Světská mafie přehled
Jaroslav Kmenta
Polosvět (Jaroslav Kmenta) série
< 2. díl
Světská mafie nás zavede do mrazivých devadesátek. Kniha obsahuje detailní rozbor mafie z prostředí romské komunity a tzv. světských. Ti byli v devadesátých letech úzce spojeni s ruskojazyčným organizovaným zločinem. Podstatná linka příběhu se odehrává kolem světského krále Antonína Běly, který patřil k nejbližším spolupracovníkům zavražděného kmotra Františka Mrázka. I proto autor říká, že Světská mafie je do jistý míry prequelem trilogie Kmotr Mrázek. Pokud vám tedy chyběly nějaké střípky do mozaiky příběhu někdejšího vládce podsvětí, v knize Světská mafie je bezpochyby najdete. Publikace obsahuje 16 stran barevné fotopřílohy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Světská mafie. Přihlašte se a napište ho.
Ruská + Světská mafie:
Tyhle dvě knihy si dovolím spojit, protože spolu úzce souvisí. Já jsem Kmentova fanynka. Mám přečtené všechny jeho knihy a na ruskou i světskou mafii jsem se těšila. Ale přiznám se, že jsem docela zklamaná.
Čekala jsem rozplétání všemožných vazeb, historii i současnost a dostala jsem dvě knihy, kde se většina děje odehrává v devadesátkách kolem pár případů. Například Světská mafie je celá o Antonínu Bělovi.
Vzhledem ke Kmentovým předešlým knihám mi to tak přijde, že vykrádá sám sebe. Třetí díl má být o vekslácích, tak snad vše nebude o Mrázkovi.
Skvělý výsledek poctivé investigativní žurnalistiky. Působivé čtení obzvláště pro ty, kteří "devadesátky" prožili a pamatují popisované osoby a události. JK zde odkrývá o čem se dříve jen spekulovalo. Z knihy dýchá atmosféra dané doby. Ačkoli se to může zdát již dávno, najdou se jistě lidé, kteří ze zveřejněných informací nemají radost.
Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2023
Kniha Světská mafie v seznamech
kriminální podsvětí 90. léta 20. století podle skutečných událostí
2017 | Boss Babiš |
2007 | Kmotr Mrázek |
2019 | Rudý Zeman |
2010 | Svědek na zabití |
2015 | Padrino Krejčíř - Gangster |
Další temná zákoutí porevolučního vývoje Česka - tentokrát hlavně kolem světské rodiny Bělů. Kmenta opět extrémně důkladně pracuje se zdroji a podrobně rozebírá každý detail mafiánských zvyků, vazeb a samozřejmě nekončíh násilí.