Pouta přehled

Pouta
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404483/bmid_pouta-1g4-404483.jpg 4 722 722

Nový román u nás již dobře známé spisovatelky nenechá nikoho v klidu: každý z nás si v něm najde strunu, kterou už slyšel znít nebo která v něm stále zvučí temnou ozvěnou. Silná, intenzivní, temná kniha se světýlkem naděje, jejímiž hrdiny jsou naši současníci, je svědectvím o tom, že příčinou zla a tragických osudů nebývají jen války, přírodní katastrofy, nemoci a jiné, většinou těžko ovlivnitelné zásahy „shora“, ale působí si je lidé sami navzájem svou lhostejností, leností, sobectvím, slabostí či nepochopením…... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Odeon

Les Loyautés, 2018

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pouta. Přihlašte se a napište ho.

Pablo70
19.10.2024 4 z 5

Toto je studie na téma loajality. Jak ji umí právě Viganová. Týraní jsou tu absolutně všichni a my sledujeme jejich postižení. Stručné a výstižné. Jsou však ještě lidé, kteří jsou ochotni pomoci. Podle hesla: když nejde o život, jde o h…. . Někdy však o něj jde. Dovedeme potřebným pomoci? Potřebná kniha.

LenkaMacak
08.09.2024 5 z 5

Velmi útlá knížka, ale o to smutnější příběh jednoho velmi nešťastného chlapce a jeho okolí. Jednoznačně doporučuji, i když po dočtení mi bylo nedobře. 5/5*

katerina3633
16.08.2024 5 z 5

Delphine de Vigan fakt umí psát, na málo stránkách jde v příběhu až na dřeň a dotkne se čtenářových pocitů. Pod kůži se Vám dostane každá postava. Kniha se dá přečíst za chvilku, ovšem příběh z hlavy nedostane ještě dlouho. Není zde žádný padouch, a přesto je tam zla až až, respektive spousta zle zraněných lidí.

Knižní novinky (30. července - 12. srpna)

30.07.2018

...všechno je smyto, ano, a všechno může začít.

Pomalu umíral a nenadělal přitom hluk.

Fakt je, že Frédéric mě zná, i když jsme své sliny nikdy nesmísili.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Pouta v seznamech