5

Jsou dvě různá doporučení, kdy Krvavé Ostří číst - buď před prvním dílem a nebo po třetím. Já si zvolila přečíst až s odstupem po přečtení celé série a hezky mi to doplnilo odpovědi na určité otázky. Také to byl krásný návrat do světa Skleněného trůnu, že mám chuť si dát rereading. Doporučuji tuto knihu nevynechat.

Patrochilles
01.04.2024 2 z 5

Tohle byla moje první kniha ze série ToG a přišla mi, popravdě, dost slabá. Možná je problém v knize, možná je problém ve mně a pořadí, ve kterém jsem se rozhodla sérii číst. Ani jedna z povídek mě moc nenadchnula a žádná z postav mě extra nebavila. Ale uvidím, až budu číst další knihy. Třeba se moje hodnocení zlepší :(

Ivushaak
21.03.2024 3 z 5

Tohle byla zatím asi nejslabší kniha od Maasové, kterou jsem četla. Povídky jsem spíše jen prolítla abych byla v obraze. Za přečtení rozhodně stojí poslední z nich, která nám hodně poví o minulosti Calaeny a také vykreslí par důležitých postav, nakonec i slzička ukápla :D
2,5 *

adedisek3216
21.02.2024 3 z 5

Upřímně, úplně mě to nebavilo. Jako jo, bylo fajn se dozvědět něco o minulosti a příbězích na které bylo v hlavní sérii poukazováno, ale nebylo to tak dobré. Možná je to tím že nemám prostě rád Celaenu a příběh mi vždy tahali ostatní postavy.