Další případy Sherlocka Holmese (9 povídek) přehled

Další případy Sherlocka Holmese (9 povídek)
https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72896/bmid_dalsi-pripady-sherlocka-holmese-1p7-72896.jpg 5 101 101

Kniha složená z povídek o Sherlockovi Holmesovi. Obsahuje devět povídek: Osamělá cyklistka, Škola v Priory, Charles Augustus Milverton, Šest Napoleonů, Tři studenti, Ďáblovo kopyto, Záhada na Thorském mostě, Barvíř na penzi, Lví hříva.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Další případy Sherlocka Holmese (9 povídek). Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (8)

Nemo78
29.08.2024 5 z 5

Klasika své doby. Nelze na knihu hledět dnešní optikou, kdy některé pasáže jsou zbytečně zdlouhavé. A že je např. extrémní fyzická zdatnost hlavního hrdiny přitažená za vlasy? To se snad dá brát i jako podpis autora, jehož cílem bylo čtenáře zabavit. A to se dařilo a daří.

Prostě super oddychovka bez zbytečného násilí, vulgarismu a nechutností.

Kozel
24.07.2024 3 z 5

Nejsem fanoušek výběrů z výběru výběru. Tyhle preparace děl mi jsou šíleně proti srsti. V případě Sherlocka je to mrzutější o velkou náročnost sehnat komplet v jedné edici. A tak jsem odkázán na občasné drobky. Na druhou stranu, tento průlet povídkami o Sherlockovi, vydaný v roce 1983, je docela vkusnou a příjemnou odpočinkovou záležitostí. Devět povídek, každá něčím specifická a zajímavá.

Ať jsou to "nevražedná" Osamělá cyklistka, brutální Barvíř na penzi, naprosto skvostných Šest napoleonů, ohromující Ďáblovo kopyto, nemohu říct, že by mě jakákoli z nich nebavila. Naopak, ponořit se do světa Sherlocka Holmese je vždycky potěšením. A tak tedy zase někdy.


ber-tram
16.06.2023 5 z 5

Nemůžete se spálit, ledaže zaváháte, jestli jste už něco z toho v jiném almanachu kdysi nepřečetli, když se nyní jedná o průřez z předešlého?! A i kdyby, tak co? Původní mělký dojem jen znásobí požitek ze znovuobjeveného! 13/23

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Další případy Sherlocka Holmese (9 povídek) v seznamech

v Přečtených181x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených7x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x