Peppermint frappé (2002) | Databáze knih

Peppermint frappé přehled

Peppermint frappé
https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/5917/peppermint-frape-5917.jpg 4 28 28

Prolog novely se odehrává v současném Rusku, ale už po několika stránkách se přesuneme do horkého Španělska. Novela fascinuje svou exotickou i erotickou atmosférou, scénami mučivého čekání a očekávání, leckdy zklamaného, napínavým líčením vztahů mezi jedním mužem z Východu a dvěma tajemnými ženami.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Peppermint frappé. Přihlašte se a napište ho.

mau
15.07.2023 3 z 5

Něha a obdiv versus smyslnost a chtíč. Citlivý, rozpačitý, nesmělý, a trochu urputný Vadim a silný příběh jeho otce. Pro mě to nebyla kniha na první dobrou, ale atmosféru a jakousi přidanou hodnotu měla.

CdC
01.10.2022 5 z 5

Ach, to byla krásná kniha. Je to můj druhý román, který jsem od Zgustové četla, a jsem z něj nadšená. Přestože mě vysvětlení Vadimova chování někdy úplně nepřesvědčilo (když se na něj Radhika tiskne, tak se od ní hned neodvrátí, protože se to nesluší), tak vše ostatní do sebe krásně zapadalo. Takový boj mezi láskou a chtíčem, a to, jak se dvě čisté, nesmělé duše můžou nechat rozklížit zatrpklým člověkem, kterého převálcovala tělesnost. A do toho všechny ty pocity, co doutnají pod povrchem, myslím, že to bylo vyobrazeno mistrně. A samozřejmě japonská haiku a chvála stínů. Skvělé.

Kateřin-a
14.05.2019 3 z 5

Ze začátku bylo těžké se začíst. S postavami jsem moc nesympatizovala a s žádnou z nich se neztotožnila. Vadim byl sice dospělý muž, ale byl vykreslený jako nezkušený mladíček. U obou žen mi pak chyběl hlubší vhled do motivací jejich chování a postojů. Nejvíc na mě paradoxně zapůsobila příběhová linka Vadimova otce, který vzpomínal na svůj příjezd do Prahy v roce 1968.

Kniha Peppermint frappé v seznamech

v Mé knihovně33x