Medveď přehled

Medveď
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/264450/bmid_medved-264450.jpg 3 29 29

Je to príbeh jednak o starom, neporaziteľnom medveďovi, jednak o chlapcovi, ktorý si postupne uvedomuje, že legenda o medveďovi skrýva v sebe aj hlbší zmysel a že postupujúca civilizácia ničí nielen panenskú divočinu, ale bezhlavo premrháva aj svoje najlepšie dedičstvo.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Medveď. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

Vera Silent
30.09.2023 4 z 5

Me se medved celkem libil, ale spise co se atmosfery tyka. Je to druh divociny, ktera uz asi neexistuje a tak je skvele, ze to nekdo stihnul zachytit na papir. Musim ale ubrat hvezdicku za zprostredkovani vyznamu, ten jsem tedy zachytila jen dost povrchne a musela ho poguglit. Je to moc rychle ukoncene a moc poeticky zplacane, radsi jsem byla o strankach drive v lese.

Adigiotto
28.01.2023 3 z 5

Faulknerov zložitý jazyk vyžaduje od vás absolútnu sústredenosť. Žiarlivo si pýta vašu obmedzenú pozornosť, nestrpí nikoho a nič okrem vás a knihy. Čítať a počúvať hudbu zároveň je nemožné. Vziať si knihu do električky - zabudnite. Ste len vy, osamelý čitateľ, a kniha. Ako je len lovec a medveď.
Pri mojej výprave za medveďom som sa stratil v záplave dlhých súvetí plných náznakov a symboliky. Neposkytli mi prepotrebnú orientáciu v neznámom prostredí. Zablúdil som v hustom lese, ktorý sa premenil v labyrint. Cítil som, že medveď ma sleduje a číha na moje kroky. Nikdy nebol ďaleko, a predsa zostal skrytý. On videl mňa, ja jeho nie.
Prvý boj s medveďom som prehral.


kacaabba
09.10.2021 3 z 5

Můj komentář k této knize je obsahově velmi podobný valdimu. Cca první polovina knihy je standardní, nikterak napínavý dějový příběh. Už tam člověk tuší, že spisovatel příběhu dává hlubší smysl. A pak přijde zlom a dál děj nepokračuje, ale rozplétají se nitky minulosti, velmi přes rodokmeny, ale i události, kde nejvýše "trčí" válka severu proti jihu a jeho následků v jižňanských zemích. Po přečtení doslovu jsem si potvrdil, že co autor říci chtěl, jsem zachytil, ale za sebe musím konstatovat, že to bylo stylem a způsobem, který nemusím mít znovu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Medveď v seznamech

v Přečtených41x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x